Log in

Ο ALPHA στον Βαρδινογιάννη (upd)

Άλλαξε στρατόπεδο ο Δημήτρης Κοντομηνάς και από έμπιστος φίλος του Σπύρου Λάτση περνά στο αντίπαλο στρατόπεδο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ιδιοκτήτη του STAR, καθώς ο γνωστός επιχειρηματίας είναι ο νέος κραταιός άνδρας του ALPHA.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, οι δύο άνδρες ήρθαν και επίσημα σε συμφωνία, με τον Γ. Βαρδινογιάννη να αποκτά το 50,1% του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ALPHA, η συμφωνία μεταξύ της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και της SEILLA ENTERPRISES LIMITED (100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ) προβλέπει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ALPHA») ύψους 19,9 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση του ALPHA, θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, όπως σημειώνεται επισήμως.

Η συνεργασία αυτή, φυσικά, δεν είναι κάτι που πέφτει ως ‘’βόμβα’’ στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς ήδη από τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν πληροφορίες για συναντήσεις και συζητήσεις των δύο πλευρών.

Οι ζυμώσεις ήταν πολλές και κράτησαν καιρό, με πολλούς να θεωρούν ότι τελικά δεν θα καταλήξουν κάπου, όμως τελικά είχαν αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του καναλιού της Κάντζας τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ζάππειο ήταν καλεσμένος και κάθισε μάλιστα και στο ίδιο τραπέζι με τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του STAR Πάνος Κυριακόπουλος.

Η επίσημη ανακοίνωση του Alpha:

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, περνάει σε μια νέα εποχή.

Σήμερα, που οι συνεργασίες καθορίζουν τις δυναμικές του τώρα και αποτελούν πρόκριμα για το αύριο, ο ALPHA κοιτάει μπροστά θέτοντας υψηλούς στόχους για την επόμενη μέρα.

Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (AMG) ανακοινώνει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την SEILLA ENTERPRISES LIMITED (100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.) ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ALPHA») ύψους 19,9 εκατ. Ευρώ.

Μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής συμμαχίας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενισχύεται και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην Ελληνική Τηλεόραση. Με αυτά τα δεδομένα θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας στον Έλληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του.

Η διοίκηση του ALPHA, θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED.

H ανακοίνωση της Motor Oil

Η κατά 100% θυγατρική της (ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ) κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύναψε με την κυπριακή εταιρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπριακή εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπριακή εταιρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, το ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2018.

Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό, συμφωνείται η απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιρειών:
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA)
ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική) και
ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5 στη Θεσσαλονίκη), μέσω των κατωτέρω ενεργειών:

1. Η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλει στην ALPHA MEDIA GROUP LIMITED 21,477,000 ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της NEVINE HOLDINGS LIMITED κατά ποσό 23.000.000 ευρώ, ως εξής:
- Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλει 11.477.000 ευρώ και
- η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλει 11.523.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα καταβάλει το ποσόν των 23.000.000 ευρώ προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών: ΑΛΦΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ, ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ.
Παράλληλα, η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλει 6.580.000 ευρώ για εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ.

2. Κατόπιν των ως άνω μεταβιβάσεων και αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου των παραπάνω εταιρειών, η μετοχική σύνθεσή τους θα διαμορφωθεί, ως εξής:
- Στην εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED: η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα κατέχει 1.002 ονομαστικές μετοχές. Τα δικαιώματα ψήφου 2 εκ των ανωτέρω μετοχών θα εκχωρηθούν προσωπικά στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα κατέχει 998 ονομαστικές μετοχές.
- Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα είναι κύριος μετοχών ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ. Έκαστη εκ των ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα έχει μετοχές ποσοστού 24,95% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ.
- Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα κατέχει το 99,95% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ.

3. Η διοίκηση των εταιρειών NEVINE HOLDINGS LIMITED, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ, ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ, θα ασκείται από κοινού αφενός μεν από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED αφετέρου δε από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά για όσο διάστημα το ποσοστό της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED στην ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ υπερβαίνει το 33,4%. Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα ορίζεται από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED.

Ως αποτέλεσμα των ως άνω συναλλαγών, ο έλεγχος των ως άνω εταιρειών θα ασκείται από κοινού αφενός μεν από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED αφετέρου δε από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων ανταγωνισμού.

Μ.Μ.