Log in

Οι δικαστές βλάπτουν σοβαρά τα δάση

Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Δεν κάναμε λάθος. Ούτε πρόκειται για κρύο αστείο. Η αλήθεια είναι αυτή. Οι δικαστές "χαϊδεύουν" τους εμπρηστές. Ήλθε ο καιρός να αλλάξει αυτό.

Γράφει ο: 

Φυσικά δεν φταίνε μόνο αυτοί. Εμείς σήμερα "σηκώνουμε" δημοσιογραφικά μια διάσταση πολύ σοβαρή του θέματος η οποία έχει περάσει μέχρι σήμερα απαρατήρητη από την κοινωνία μας. Πριν σας δώσουμε τα επαρκή στοιχεία που τεκμηριώνουν την διάσταση αυτή, θέλουμε να πούμε δύο πράγματα για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της (στο σύνολο της).     

Προφανώς, ζούμε "εμπρηστικό σχέδιο 2007". Με κάποιες ομοιότητες. Πυρκαγιά τεράστια στην Βόρεια Αττική, πυρκαγιά μεγάλη στην Ηλεία. Πενήντα φωτιές σε δάση και αγροκαλλιέργειες κάθε μέρα. Υπάρχουν, βεβαίως, και διαφορές. Πρώτη και κύρια ότι αυτή την φορά η Πολιτεία και κυρίως η Πυροσβεστική κατάφεραν να μην καούν άνθρωποι. Ούτε καν τραυματισμούς δεν είχαμε. Επίσης, τα σπίτια που κάηκαν ήταν απειροελάχιστα και αυτά μάλλον παλαιά αυθαίρετα σε περιοχές του Καλάμου κ.λ.π.    

Όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης και το "μέτωπο των προθύμων" τα ξεχνάει και τα αγνοεί. Τόσο σεβασμό επιδεικνύουν στον αγώνα Πυροσβεστών, Εθελοντών, κατοίκων, ώστε δεν κρατιούνται. Προτού σβήσουν οι μεγάλες φωτιές "ορμάνε" στον Τσίπρα, μπας και αρπάξουν τίποτα ψηφουλάκια.       

Από την άλλη στο Μαξίμου οφείλουν να κατανοήσουν ότι δεν αλλάζει την κατάσταση η δική τους πολιτική τακτική. Με το να θυμίζουμε τι γινόταν... τω καιρώ εκείνω της νουδού και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με το να καταγγέλλουμε το σχέδιο των εμπρηστών και με το να πανηγυρίζουμε διότι αποφύγαμε τα χειρότερα, η κατάσταση δεν αλλάζει.   

Η Ελλάδα, η Πορτογαλία που κατακάηκε φέτος (κακοί... αντί Σόιμπλε κυβερνούν και εκεί) και ακόμα θρηνεί τους δεκάδες ανθρώπους που κάηκαν στις μεγάλες πυρκαγιές, η Ισπανία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, η Γαλλία στην οποία συνεχώς μπαίνουν φωτιές στα δάση της νότιας πλευράς της, και η Ιταλία, οφείλουν να βάλουν το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, η χώρα μας δικαιούται έκτακτη χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους για την πρόσληψη χιλιάδων νέων πυροσβεστών, την εκπαίδευση τους και την αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού (κυρίως αεροπλάνων και ελικοπτέρων).  

Αλλιώς θα καιγόμαστε πάντα.    

Τα χάδια των δικαστών   

Πάμε τώρα στο αρχικό μας θέμα.     

Με βάση την έρευνα του Πυροσβεστικού Σώματος για την περίοδο 2000-2009, η οποία έγινε από τον υποστράτηγο Ανδριανό Γκουρμπάτση, και η οποία βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία της Δικαιοσύνης:    

Κυκλοφορούν ελεύθεροι γύρω στους 150 υπότροποι εμπρηστές! Μόλις το 3% όσων δικάστηκαν για εμπρησμό, καταδικάστηκαν. Από τους 46 χιλιάδες ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους 1.350. Από τους 1.350 μόνο το 0,5% πήγε φυλακή. Οι υπόλοιποι την γλύτωσαν με αναστολή.

Σε μια δεκαετία με τεράστιες φωτιές, μόνο 6 πήγαν φυλακή για εμπρησμό σε μια χώρα που κάθε καλοκαίρι κατακαίγετε!!!      

Κύριε Τσίπρα, κάποιος εμπρηστής πρέπει να συλληφθεί από την αστυνομία και να καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη. Με την ατιμωρησία επιτέλους να τελειώσουμε και στο θέμα αυτό.