Log in

Νissan: Σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρίες εμπορίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αφού αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της ιαπωνικής Nissan Motor Co. από το 1961.

Γράφει ο: 

Η αντιπροσωπεία αυτή ήταν και η πρώτη αντιπροσωπεία της Ιαπωνικής φίρμας σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμβάλλοντας στην διάδοση των Ιαπωνικών αυτοκινήτων και την υπεροχή της Nissan μεταξύ των ιαπωνικών εταιριών. Ειδικά στην Ελλάδα, το όνομα της μάρκας είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της τεχνολογικής υπεροχής.

Η Nissan Νικ.Ι.Θεοχαράκης Α.Ε. διαγράφει τη δική της ανεξάρτητη και σημαντικά ανοδική πορεία. Τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία του κου Τάκη Θεοχαράκη, δουλεύοντας με προσεκτικό επιχειρηματικό σχεδιασμό, επιμονή και υπομονή και κοιτώντας στο μέλλον, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. κατορθώνει να κερδίζει υψηλά μερίδια αγοράς, έχοντας εδραιώσει σχέση εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., έχει καταφέρει να πετύχει τους περισσότερους από τους στόχους που έχει θέσει, όπως :

- Να είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα από πλευράς πωλήσεων.

- Να λανσάρει με επιτυχία συνεχώς νέα εμπορικά μοντέλα που βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στο καταναλωτικό κοινό

- Να βελτιώνει συνεχώς και σταθερά την ποιότητα των υπηρεσιών της, μέσα από εμπεριστατωμένες έρευνες και με συνεχή εκπαίδευση όλου του προσωπικού της. ¨Έμπρακτη απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης για το 2018, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην έρευνα του “μυστικού” επισκέπτη, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχή δέσμευσή της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., για την παροχή κορυφαίου επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες της.

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα

Παράλληλα όμως με τις υψηλές εμπορικές επιδόσεις και την εμπιστοσύνη των πελατών, η Nissan Νικ.Ι.Θεοχαράκης Α.Ε. επιτυγχάνει και θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Μέσα σε ευμετάβλητες και πολλές φορές απρόβλεπτες οικονομικές συνθήκες, έχει κατορθώσει να διατηρεί πλήρως εξυπηρετούμενο δανεισμό, υγιές cashflow και συνέπεια στις πληρωμές. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι το ότι οι σχέσεις της εταιρείας με το σύνολο των Ελληνικών Τραπεζών είναι σχέσεις καθημερινής συνεργασίας, σταθερότητας και εμπιστοσύνης, πράγμα εξίσου σημαντικό για την θετική οικονομική της πορεία.

Σε ότι αφορά την εμπορική της πορεία, το τελευταίο διάστημα, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., λανσάρει με επιτυχία συναρπαστικά μοντέλα, με αιχμή του δόρατος τα QASHQAI, X-TRAIL και MICRA.

Το QASHQAI, έρχεται για να συνεχίσει επάξια την εξαιρετική πορεία του απερχόμενου μοντέλου.

Είναι μακράν το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη με πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα σε 10 χρόνια. Ένα αυτοκίνητο που άνοιξε και όρισε από μόνο του την κατηγορία των crossovers, και που σήμερα παραμένει ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος, παρά το γεγονός πως πλέον υπάρχουν πάνω από 20 ανταγωνιστικά μοντέλα. Είναι το αυτοκίνητο που έχει κερδίσει πάνω από 80 διεθνή βραβεία και 20 τίτλους. Αντίστοιχη λογική ακολουθεί και το νέο X-TRAIL. Νέα επίπεδα ποιότητας κατασκευής, νέος πλουσιότερος εξοπλισμός, νέα premium αίσθηση στο εσωτερικό του. Στο νέο X-TRAIL, όπως και στο νέο QASHQAI, θα διατίθενται και εκδόσεις που ενσωματώνουν την τεχνολογία ProPILOT, το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση των αυτόνομων οχημάτων της Nissan. Ένα όραμα που γίνεται πράξη.

«Καινοτομία» και «ενθουσιασμός»

Η Nissan είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος. Συνδέεται άμεσα με τις έννοιες “καινοτομία” και “ενθουσιασμός”. Με όραμα το Intelligent Mobility (ευφυής κινητικότητα) έχει σαφή προσανατολισμό στα αυτόνομα αυτοκίνητα και στην ηλεκτροκίνηση.

Απτή απόδειξη των παραπάνω είναι το νέο εκπληκτικό Nissan LEAF. Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, πλέον διαθέτει εκπληκτική νέα σχεδίαση, νέες μπαταρίες για μεγάλη αυτονομία στα 270 χιλιόμετρα, σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP, όλες τις διαθέσιμες τελευταίες τεχνολογίες ασφαλείας της Nissan, το πρωτοποριακό e-pedal, και πολλά ακόμα. Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., έχοντας στην κουλτούρα της τις έννοιες της καινοτομίας και του ενθουσιασμού, διαθέτει ήδη το πρωτοποριακό αυτό αυτοκίνητο και στην Ελλάδα, από τον Μάιο του 2018.

Η Nissan αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρωτοτυπεί με την σχεδίαση και παραγωγή συναρπαστικών μοντέλων, όλων των κατηγοριών, που διαθέτουν προσωπικότητα και χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και βέβαια, παροιμιώδη αξιοπιστία. Αντίστοιχο είναι και το επίπεδο της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Η επικοινωνία με τους πελάτες και τους υποψήφιους αγοραστές της, η δυναμική εμπορική πολιτική που εφαρμόζει, η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων της, αλλά και τα πενήντα και πλέον χρόνια επίσημης αντιπροσώπευσης της Nissan, αποτελούν εχέγγυα για τον καταναλωτή.

Μεγάλη αναγνωρισιμότητα

Η αναγνωρισιμότητα της Nissan είναι εξαιρετικά μεγάλη, αποτέλεσμα τόσο των χρόνων επίσημης αντιπροσώπευσης, όσο και των μοντέλων αυτών καθαυτών. Το δίκτυο των επίσημων εμπόρων της εταιρίας είναι σύγχρονο και πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Nissan συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων αυτοκινητικών εταιριών όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πελατών πριν και μετά την πώληση.

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. ανέκαθεν υπήρξε καινοτόμος σε ότι αφορά τις δραστηριότητές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κέντρο Διανομής Ανταλλακτικών, Αυτοκινήτων και Εκπαίδευσης. Η εταιρία ήταν από τις πρώτες που επένδυσαν στην κατασκευή ενός τέτοιου κέντρου, του οποίου η συμβολή στην ελαχιστοποίηση του χρόνου παράδοσης ανταλλακτικών και αυτοκινήτων ήταν τεράστια. Είναι σημαντικό ότι ο χρόνος παράδοσης της πλειονότητας των μοντέλων Nissan περιορίζεται σε λίγες εργάσιμες ημέρες, ενώ η διαθεσιμότητα του συνόλου των ανταλλακτικών ανέρχεται σε πολύ υψηλά ποσοστά.