Log in

Ζήσης Ψάλλας

Υπό διερεύνηση κι άλλη καρκινογόνος ουσία που ανιχνεύθηκε σε φάρμακα με βαλσαρτάνη

Από τους ειδικούς του ΕΜΑ Οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) αξιολογούν την επίδραση ακόμα μίας καρκινογόνου ουσίας, της νιτροζοδιαιθυλαμίνης (NDEA), στα φάρμακα με βαλσαρτάνη. Τον περασμένο Ιούλιο, είχε ανιχνευτεί στη βαλσαρτάνη η ουσία νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA), από την οποία ο κίνδυνος καρκινογένεσης όπως εκτιμούν πλέον οι ειδικοί είναι χαμηλός.

  • Κατηγορία Health Voice

Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία: Αποτελεσματική διακοπή θεραπείας και εξοικονόμηση πόρων για τον ΕΟΠΥΥ

Εξαιρετικά σημαντικά και ελπιδοφόρα για τους ασθενείς και το σύστημα Υγείας κρίνονται τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία (ΕΑΕ), σε συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με το ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) που πληρούν τα κριτήρια διακοπής της αγωγής και επιθυμούν να την διακόψουν.

  • Κατηγορία Health Voice

Έγκριση θεραπεία CAR-T για παιδιατρική μορφή λευχαιμίας

H Novartis ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το tisagenlecleucel (πρώην CTL019). Οι εγκεκριμένες ενδείξεις είναι για τη θεραπεία παιδιατρικών και νεαρών ενήλικων ασθενών ηλικίας έως 25 ετών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία Β-κυττάρων (ΟΛΛ) η οποία είναι ανθεκτική, σε υποτροπή μετά τη μεταμόσχευση ή σε δεύτερη ή μεταγενέστερη υποτροπή, και για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό διάχυτο από μεγάλα Β-κύτταρα λέμφωμα (DLBCL), μετά από δύο ή περισσότερες γραμμές συστηματικής θεραπείας.

  • Κατηγορία Health Voice

Σπίρτζης: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για κατασχέσεις τραπεζών σε πυρόπληκτους

Αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες που αφορούν δεσμεύσεις ποσών από τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία έχουν καταβληθεί ως οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου, κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Η κατάθεση της αναφοράς την Τρίτη 14 Αυγούστου.

Monsanto: Δηλητηριάζοντας ακόμα και την επιστήμη

Η πολυεθνική εμβληματική εταιρεία αγροχημείας Monsanto -που μόλις εξαγοράστηκε από τη Bayer- έχει κληθεί να καταβάλει αποζημίωση 289 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν Αμερικανό που ισχυρίζεται ότι τα ζιζανιοκτόνα της που περιέχουν γλυφοσάτη (glyphosate) του προκάλεσαν καρκίνο.

  • Κατηγορία Γνώμες

O Νόβακ Τζόκοβιτς στο δρόμο του Τσιτσιπά

Αφού... καθάρισε τον Ντομινίκ Τιμ (Νο 8 στον κόσμο) στον 2ο γύρο του Rogers Cup, στο Τορόντο του Καναδά, ο Στέφανος Τστσιπάς και θα αντιμετωπίσει έναν από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς!

  • Κατηγορία Sport Voice

Γεροβασίλη: Η ΝΔ θέλει στελέχη από το μητρώο της στη Δημόσια Διοίκηση

Τελείως διαφορετική είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια διοίκηση απ’ αυτήν που έχει η ΝΔ, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Ραδιόφωνο247», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ίντερνετ, το ιδανικό μέρος για πωλήσεις πλαστών φαρμάκων

Μετά τα fake news, τώρα και τα fake φάρμακα. Συνήθως οι ειδήσεις σχετικά με φάρμακα επικεντρώνονται στα μεγάλα σκάνδαλα των φαρμακευτικών εταιρειών. Αυτές οι εταιρείες προσπαθούν σε ορισμένες χώρες να προωθήσουν τα φάρμακα που κατασκευάζουν για μη εγκεκριμένες χρήσεις ενώ άλλες φορές αποδεικνύεται ότι ορισμένα φάρμακα έχουν τελικά περισσότερες παρενέργειες από οφέλη.

  • Κατηγορία Γνώμες
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS