Bank Voice
S&P: Παραμένει το χάσμα στις τράπεζες
21 Φεβρουαρίου 2012 - 13:52
Δεν έχει γεφυρωθεί το χάσμα χρηματοδότησης μεταξύ των τραπεζών που έχουν πρόσβαση στις αγορές μακροπρόθεσμων δανείων και των τραπεζών που παραμένουν εκτός, εκτιμά σε έκθεσή της η Standard & Poor΄s, παρά τη φθηνή ρευστότητα που παραχωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως οι πράξεις μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της ΕΚΤ έχουν καταστήσει πιο "χαλαρές" τις πιστωτικές συνθήκες και βοηθήσει να ανοίξουν ξανά οι αγορές κεφαλαίων χονδρικής.
"Παρότι οι εξελίξεις αυτές είναι θετικές, εκτιμούμε πως η ήδια η κίνηση της ΕΚΤ καταδεικνύει τις αδυναμίες του προφίλ χρηματοδότησης του τραπεζικού κλάδου της Ευρωζώνης", σημειώνεται στην έκθεση.
"Η ψαλίδα ανάμεσα στους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους με πρόσβαση στις αγορές (αν και με διευρυμένο premium κινδύνου) και τις τράπεζες που δεν έχουν δυνατότητα να αντλήσουν κεφάλαια χονδρικής, παραμένει ανοικτή", λέει ο οίκος.
Πείτε την άποψή σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ
Χρηματιστήριο
Χ.Α.: Αντιδρά, αλλά ζει;
Ανοδικά κινήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, που φαινομενικά αντιδρά μετά τον χθεσινό τρόμο που προκάλεσε με το χαμηλό εικοσαετίας που κατέγραψε.
Ημερολόγιο
Παρασκευή 18/05/2012





Σχόλια (0)