Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

ΗΠΑ: Αύξηση στις μεταπωλήσεις κατοικιών, πτώση στο αργό

Αυξηση παρουσίασαν τον Ιούλιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Αυξηση παρουσίασαν τον Ιούλιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,47 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η National Association of Realtors.

Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 10,4%.

Η μέση τιμή πώλησης τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε 187.300 δολ. σημειώνοντας άνοδο 9,4% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αναπάντεχη η πτώση στα αποθέματα αργού
Πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 17η Αυγούστου σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,412 εκατ. βαρέλια στα 360,746 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,2 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 0,962 εκατ. βαρέλια στα 202,736 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,4 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, ενισχύθηκαν κατά 0,992 εκατ. βαρέλια στα 125,21 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,7 εκατ.

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε στο 91,2% από 92,6%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 92,4%.