Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit

Πτωτικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στο Brexit και τις πιθανότητες υπερψήφισης της συμφωνίας, αύριο στο βρετανικό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΑ: Συγκρούονται αντίρροπες δυνάμεις

Αν και η εικόνα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς τεχνικά δίνει ανοδικό σήμα, ο τραπεζικός τομέας δείχνει ικανός να βάλει φρένο στην προοπτική περαιτέρω ανόδου του ΧΑ.
Αν και η εικόνα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς τεχνικά δίνει ανοδικό σήμα, ο τραπεζικός τομέας δείχνει ικανός να βάλει φρένο στην προοπτική περαιτέρω ανόδου του ΧΑ.

Εθνική και Alpha Βank καλούνται να επιβεβαιώσουν τις στηρίξεις των 1,30 και 1,10 ευρώ αντίστοιχα προκειμένου να μη γίνουν ο καταλύτης εξουδετέρωσης της θετικής προοπτικής που διαφαίνεται για την αγορά, τόσο από την εικόνα των μετοχών του FTSE 40 όσο και από τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν για τα κρατικά χαρτιά του 20άρη.

Τα τελευταία καλούνται να επωφεληθούν του θετικού κλίματος που δημιουργεί στην αγορά η πίστη των επενδυτών στην ειλικρινή διάθεση της κυβέρνησης να τρέξει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και να σπάσουν τις αντιστάσεις τους, ενώ και η μετοχή του Μυτιληναίου δείχνει ικανή με βάση τα νέα από το 'σερικό μέτωπο' να διασπάσει τα 2,40 ευρώ και να στείλει έντονα ανοδικό σήμα.

Παρόλα αυτά, με τον καιρό για την καταβολή της επόμενης δόσης στη χώρα μας να πλησιάζει και με το πρόγραμμα προσαρμογής να έχει μείνει πίσω εξαιτίας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του τελευταίου διαστήματος, η αβεβαιότητα που συνοδεύει τέτοιες περιόδους λειτουργεί ως αντίρροπη δύναμη έτοιμη να ισοσκελίσει ή και να υπερφαλαγγίσει τις όποιες θετικές προοπτικές συνεπάγονται οι προηγούμενοι παράγοντες.