Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Η αντεπίθεση των Τραμπικών, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αγωγή των 20 τρισ.

Σανίδα σωτηρίας αναζητά ο Ντόναλντ Τραμπ για να σώσει την πολιτική παρτίδα που βλέπει να χάνει από τους λανθασμένους χειρισμούς του στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της. Οι πολιτικοί του φίλοι έχουν «ξαμοληθεί» αναζητώντας άμεσους ή έμμεσους τρόπους να τον βοηθήσουν. Και ένας από αυτούς είναι ο υπερσυντηρητικός Τεξανός δικηγόρος Λάρι Έλιοτ Κλέιμαν που κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας κατά της Κίνας επιρρίπτοντας την όλη την ευθύνη για την πανδημία.

Προκαλεί η ασυδοσία των γερμανικών κολοσσών

Συνεχίζουν να εκπλήσσουν δυσάρεστα οι πρακτικές και επιλογές των γερμανικών επιχειρηματικών κολοσσών εν μέσω πανδημικής κρίσης, δημιουργώντας και πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση Μέρκελ. Όχι μόνο εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις οικονομικές ενισχύσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για τη γερμανική αγορά συνολικά, αλλά προκαλούν το λαϊκό αίσθημα προχωρώντας κανονικά τα σχέδια καταβολής μερισμάτων στους μετόχους τους.

Ράλι του Brent με φόντο πιθανή ανακωχή Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας

Ένα απρόσμενο ράλι στη τιμή του Brent καταγράφηκε σήμερα, καθώς οι αγορές έσπευσαν να αντιδράσουν θετικά στα ελπιδοφόρα μηνύματα για πιθανή ανακωχή μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, γεγονός που θα μειώσει κάπως την πίεση που δέχεται τον τελευταίο μήνα η ενεργειακή αγορά επιπρόσθετα με τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Με το… αριστερό μπήκε το δεύτερο τρίμηνο για τις αγορές

Όχι πως μας εξέπληξε το γεγονός, αλλά τα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια υποδέχτηκαν το δεύτερο τρίμηνο με το… αριστερό συντηρώντας το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας οδηγώντας τους δείκτες σε σημαντικές απώλειες για το σύνολο του δευτέρου τριμήνου.

Ανταρσία από το εσωτερικό της Ολλανδίας για το «όχι» στα κορονο-ομόλογα

Επιτέλους και μια καλή είδηση από το πολιτικό μέτωπο της Ευρώπης και τον καυγά που μαίνεται μεταξύ βορρά και νότου για το κρίσιμο θέμα των κορονο-ομολόγων, τα οποία οι χώρες του νότου ζητούν μετ’επιτάσεως για να λάβουν την οικονομική στήριξη που χρειάζονται και τα γεράκια του βορρά αρνούνται, εμμένοντας στις γνωστές νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις τους.

H επιστροφή της Ουχάν στην κανονικότητα και η χαμένη θυσία του γιατρού Λι

Σε σταδιακή άρση της δίμηνης καραντίνας προχωρούν τις τελευταίες ημέρες οι κινεζικές αρχές στην Ουχάν, δίδοντας το πράσινο φως ώστε η ζωή στην περιοχή-μηδέν από την οποία ξεκίνησε η διάδοση του κορονοϊού να επανέλθει στην κανονικότητα.

Κορονοϊός: Βαρύ οικονομικό πλήγμα για τις ασιατικές τίγρεις

Όχι πως χρειαζόμασταν την Παγκόσμια Τράπεζα για να καταλάβουμε πως ειδικά η περιοχή της Ασίας έχει υποστεί ισχυρό σοκ από την πανδημία και οδεύει προς βαθιά ύφεση, όμως η νέα σημερινή έκθεση του διεθνούς οργανισμού το επιβεβαιώνει με τη… βούλα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS