Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Παγκόσμια ανησυχία αλλά και κούφιες πολεμικές απειλές

O Ντόναλντ Τραμπ κατονόμασε το Ιράν ως υπεύθυνο για την επίθεση στην Aramco, επιβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους συμμάχους του μελετούν τον τρόπο που θα απαντήσουν στην πρόκληση. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει πόλεμο και πως θα ήθελε να τον αποφύγει, χωρίς αυτό προφανώς να σημαίνει ότι η χώρα του δεν είναι… ετοιμοπόλεμη.

Εκλογές στο Ισραήλ: κάλπη-δημοψήφισμα για τον Νετανιάχου

Η νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον φόντο για την κάλπη που θα στηθεί σήμερα στο Ισραήλ.

Όταν το πετρέλαιο μετατρέπεται σε όπλο…

Παρά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ πως πετρέλαιο υπάρχει… άφθονο (αναφορά που μάλλον σχετίζεται με το άνοιγμα των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ), η τιμή του μαύρου χρυσού έφτασε σήμερα να ενισχυθεί έως και κατά 20%. Οι προσπάθειες σταθεροποίησης της αγοράς ανέκοψαν κάπως το ράλι, όμως οι αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις βραχυπρόθεσμες αλλά κυρίως μακροπρόθεσμες συνέπειες της νέας αυτής κρίσης.

Ιρανικό ρουά ματ;

Οι επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων (Aramco) στη Σαουδική Αραβία εκτός της αύξησης των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε νέους τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό της Μέσης Ανατολής και δη, στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ουάσιγκτον-Τεχεράνης.

Η σκυτάλη περνά στη Federal Reserve…

Μετά τα καλά νέα από την ΕΚΤ, το βλέμμα των αγορών στρέφεται αυτή την εβδομάδα στη διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής FederalReserve, η οποία ελπίζεται να ολοκληρωθεί με μια ακόμη περικοπή των αμερικανικών επιτοκίων.

Σήμερα κληρώνει για το QE – Κρίσιμη η τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ υπό τον Μάριο Ντράγκι

Στη Φρανκφούρτη και στο τελευταίο συμβούλιο της ΕΚΤ υπό τον Μάριο Ντράγκι θα έχουν στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον τους οι ευρωπαϊκές αγορές και όχι μόνο. Αναλυτές και θεσμικοί φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει πακέτο μέτρων για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, όμως το πόσο μακριά και τολμηρά θα κινηθεί το συμβούλιο απομένει να φανεί…

18η επέτειος του 9/11: Η Αμερική τιμά τα θύματα και ο Τραμπ θέλει συμφωνία με τους Ταλεμπάν

Τη σημερινή «μαύρη» επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, των τρομοκρατικών επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 3.000 άτομα, κατάφερε να αμαυρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ πυροδοτώντας θύελλα επικρίσεων από όλο το φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού σκηνικού. 

Μαργκρέτε εναντίον Ντόναλντ (κεφάλαιο 2)

Με την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου κολεγίου των επιτρόπων, υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι αγορές ξεχώρισαν αμέσως ένα όνομα, ένα λίαν γνώριμο όνομα, που σηματοδοτεί πολλά για τη μαχητική διάθεση της νέας «στρατηγού» των Βρυξελλών: μιλάμε για την Μαργκρέτε Βέσταγκερ.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS