Bank Voice

Στα 50 δισ. οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησεις των ελληνικών τραπεζών

21 Φεβρουαρίου 2012 - 07:11

Στα 50 δισ. οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησεις των ελληνικών τραπεζών Στα 50 δισ. οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησεις των ελληνικών τραπεζών

Η συμφωνία του Eurogroup και του IIF να ανεβάσουν στο 53% το haircut επί της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό με τα μειωμένα επιτόκια που κλείδωσαν για τους νέους τίτλους που θα διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές συμπαρασύρουν, σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΔΝΤ, το ποσο με το οποίο θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες στα 50 δισ. ευρώ.

Στην έκθεση του το ΔΝΤ ανέφερε επίσης Με βάση τα όσα συφωνήθηκαν για την απομείωση του ελληνικού χρέους το τελευταίο αναμένεται να περάσει σε πτωτική τροχιά, φτάνοντας το 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020.

Δεδομένης όμως της αύξησης των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών, χωρίς την ίδια ώρα να αυξάνεται το ποσό που θα εκταμιευθεί στην Ελλάδα από τους ευρωπαίους εταίρους της στα πλαίσια του νέου δανείου, γίνεται σαφές πως μειώνονται οι πόροι του τελευταίου που θα μπορούσαν ενδεχομένως να κατευθυνθούν στο μέτωπο της αναπτυξιακής πολιτικής.

Για την ώρα τα πράγματα, πάντως, είναι σχετικά συγκεχυμένα ζητήματα, ωστόσο όλες οι λεπτομέρειες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το προσεχές διάστημα.

Tags

Σχόλια (0)

Πείτε την άποψή σας

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το fmvoice.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.fmvoice.gr

Χρηματιστήριο

Χ.Α.: Αντιδρά, αλλά ζει;

Χ.Α.: Αντιδρά, αλλά ζει;

Ανοδικά κινήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, που φαινομενικά αντιδρά μετά τον χθεσινό τρόμο που προκάλεσε με το χαμηλό εικοσαετίας που κατέγραψε.  

Χρηματιστήριο

Eurobank 1με 15' καθυστέρηση

Ημερολόγιο

Παρασκευή 18/05/2012