Αγορές

Το Eurogroup "ανέβασε" τις αγορές

20 Φεβρουαρίου 2012 - 20:23

Το Eurogroup Το Eurogroup "ανέβασε" τις αγορές

Ξεκίνημα εβδομάδας με το δεξί έκαναν οι ευρωπαϊκές αγορές που κατέγραψαν κέρδη σε όλους τους βασικούς δείκτες τους, εν αναμονή της σημερινού Eurogroup.

Η αισιοδοξία ότι θα δοθεί τελικά η έγκριση στην Ελλάδα για την εκταμίευση της έκτης δόσης και κατά συνέπεια η εφαρμογή του PSI, έδωσαν ώθηση στις αγορές, σήμερα, Δευτέρα.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις απαιτήσεις υποχρεωτικών ελάχιστων αποθεματικών των τραπεζών κατά 0,5% με ισχύ από τις 24 Φεβρουαρίου σε μια κίνηση για την αύξηση της ρευστότητας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,84%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 1,19%.

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,96%, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,46%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,68%.

Κέρδη 1,86% για τον ισπανικό IBEX 35, ο ιταλικός MIB ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,07%, ενώ ο ελβετικός SMI σημείωσε άνοδο 0,08%.

Μικτά πρόσημα για τους ρωσικούς δείκτες με τον RTS στο -0,02% και τον MICEX στο +0,61%. Ο τουρκικός ISE ενισχύθηκε κατά 0,66%.

Στο Παρίσι η BNP Paribas ενισχύθηκε 0,77%, η Credit Agricole 2,49%, η Societe Generale 0,58% και η Total 0,73%.

Στο Λονδίνο η Barclays σημείωσε άνοδο 1,03%, η HSBC 0,69%, η BP 2,11%, η BG Group 1,79% και η BHP Billito 2,69%.

Στη Μαδρίτη η Banco Santander ενισχύθηκε 2,37% και η BBVA 2,74%.

Στο Μιλάνο η UniCredit κατέγραψε άνοδο 1,42%, η Banco Popolare 5,05% και η Intesa Sanpaolo 1,56%.

Τέλος στη Φρανκφούρτη η Deutsche Bank κέρδισε 2,23%, η Commerzbank 3,56%, η Bayer 2,03% και η ThyssenKrupp 3,99%.


 

Tags

Σχόλια (0)

Πείτε την άποψή σας

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το fmvoice.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.fmvoice.gr

Χρηματιστήριο

Χ.Α.: Αντιδρά, αλλά ζει;

Χ.Α.: Αντιδρά, αλλά ζει;

Ανοδικά κινήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, που φαινομενικά αντιδρά μετά τον χθεσινό τρόμο που προκάλεσε με το χαμηλό εικοσαετίας που κατέγραψε.  

Χρηματιστήριο

Eurobank 1με 15' καθυστέρηση

Ημερολόγιο

Παρασκευή 18/05/2012