Log in

"Εφ. Συν": Εφημερίδα των συνιστωσών

Χαιρόμαστε που ανακάλυψαν μετά από ενάμιση χρόνο το "Ίδρυμα Δια Βίου Μάσας". Χαιρόμαστε που δικαιώνεται η στρατηγική επιλογή μας να ασχοληθούμε με ένα από τα... αθέατα μέτωπα της διαπλοκής. Για 100 εκατ. τον χρόνο μιλάμε.

Γράφει ο: 

Λυπούμαστε, που μια σημαντική εφημερίδα της μειοψηφίας του Τύπου η οποία αγωνίζεται για "να ξηλωθεί η διαπλοκή", δεν απέφυγε τις πρακτικές Χίου. Με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ έχουμε χαλάσει τις σχέσεις μας γιατί ασκούμε κριτική στην Αριστερά και στην κυβέρνηση της. Κριτική που επικεντρώνεται στο γεγονός ότι "δεν τολμούν παρότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα" να ξηλώσουν το σάπιο κράτος της διαπλοκής και του "παλαιού συστήματος". Αυτό που υποστήριξε χθες εκ του ασφαλούς η "Εφημερίδα των Συντακτών" (ευτυχώς για αυτήν, ό,τι και να γράψει, οι συριζαίοι δεν της κρατούν κακία).

Και έρχεται η συνάδελφος κυρία Άννα Ανδριτσάκη (εμείς δεν φοβόμαστε να γράψουμε ονόματα, άλλωστε την αναζήτησα χθες όλη μέρα σε αντίθεση με την δική της αντισυναδελφική τακτική) σε άσχετο θέμα με την διαμάχη μας με την πρώην διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Μαυρουδή-Δημητρακοπούλου), και μας τοποθετεί πονηρά, ύπουλα και ανώνυμα στο μπλοκ της διαπλοκής που πολέμησε τα αθώα κορίτσια της αριστεράς τα οποία έδωσαν τον τίμιο αγώνα κατά της διαπλοκής.

Μόνο που έτσι εξέθεσε σοβαρά την "Εφ. Συν". Γιατί ταύτισε την εφημερίδα της με την "αλήθεια της συνιστώσας Μαυρουδή-Δημητρακοπούλου". Το δίδυμο ταύτισε τους συριζαίους που τις διαδέχτηκαν στο Ίδρυμα του Υπουργείου Παιδείας με τη διαπλοκή, τις μίζες και το "παλαιό καθεστώς" χρησιμοποιώντας ανώνυμες επιστολές. Αφού το έκανε αυτό, επί μήνες, για τη διοίκηση Μπλίκα, την σκυτάλη παρέλαβε στα κομματικά έντυπα κάποιος κύριος Σπαθής. Ο κύριος αυτός με αρθρογραφία σε "Αυγή" και "Εποχή" ευθέως ταύτισε τον Θόδωρο Μπλίκα και τον γενικό γραμματέα Δια Βίου Μάθησης Παυσανία Παπαγεωργίου με την διαπλοκή. Άφησε δε σαφείς αιχμές για τον Νίκο Φίλη που ξήλωσε τις κυρίες από τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Αλήθεια, μιας και αναφέρθηκα στο όνομα του πρώην Υπουργού Παιδείας. Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να εξηγήσει στους πολίτες και στους συντρόφους -όλων των συνιστωσών- γιατί έδιωξε από την διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ τις κυρίες Μαυρουδή-Δημητρακοπούλου. Έτσι θα μάθαινε και η κυρία Ανδριτσάκη ότι τις έδιωξε ο Νίκος Φίλης κάτι το οποίο προφανώς με σκοπιμότητα αποσιωπά στα δημοσιεύματα της.

Ευκαιρία μετά από όλα αυτά να ενημερωθούν οι χιλιάδες αναγνώστες της "Εφ. Συν" ότι οι κυρίες αυτές επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ μας. Ομολόγησαν στην ακροαματική διαδικασία τις διπλοπληρωμές σε ιδιωτικές εταιρείες. Τις απευθείας αναθέσεις 20 χιλιάδων ευρώ η καθεμία, ανά πολύ τακτά διαστήματα, στην εταιρεία "Σώμα Ορκωτών Λογιστών". Ομολόγησαν ότι το καρνέ των επιταγών του Ιδρύματος εξαφανίστηκε και όταν βρέθηκε το είχε κλειδωμένο στο συρτάρι της η Μαυρουδή. Ομολόγησαν την κομματική συνδιαλλαγή με τον Ναξιώτη ξενοδόχο κύριο Κάβουρα. Ο κομματάρχης της Μαυρουδή στην Νάξο -ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες- ξαφνικά έγινε ειδικός στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης. Έστησε ατομική επιχείρηση στο σπίτι του στην Αθήνα και έπαιρνε πολλές καλές δουλειές από την "παραδιοίκηση" των διαφόρων "User 45". Δίπλα στην επίσημη και θεσμική λειτουργία του Ιδρύματος είχαν εγκαταστήσει την "παραδιοίκηση" των διαφόρων "User 45" η οποία έκανε το κουμάντο στο λογιστήριο, στη νομική υπηρεσία κ.λπ. Όλα αυτά, επαναλαμβάνω, τα ομολόγησαν στη δίκη μας (μας μήνυσαν για συκοφαντική δυσφήμηση). Παρ' όλα αυτά η σύνθεση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αξιοποιώντας τον τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου έβγαλε μια περίεργη απόφαση για την δεκαπεντάμηνη καταδίκη μου με τριετή αναστολή.

Υ.Γ. 1ο) Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δικαιώνει το ρεπορτάζ μας πανηγυρικά αφού δεν απαλλάσσει τις κυρίες.

Υ.Γ. 2ο) Η κυρία Ανδριτσάκη και οι διευθυντές της, έστω και τώρα, ας επικοινωνήσουν μαζί μου. Θα τους φανούμε πολλαπλά χρήσιμοι. Π.χ. για την εποχή Μανούρη.