Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Ο παράγοντας Ούρσουλα βαθαίνει το ρήγμα Λέγκας-Πεντάστερων

Η οριακή επικύρωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν έφερε άμεσα την πρώτη πολιτική… καραμπόλα στα εσωτερικά ενός από τα κράτη μέλη και συγκεκριμένα την Ιταλία, όπου η ήδη ευάλωτη συμμαχία Πεντάστερων και Λέγκας βρήκε μια ακόμη αφορμή για να κλονιστεί.

Ο σινοαμερικανικός πόλεμος και τα υπόγεια χτυπήματα στην αγορά ομολόγων

Με την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας – ΗΠΑ να κινείται με ρυθμούς… χελώνας, ο κύριος Τραμπ με νέα παρέμβαση του υπενθύμισε την απειλή του για την επιβολή ενός ακόμη πακέτου δασμών ύψους 25% σε επιπλέον εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Χαμόγελα στους επενδυτές έφεραν οι επιδόσεις της BofA

Ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές αποτέλεσαν τα αποτελέσματα της Bank of America Corp για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που κινήθηκαν σε καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα, χάρη στις καλές επιδόσεις από την εγχώρια αμερικανική αγορά. Όμως, οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου εξακολουθούν να είναι μέτριες.

Η πύρρειος νίκη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η δύσκολη επόμενη μέρα

Η Ευρώπη απέφυγε μια θεσμική κρίση που, ομολογουμένως, κανείς δεν ήξερε πως θα μπορούσε να διαχειριστεί και κέρδισε την πρώτη γυναίκα στο τιμόνι της Κομισιόν, μια συντηρητική γερμανίδα πολιτικό με προοδευτικό κοινωνικό προφίλ και μια γνήσια Ευρωπαία, που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και «μπολιάστηκε» από νωρίς στην κουλτούρα της ενωμένης Ευρώπης.

Η κρίσιμη ψηφοφορία για την Φον ντερ Λάιεν και η θεσμική πρόκληση για την Ε.Ε.

Η ώρα της αλήθειας για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ή απλά VDL, όπως ξεκίνησαν να την αναφέρουν, για συντομία, τα διεθνή media) και το ευρύτερο ευρωπαϊκό οικοδόμημα έφτασε. Η ολομέλεια της Ευρωβουλής θα κληθεί να επικυρώσει ή όχι το διορισμό της στην προεδρία της Κομισιόν, στα πλαίσια μιας ψηφοφορίας που φαίνεται ότι θα δοκιμάσει στο έπακρο την πολιτική συνοχή της Ευρώπης.  

Οσμή νέων πρόωρων εκλογών στην Ισπανία

Την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, γεγονός που ωθεί τη χώρα ένα βήμα πριν την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα μπορεί να… χαλάσουν το πάρτι στη Wall Street

Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed  καλλιέργησαν ιδιαίτερα θετικό κλίμα στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα με τους επιμέρους δείκτες να κινούνται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Όμως, η νέα εβδομάδα ξεκινά με μικρότερο καλάθι, λόγω των επιφυλάξεων που έχουν διατυπωθεί για τα εταιρικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου.

Φοβού τους Ρώσους και δώρα φέροντας

Μια φιλική συμβουλή προς τους πολιτικούς. Αν έχετε εχθρούς, που δεν μπορεί, θα έχετε, αποφεύγετε άμεσες ή έμμεσες συναλλαγές με Ρώσους. Διότι τελευταία μοιάζει ο πιο εύκολος και επιτυχημένος τρόπος να «καείς», δεδομένου πως ο… μεγάλος αδελφός παρακολουθεί. Ρωτήστε μόνο τον Χάινς Κρίστιαν Στράχε και τον Ματέο Σαλβίνι.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS