Log in

Nίκος Παππάς: Ο Μητσοτάκης είναι συνώνυμο της αποσταθεροποίησης

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ3 δήλωσε: «Το ενδεχόμενο να είναι πρώτη η ΝΔ, είναι ένα ενδεχόμενο πλήρους κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».

Γράφει η: 

Μετά την ακύρωση του ντιμπέιτ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, φοβάται ότι θα αποκαλυφθούν στον ελληνικό λαό οι πραγματικές πτυχές του προγράμματός του, λέγοντας ότι «κάθε φορά που αρνείται ο κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύει ότι φοβάται να παραθέσει, σε αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, τις πραγματικές πτυχές του προγράμματός του. Το ντιμπέιτ το ζητά όποιος δεν φοβάται την αλήθεια», ανέφερε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης, με εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας, 400.000 νέες θέσεις εργασίας, αύξηση των αμοιβών και ένα «πολύ συμπαγές σχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις».

Ακόμα ανέφερε, ότι αν η ΝΔ πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού «τελείωσε η φιλολογία περί μείωσης φόρων και για το 2019 και για 2020», υπενθυμίζοντας δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της ΝΔ, «έχουμε το σενάριο του τρόμου, το σενάριο της επαναφοράς των πολιτικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να αποτραπεί, το σενάριο είναι «εφιαλτικό» και τα στελέχη της ΝΔ «το κομίζουν στον πολιτικό διάλογο».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα και γι' αυτό, παρά τα θετικά μέτρα, δεν αλλάζει η καθημερινότητα των πολιτών από τη μία μέρα στην άλλη. Ωστόσο, συμπλήρωσε, «όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να συνεχίσουμε την πορεία βελτίωσης της καθημερινότητας και της ζωής μας». Επίσης, σημείωσε ότι οι πολίτες «έχουν δικαίως θορυβηθεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει μία πολιτική εξέλιξη, η οποία θα μας γυρίσει πίσω στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν».

Στην κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ για «παρελθοντολογία» ως προς το τι συνέβη στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι θα είχε βάση αν τα στελέχη της ΝΔ μιλούσαν για λάθη στην πολιτική τους την περίοδο 2010-2014.

«Επιμένουν στην αφήγηση του success story Σαμαρά (...) και επιθυμούν να κάνουν τα ίδια και θα σας έλεγα και χειρότερα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό «είναι το τέλος των επικουρικών συντάξεων».

«Το ενδεχόμενο να είναι πρώτη η ΝΔ, είναι ένα ενδεχόμενο πλήρους κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης» τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για εκλογές τον Αύγουστο στην περίπτωση που δεν λάβει αυτοδυναμία, συμπληρώνοντας ότι οι κυβερνήσεις είναι σταθερές όταν έχουν πολιτικές με κοινωνικό αντίκρισμα. Έφερε, δε, ως παράδειγμα την κυβέρνηση Παπαδήμου, που «κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, παρ' ότι είχε 250 βουλευτές», ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε «οριακή πλειοψηφία, όχι μόνο επιβίωσε, αλλά έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και την έβαλε στην πορεία της ανάκαμψης».

Ακόμη, έκανε λόγο για κινδυνολογία, καθώς η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, «θα προστρέξει να του δώσει στήριξη», ενώ ο κίνδυνος είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος που κάνει τις κυβερνήσεις να ζουν «ένα, ενάμιση ή δύο χρόνια».

Τέλος, μιλώντας για την στάση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να τροφοδοτεί την ένταση, ο κ. Παππάς είπε ότι αυτό που χαρακτηρίζει αυτήν τη στιγμή την Τουρκία είναι η νευρικότητα και η απομόνωση, σε αντίθεση με την Ελλάδα που επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ έχει ισχυρές συμμαχίες.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα είναι σε θέση να απολαύσει τους καρπούς μίας επίμονης εξωτερικής πολιτικής που την έφεραν στο κέντρο των εξελίξεων στη βορειοανατολική Μεσόγειο και παράλληλα είναι «χώρα-κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι λεονταρισμοί δεν την βοηθούν» και συμπλήρωσε ότι ο Ερντογάν αντιμετωπίζει και εσωτερικά ζητήματα, αναφερόμενος στην απώλεια του Δήμου Κωνσταντινούπολης στις πρόσφατες εκλογές, και ενδεχομένως να επιλέγει να κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την Ελλάδα.

Πολυμέσα