Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Με το… αριστερό μπήκε το δεύτερο τρίμηνο για τις αγορές

Όχι πως μας εξέπληξε το γεγονός, αλλά τα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια υποδέχτηκαν το δεύτερο τρίμηνο με το… αριστερό συντηρώντας το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας οδηγώντας τους δείκτες σε σημαντικές απώλειες για το σύνολο του δευτέρου τριμήνου.

Ανταρσία από το εσωτερικό της Ολλανδίας για το «όχι» στα κορονο-ομόλογα

Επιτέλους και μια καλή είδηση από το πολιτικό μέτωπο της Ευρώπης και τον καυγά που μαίνεται μεταξύ βορρά και νότου για το κρίσιμο θέμα των κορονο-ομολόγων, τα οποία οι χώρες του νότου ζητούν μετ’επιτάσεως για να λάβουν την οικονομική στήριξη που χρειάζονται και τα γεράκια του βορρά αρνούνται, εμμένοντας στις γνωστές νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις τους.

H επιστροφή της Ουχάν στην κανονικότητα και η χαμένη θυσία του γιατρού Λι

Σε σταδιακή άρση της δίμηνης καραντίνας προχωρούν τις τελευταίες ημέρες οι κινεζικές αρχές στην Ουχάν, δίδοντας το πράσινο φως ώστε η ζωή στην περιοχή-μηδέν από την οποία ξεκίνησε η διάδοση του κορονοϊού να επανέλθει στην κανονικότητα.

Κορονοϊός: Βαρύ οικονομικό πλήγμα για τις ασιατικές τίγρεις

Όχι πως χρειαζόμασταν την Παγκόσμια Τράπεζα για να καταλάβουμε πως ειδικά η περιοχή της Ασίας έχει υποστεί ισχυρό σοκ από την πανδημία και οδεύει προς βαθιά ύφεση, όμως η νέα σημερινή έκθεση του διεθνούς οργανισμού το επιβεβαιώνει με τη… βούλα.

FTSE 100: Το χειρότερο τρίμηνο από το 1987

Η βίαιη διόρθωση των αγορών, σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, δεν άφησε κανένα χρηματιστήριο διεθνώς ανεπηρέαστο, όπως θα φανεί από τη ροή των στοιχείων που θα αρχίσουν να συρρέουν αναφορικά με τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου.

Aegean: Voucher και όχι χρήματα πίσω για τις πτήσεις που ακυρώνονται - Tσουνάμι διαμαρτυριών - Kατάφορη παραβίαση των κανονισμών της Ε.Ε.

Κατώτερη των περιστάσεων για την εξυπηρέτηση των πελατών της αποδεικνύεται η Aegean Airlines, αγνοώντας μάλιστα και τις σαφείς οδηγίες που έχει εκδώσει η Κομισιόν αναφορικά με τα δικαιώματα των ταξιδιωτών εν μέσω πανδημίας.  

Η ΕΚΤ ανεβάζει τον πήχη και ρίχνει το μπαλάκι στο τερέν των ηγετών της Ε.Ε.

Το μήνυμα της ΕΚΤ με την σημερινή απόφαση της για άρση των περιορισμών που ίσχυαν στις αγορές ομολόγων έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Επιβεβαιώνει στις αγορές και τους επενδυτές ότι παραμένει στις… επάλξεις και έτοιμη να βοηθήσει, όπως και όπου μπορεί, για να ξεπεραστεί η σημερινή ιστορική κρίση, όμως ενισχύει και την πίεση προς την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, ώστε να κάνει και εκείνη το χρέος της για τη στήριξη της ευρωοικονομίας.

Ήταν στραβό το κλίμα στο σύστημα Υγείας, πλάκωσε και ο κορονοϊός

Αποδεκατισμένα βρήκε η πανδημία τα συστήματα υγείας του ευρωπαϊκού νότου, μετά από τις πολύχρονες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας. Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνεται από έκθεση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα όχι μόνο είναι ουραγός σε κρίσιμους υγειονομικούς δείκτες, αλλά υποχρεώνει και τους πολίτες να επιβαρύνονται υπέρμετρα με το κόστος των δαπανών υγείας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS