Log in

Ελβετία: Κεντρικοί τραπεζίτες ψάχνονται για το σχέδιο της Facebook για το κρυπτονόμισμα Libra

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank-SNB) δήλωσε ότι είναι ανοικτός απέναντι στο σχέδιο της Facebook να κυκλοφορήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, ενώ Ιταλός αξιωματούχος ζήτησε περισσότερες πληροφορίες την ώρα που κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να κατανοήσουν τη νέα αυτή πρωτοβουλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Κρατικός προϋπολογισμός: Ποια έσοδα οδήγησαν σε πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ

Έκτακτες εισπράξεις εσόδων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ οι οποίες προήλθαν από την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και από την απόδοση των κερδών των ελληνικών ομολόγων που είχαν διακρατήσει οι κεντρικές τράπεζες της «ευρωζώνης» εκτίναξαν στα ύψη τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, με συνέπεια κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους να καταγράφεται πρωτογενές πλεόνασμα άνω των 900 εκατ. ευρώ, ενώ για την ίδια περίοδο είχε προβλεφθεί πρωτογενές έλλειμμα μεγαλύτερο των 1,4 δισ. ευρώ.

Θερινό «γιουρούσι» από την Α.Α.Δ.Ε. με πρόγραμμα για 50.500 επιτόπιους ελέγχους έως τον Οκτώβριο

Θερινό φοροελεγκτικό «γιουρούσι» αποφάσισε να εξαπολύσει και φέτοςη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιστρατεύοντας περισσότερους από 300 ελεγκτές εφοριακούς για να πραγματοποιήσουν 50.500 - κυρίως - επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες από ολόκληρη τη χώρα, με έμφαση στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση.

Απολιθωμένο Δάσος: Τσέχοι προσπάθησαν να κλέψουν απολιθώματα - Κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Μυτιλήνης

Απολιθώματα, που προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης, στις 15/06/2019, κατά τον τελωνειακό έλεγχο επιβατών σε αναχώρηση πτήσης με προορισμό την Βιέννη.

Επιπλέον έσοδα 2,55 δισ. στον κρατικό προϋπολογισμό διαμόρφωσαν πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ (upd)

(upd) Υπέρβαση της πρόβλεψης του κρατικού προϋπολογισμού για το ύψος των δημοσίων εσόδων κατά 2,55 δισ. ευρώ ή κατά 14,4% καταγράφηκε στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, εξαιτίας της είσπραξης εσόδων ύψους 1,17 δισ. ευρώ από την επέκταση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και 644 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που είχαν διακρατηθεί από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης.

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού μέσω ταχυδρομικών δεμάτων – Απώλειες 336.000 ευρώ για το Δημόσιο!

Μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας και παράνομης διακίνησης καπνού μέσω ταχυδρομικών δεμάτων εξιχνίασε η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορία του Τελωνείου Ρόδου.

Αναλυτικός οδηγός ΑΑΔΕ: Ποιοι θα πληρώσουν φέτος τέλος επιτηδεύματος

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια του 2018 άσκησαν ατομικά τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους καλούνται και φέτος να πληρώσουν, εκτός από το φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, και το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 650 ευρώ.

Κατασχέθηκαν 11,5 εκατομμύρια τεμάχια λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά

Τεράστια ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από κλιμάκιο ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του αρμόδιου Τελωνείου, σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά.

ΑμεΑ: Αφορολόγητα και ακατάσχετα τα επιδόματα

Μέσω λογαριασμών πληρωμών θα πρέπει οι εργοδότες να μεταφέρουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων που απολύουν τα ποσά των σχετικών αποζημιώσεων. Μέσω των ίδιων λογαριασμών πληρωμών θα πρέπει να αποδίδουν σε τραπεζικό λογαριασμό του Δημοσίου τον φόρο εισοδήματος που τυχόν αναλογεί στα ποσά των συγκεκριμένων αποζημιώσεων.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS