Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

Στην αγορά η διερευνητική εντολή...

‘Διερευνητική εντολή’ φαίνεται ότι παίρνουν στα χέρια τους Επιμελητήρια , ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών μετά τη διαφαινόμενη (νέα) διαφωνία των πολιτικών.
‘Διερευνητική εντολή’ φαίνεται ότι παίρνουν στα χέρια τους Επιμελητήρια , ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών μετά τη διαφαινόμενη (νέα) διαφωνία των πολιτικών.

Η αγορά θέλει επειγόντως κυβέρνηση καθώς το έλλειμα εσόδων φαίνεται να ανοίγει, οι ξένοι δεν δίνουν πιστώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις , η ‘ασφυξία ρευστότητας’ είναι θανατηφόρα και τα κονδύλια ΕΣΠΑ και τα 18 δις. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης λιμνάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FM Voice , στελέχη απ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας έχουν ετοιμάσει μαζί με πολιτικά στελέχη από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ , τη Δράση, τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δημιουργία Ξανά, κείμενο – παρέμβαση προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας απ’ όπου ζητούν να τοποθετηθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής στην κυβέρνηση , ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα όπως αυτό των ομολόγων βρετανικού δικαίου που λήγουν , την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη ρευστότητα στο σύστημα.

Σε χρηματιστηριακό επίπεδο, υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα η επιστολή του κ. Μωραιτάκη που φαίνεται ότι αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες πολλών χρηματιστηριακών στελεχών. Σε επίπεδο αγοράς , ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στα χαμηλά 20 ετών και εάν δεν σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση ίσως δούμε τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει σε επίπεδα της δεκαετίας του ’80. Οι περισσότερες εισηγμένες έχουν κεφαλαιακά προβλήματα (ταμειακών ροών) αφού ούτε να προμηθευτούν μπορούν ούτε να διοχετεύσουν τα αποθέματά τους στην αγορά. Ενδεικτικά εταιρίες λιανικού εμπορίου , με τις συνεχείς προσφορές που κάνουν έχουν σχεδόν μηδενίσει το περιθώριο κέρδους τους για το α’ τρίμηνο αλλά απλώς πουλούν για να βρούν ρευστότητα. Σε ότι αφορά την υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μεταβλητότητα εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί στις τραπεζικές μετοχές ενώ για τις επόμενες 5 συνεδριάσεις, θα δοκιμαστούν οι στηρίξεις των 600 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες εκτιμάται ότι η αξία συναλλαγών θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα αλλά εάν βρεθεί κάποια πολιτική λύση , τότε δεν αποκλείεται να δούμε εκτόξευση πάνω από 20% σε τιμές μετοχών και όγκους συναλλαγών.