Log in

Νέα γενιά Mitsubishi Space Star: Η Γεωμετρία του Cool

Έξι χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του –και με 653.065 πωλήσεις σε 90+ χώρες σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2012 - Σεπτέμβριος 2019) εκ των οποίων 205.264 στην Ευρώπη– το αποδοτικό Space Star της Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσει μία cool αλλά λογική εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες, συνδυάζοντας Ιαπωνική αξιοπιστία και νέα χαρακτηριστικά ADAS.

Γράφει ο: 

Κύρια χαρακτηριστικά της Νέας Γενιάς Space Star:

- Νέα εμπρός & πίσω σχεδίαση

- Αναβαθμισμένο εσωτερικό - επενδύσεις & εξοπλισμός

- Νέα συστήματα ADAS

- Βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου

- Προηγμένο σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA)

Η Γεωμετρία του Cool

Αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο επένδυσης και παραγωγής, το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 5 cm προστέθηκαν στο συνολικό μήκος των 3.845 mm)

Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, φαρδύτερος, πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L.

Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην έξοχη αεροδυναμική (Cd: 0.27).

Πιο δυναμικό οπτικά, το 2020 Space Star ‘πατά’ σε πιο περίτεχνες ζάντες αλουμινίου 15” με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut) που προάγουν τη νέα αίσθηση δυναμισμού, γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καλύτερα από ποτέ.

Αυτή η πιο λαμπερή (ζωηρή, χαρούμενη, ευφυής) νέα προσωπικότητα αναδεικνύεται με δύο νέα χρώματα: Sand Yellow metallic και White Diamond.

Στο δεύτερο χρησιμοποιείται η νέα και εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία πολλαπλών στρωμάτων / υλικών που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Eclipse Cross (σε κόκκινο) το 2017 και, στη συνέχεια, στο L200 (σε λευκό) το 2019:

Τελευταίο αλλά σημαντικό, η MMC Design δημιούργησε μία ευρεία γκάμα γνήσιων αξεσουάρ που δένουν με την πιο εξωστρεφή προσωπικότητα του αυτοκινήτου. Ανάμεσα τους:

 • Διακοσμητικό κάτω τμήματος μάσκας με εμφάνιση carbon, υιοθετεί το ίδιο μοτίβο κόκκινης λωρίδας που χρησιμοποιείται στο πάνω τμήμα της μάσκας
 • Εμπρός σπόιλερ στο χώμα του αμαξώματος
 • Πλαϊνές ποδιές στο χώμα του αμαξώματος (με ένθετο με εμφάνιση carbon & κόκκινη λωρίδα)
 • Πίσω αεροτομή στο χώμα του αμαξώματος (με ένθετο με εμφάνιση carbon & κόκκινη λωρίδα)
 • Ζάντες αλουμινίου 15” με μαύρο φινίρισμα.

Πιο Ποιοτικό Εσωτερικό

Η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει η εξωτερική στιλιστική αναβάθμιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, που ανανεώθηκε σύμφωνα με σχόλια των πελατών. Στην καμπίνα του νέου Space Star ξεχωρίζουν :

 • Νέες επενδύσεις (διατίθενται σε μαύρο ή γκρι):
 • Στάνταρ συνδυασμός υφάσματος με γεωμετρικά μοτίβα (κέντρο) και πλεκτής ύφανσης (πλαϊνά), με ή χωρίς ραφές ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού
 • Προαιρετικός συνδυασμός υφάσματος με γραφικά μοτίβα (κέντρο) και συνθετικού δέρματος (πλαϊνά) με ραφές και μπορντούρες.
 • Νέα επένδυση πόρτας με υφασμάτινο ένθετο, υποβραχιόνιο με υφασμάτινη επένδυση και ανθρακονημάτινες (carbon) πινελιές
 • Νέα διάταξη μοχλοδιακοπτών & και αποθηκευτικός χώρος κάτω από το ταμπλό
 • Νέο αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο στο κάθισμα του οδηγού (έκδοση CVT μόνο)
 • Νέα πιο ευανάγνωστα όργανα με τύπου carbon πρόσοψη και πιο ευδιάκριτες ενδείξεις

Μεγαλύτερη Ασφάλεια

Για το 2020, η Νέα Γενιά Space Star φέρνει ασφάλεια μεγάλου αυτοκινήτου στη μικρή κατηγορία, με χαρακτηριστικά Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) σπάνια για την κατηγορία A:

 • Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών - Forward Collision Mitigation
 • (FCM)
 • Lane Departure Warning system (LDW)
 • Αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (AHB)
 • Κάμερα οπισθοπορείας

Προτεραιότητα στην Απόδοση

Από το 2012 που κυκλοφόρησε στην αγορά, το Space Star έχει προσφέρει σε οδηγούς σε όλο τον κόσμο σε μία οδηγική εμπειρία χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Μία ακόμα εφαρμογή της φιλοσοφίας της MMC με έμφαση στην απόδοση, αυτό το τεχνολογικό πακέτο περιλαμβάνει:

 • Νέα αρχιτεκτονική “Global Small”,
 • Προηγμένη αεροδυναμική (Cd. 0.27),
 • Διεξοδική στρατηγική διαχείρισης βάρους – δομική βελτιστοποίηση και εκτενής (60%) χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής σε όλο το αμάξωμα πάνω από το πρότυπο της βιομηχανίας των 200/250 MPa, με αποτέλεσμα το βάρος της βασικής έκδοσης να μην υπερβαίνει τα 860 kg (μόλις + 15 kg έναντι του απερχόμενου μοντέλου)
 • Λογικό αποτύπωμα (3.845 mm τώρα) για μεταφορά πέντε ατόμων με συνολικό μήκος περιοχής ποδιών 1.651 mm,
 • Νέοι, αποδοτικοί, ελαφριοί 3-κύλινδροι βενζινοκινητήρες (1.0 L / 71 ps / 88 Nm και 1.2 L / 80 ps / 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi Motors και σύστημα Auto Stop & Go (ανάλογα με το μοντέλο).

Επιπλέον, οι αποδοτικοί κινητήρες του Space Star συνδυάζονται με ένα εξίσου αποδοτικό, νέο 5-τάχυτο κιβώτιο ή το INVECS-III CVT. (μόνο με τον κινητήρα 1.2 L το δεύτερο)

Για το 2020, οι μηχανικοί της MMC ενσωμάτωσαν έναν πολύ αποδοτικό εναλλάκτη 130A και νέες σχέσεις μετάδοσης για το κιβώτιο 5 M/T.

Συνδεσιμότητα

Για το 2020, το Space Star εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) της MMC. Διαθέσιμο σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα MMC (πλοήγηση, τηλέφωνο, μουσική,...) με πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής WVGA 7” και δυνατότητες USB (video & μουσική), λειτουργία DAB και την ασφάλεια μιας κάμερας οπισθοπορείας.