Log in

Τσίπρας: Bρίσκονται σε πανικό γιατί αποκαλύπτονται οι διαδρομές της μίζας και της λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας από την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η χώρα να αφήσει πίσω της το μαρτύριο της επιθετικής λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και της οικονομικής καθήλωσης.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα enikos.gr, ο πρωθυπουργός αναφέρεται εκτενώς στην σκληρή περίοδο που βίωσε η χώρα από την εποχή που μπήκε στην επιτροπεία, επισημαίνοντας ότι τότε «κάποιοι κουνούσαν το δάχτυλο στους ‘τεμπέληδες Έλληνες’, διατρανώνοντας ότι ‘μαζί τα φάγαμε’, ενώ συνέχιζαν ανενόχλητοι το πάρτι της μίζας και της υπερτιμολόγησης».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι την ίδια περίοδο «ήταν και το αβγό του φιδιού που έσπασε το κέλυφος και ξεχύθηκε στις γειτονιές, με το δολοφονικό του μίσος, ενώ από το 2012 απέκτησε, μάλιστα, και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Οι πολιτικές εξελίξεις καθορίστηκαν από ένα διττό αίτημα, όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας. «Από τη μία η ανάγκη υπέρβασης της κρίσης, των μνημονίων και των συνεπειών τους και από την άλλη η ανάγκη να μπει ένα τέλος στην παράλογη και προκλητική εξουσία ενός συστήματος διαπλοκής το οποίο δημιούργησαν και διόγκωσαν οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τη δικαίωση αυτού του διττού αιτήματος, υπηρέτησε και υπηρετεί από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση μας. Μέσα από ένα σκληρό αγώνα με πολλά μέτωπα, με δυσκολίες, με συμβιβασμούς αλλά πάντα με τα μάτια στραμμένα στο στόχο. Το στόχο να αφήσει πίσω της η Ελλάδα το μαρτύριο της επιθετικής λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και της οικονομικής της καθήλωσης. Και να γίνει η Ελλάδα της νέας εποχής, ένα σύγχρονο, ευνομούμενο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες των ανθρώπων της που για χρόνια βρέθηκαν στο περιθώριο».

Αυτό το στόχο υλοποιούμε καθημερινά, προσθέτει ο πρωθυπουργό «και σήμερα βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο πλέον καθοριστικό σημείο καμπής, τον Αύγουστο του 2018: Τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και θα μπορεί πλέον να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και να αξιοποιήσει τις πραγματικές της δυνατότητες».

Εξαπολύει παράλληλα επίθεση σε όσους έβαλαν και βάζουν εμπόδια, σε όσους «έχουν συμφέρον να μείνει η χώρα καθηλωμένη. Πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τη χώρα και την κοινωνία στα όρια τους αλλά και οι εκπρόσωποι μιας καλομαθημένης οικονομικής ελίτ, που πέραν των υπολοίπων δραστηριοτήτων τους αποπειράθηκαν να υποτάξουν την κοινή γνώμη στους σκοπούς τους, δια του ελέγχου του αγαθού της ενημέρωσης. Είμαι βέβαιος, ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στη χώρα, μιας απόλυτα στρατευμένης, φαιάς προπαγάνδας απέναντι σε μια πολιτική δύναμη, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο πριν, όσο φυσικά και αφού έγινε κυβέρνηση. Όμως, δεν αποτελεί έκπληξη για μας. Γνωρίζαμε εξ αρχής, ότι το εγχείρημα μας, θα έχει τους πολλούς δίπλα μας και τους λίγους δήθεν ισχυρούς, απέναντι».

Στο άρθρο του, ο κ. Τσίπρας καταλήγει με μία έμμεση αναφορά στην υπόθεση της Novartis, σημειώνοντας ότι «είναι παράσημο για μας, να έχουμε σταθερά απέναντι τους εκπροσώπους ενός φαύλου κατεστημένου, το οποίο για χρόνια λειτούργησε με τρόπο ιδιοτελή και προκλητικό. Είναι αυτοί άλλωστε που σήμερα, βρίσκονται σε πανικό καθώς αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, οι διαδρομές της μίζας και της λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη θέση των εκάστοτε προθύμων της συγκάλυψης, βρίσκονται άνθρωποι με ήθος και σθένος που θα κάνουν το καθήκον τους ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη».