Log in

Ford: Σάρωσε τα φετινά βραβεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών

Η Ford κυριολεκτικά σάρωσε τα φετινά βραβεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτωνκαθώς η ηλεκτροκίνητη σειρά Ford Hybrid Transit Custom απέσπασε τον τίτλο International Van of the Year (IVOTY) 2020, ενώ την ίδια στιγμή το Ford Ranger κατέκτησε την κορυφαία επίσης διάκριση  International Pick-up Award (IPUA) 2020.

Γράφει ο: 

Μετά την αντίστοιχη επιτυχία το 2013, η Fordείναι ο πρώτος κατασκευαστής που κερδίζει τους τίτλους IVOTYκαι IPUAτην ίδια χρονιά για δεύτερη φορά.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λυών της Γαλλίας, τα νέα TransitCustomPlug-InHybridκαι TransitCustomEcoBlueHybridαναδείχτηκαν νικητές του περίοπτου ετήσιου βραβείου IVOTYαπό μία έγκριτη επιτροπή 25 συντακτών του ειδικού Τύπου που προέρχονταν από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εκθείασαν τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης της γκάμας FordHybridπου διατίθενται στο TransitCustom, τα οποία σχεδιάστηκαν με σκοπό να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους καυσίμου για τους διαχειριστές στόλων, να επιτρέπουν την πρόσβαση των οχημάτων που κινούν στις ολοένα και περισσότερες περιβαλλοντικές ζώνες και να προσφέρουν πρακτικές λύσεις για την επίτευξη των στόχων των επιχειρήσεων για μείωση της ατμοσφαιρική ρύπανσης και βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Τα TransitCustomPlug-InHybridκαι TransitCustomEcoBlueHybrid1 τόνου, καθώς και το TransitEcoBlueHybrid2 τόνων που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη φετινή διοργάνωση, είναι τρία από τα 14 εξηλεκτρισμένα οχήματα που η Fordθα λανσάρει στην Ευρώπη πριν από τα τέλη του 2020. Μέχρι τώρα η Fordέχει κερδίσει τον τίτλο IVOTYέξι φορές.

Το FordRanger – το best-sellerμοντέλο στην Ευρώπη στην κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων* – εντυπωσίασε τους 18 κριτές τόσο με τον ισχυρότερο και οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα 2.0LEcoBluediesel, όσο και με τις προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον τίτλο IPUA που απονέμεται κάθε δύο χρόνια.

«Τα νέα μας μοντέλα TransitCustomPlug-InHybridκαι EcoBlueHybridείναι τα κατάλληλα οχήματα την κατάλληλη χρονική στιγμή – βοηθούν τους πελάτες μας να μειώσουν το κόστος και την ατμοσφαιρική ρύπανση και να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σημερινής επιχειρηματικής πραγματικότητας χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα ή το ωφέλιμο φορτίο. Και το νέο μας Rangerανεβάζει τον πήχη αναφορικά με την πολιτισμένη λειτουργία, την τεχνολογία και την παραγωγικότητα στην κατηγορία pick-up» σχολίασε ο HansSchepgeneralmanagerCommercialVehiclesFordΕυρώπης.

Με δυνατότητα κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων και χωρίς το άγχος της αυτονομίας, το TransitCustomPlug-InHybridμπορεί να φορτίζεται μέσω πρίζας, παρέχοντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 56 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC.** Οι εμπρός τροχοί του οχήματος κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 92,9 kW, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.6 kWh. Ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0LEcoBoostτης Fordλειτουργεί ως rangeextender για επέκταση της αυτονομίας, με τη συνολική να υπερβαίνει έτσι τα 500 km.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης του TransitCustomEcoBlueHybridχρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια με κίνηση μέσω ιμάντα αντί του στάνταρ εναλλάκτη,  επιτρέποντας αφενός την ανάκτηση και αποθήκευση ενέργειας στις φάσεις επιβράδυνσης, αφετέρου τη φόρτιση μιας αερόψυκτης μπαταρίας ιόντων λιθίου 48-volt. Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται για πρόσθετη ροπή του κινητήρα και έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει μέχρι 8% βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου στον αναβαθμισμένο 2.0LEcoBluedieselκινητήρα της Ford.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις RegularCabSuperCabκαι DoubleCab, το νέο FordRangerδιατίθενται στάνταρ με τετρακίνηση και μία αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα 2.0LEcoBlueτης Fordπου επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 9%, σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Οι τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού περιλαμβάνουν στάνταρ το σύστημα Pre-CollisionAssistμε PedestrianDetection, αλλά και νέα βοηθήματα και στοιχεία, όπως το ενσωματωμένο modemFordPassConnectπου αυξάνει την άνεση και την παραγωγικότητα.

Η γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει επίσης το νέο RangerRaptor– την ισχυρότερη έκδοση στην ιστορία του μοντέλου. Με κινητήρα Bi-turbo 2.0LEcoBlue που αποδίδει 213 ίππους, το RangerRaptorυιοθετεί extreme σχεδιαστικά στοιχεία υποστηριζόμενο από ένα μοναδικό στο είδος του πλαίσιο της FordPerformance, το οποίο εγγυάται μοναδικές δυνατότητες για σπορ οδήγηση εκτός δρόμου.

«Συγχαρητήρια στη Fordγια τη διπλή επιτυχία της με την κατάκτηση του τίτλου “InternationalVanoftheYearAward 2020” και του “InternationalPick-upAward 2020” την ίδια χρονιά. Ένα μεγάλο επίτευγμα, μία επάξια νίκη. Επικεντρωμένοι στην υβριδική τεχνολογία, οι μηχανικοί της Ford ανάπτυξαν ένα βιώσιμο σύστημα κίνησης που προσφέρει άμεσα πλεονεκτήματα στους διαχειριστές στόλων εντός και εκτός πόλης. Και τα TransitCustomPlug-InHybridκαι TransitCustomEcoBlueHybridλειτουργούν και συμπεριφέρονται τέλεια!” δήλωσε ο JarlathSweeney, πρόεδρος της επιτροπής InternationalVanofTheYear.

«Το Ευρωπαϊκό bestsellerστην κατηγορία των pick-up μοντέλων 1 τόνου ήταν η πρώτη επιλογή από την κριτική επιτροπή συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους για τον τίτλο του 2020» δήλωσε ο Sweeney. «Είναι η δεύτερη φορά που το Rangerκερδίζει αυτή τη διάκριση έχοντας προηγηθεί ένας ακόμα τίτλος το 2013, ενώ η τελευταία γενιά έχει εξελιχθεί πολύ από τότε.»

Η Fordείναι η Νο1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις του TransitCustomαπό την αρχή της χρονιάς έφτασαν τις 114.000 έως και τον Οκτώβριο, επίδοση αυξημένη κατά 2,6% μέσα σε ένα χρόνο. Το Rangerείναι το Nopick-upμοντέλο στην Ευρώπη, με πωλήσεις 43.300 για το ίδιο διάστημα