Log in

Ο Σαμαράς στέλνει τον Κυριάκο στο... απόσπασμα

Εσωκομματικό χαμό, που μάλιστα δεν κρύβεται, προκάλεσε η εμφάνιση του Προέδρου της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι κεντρώος που μάλιστα βλέπει με θετικό μάτι και την… κεντροαριστερά, όχι μόνο δεν κέρδισε «πόντους» στην ΝΔ, αλλά προκάλεσε ρήγμα. Απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη στέκεται αυτή τη φορά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Γράφει ο: 

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «αποχαιρετώντας την αυτοδυναμία» το γνωστό για τις επιρροές Σαμαρά site antinews , ασκεί οξεία κριτική κατά του Προέδρου της ΝΔ τον οποίο κατηγορεί για …αριστερή παρέκκλιση. Το άρθρο που δημοσιεύθηκε ως κύριο θέμα χθες αρχίζει με την αναφορά:

«Ευελπιστούσαμε ότι οι εκκλήσεις του Antinews στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στρίψει το τιμόνι δεξιά θέτοντας έτσι τις βάσεις για να κατακτηθεί η αναγκαία αυτοδυναμία ώστε να καταστεί ισχυρός και να κυβερνήσει απρόσκοπτα θα έπιαναν τόπο. Δυστυχώς αποτύχαμε.Αντίθετα, είδαμε έναν Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να απορρίπτει μετά βδελυγμίας την δεξιά ιδεολογία και να στρέφει το τιμόνι αριστερά».

Στη συνέχεια η κριτική γίνεται ακόμα πιο αιχμηρή.

«Αν δεν κάνουμε λάθος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ κήρυξε ανένδοτο κατά του Τσίπρα και της δυστυχίας που έφερε στον τόπο. Δηλαδή κατά της αριστεράς. Άρα, για ποιο λόγο έκανε αυτό το αδιανόητο άνοιγμα στην αριστερά από το βήμα της ΔΕΘ; Γιατί της δίνει συγχωροχάρτι;Δεν αντιλαμβάνεται ότι με την στάση του επί της ουσίας διώχνει τους δεξιούς από το κόμμα κλείνοντας την πόρτα στην αυτοδυναμία, που είναι απαραίτητη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα και την παρέα του;»

Για να μην έχει κανείς αμφιβολίες οι βολές στρέφονται κατά του επιτελείου του αρχηγού της ΝΔ:

«Προσέξτε, δεν λέμε ότι ένα κόμμα, είτε είναι αριστερό είτε δεξιό, δεν πρέπει να επιδιώκει την διεύρυνση. Αλλά ότι πρέπει να την επιδιώξει εφόσον έχει καταστήσει ανεξίτηλο το ιδεολογικό του στίγμα.

Κάτι που η ΝΔ του Κυριάκου έχει επιμελώς αμελήσει. Προφανώς οι στρατηγοί του κόμματος τον έχουν πείσει να πορευθεί με την ασαφή και χωρίς ιδεολογικό πρόσημο πολιτική του κεντρώου ή μεσαίου χώρου. Η οποία είναι ανύπαρκτη γιατί δεν λέει τίποτα, απλώς χαϊδεύει αυτιά προσπαθώντας να σφετεριστεί ψήφους από όλους του χώρους, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στο κενό.

Καλώς ή κακώς οι πολιτικές ιδεολογίες είναι δύο. Δεξιά και αριστερά. Και τόσο οι δεξιοί όσο κι οι αριστεροί ηγέτες, πρώτα οχυρώνονται ιδεολογικά και έπειτα κάνουν ανοίγματα στο κέντρο ή τον μεσαίο χώρο.

Ίσως ο Κυριάκος θα έπρεπε να αναθεωρήσει και να στρίψει επιτέλους το τιμόνι προς τα δεξιά και μετά ας κάνει όσα ανοίγματα θέλει στο κέντρο ή στην αριστερά.»

Οι αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά δείχνουν και την προέλευση των …βελών.

«Για να απαλλαγεί λοιπόν μια και καλή από την «δεξιά παρένθεση» που ενορχηστρώνει ο Τσίπρας, η στροφή προς τα δεξιά είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Υιοθετεί την γραμμή Σαμαρά τόσο για το λαθρομεταναστευτικό όσο και για τα εθνικά θέματα και έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι. Είναι η τελευταία του ευκαιρία, καθώς εάν συνεχίσει να πορεύεται με την γραμμή Τσίπρα στο λαθρομεταναστευτικό και την θολούρα στο Μακεδονικό είναι δεδομένο ότι οι δεξιοί θα του κουνήσουν το μαντίλι... διά παντός.»

Και θα έχει μείνει ιδεολογικά μόνος με ένα οικονομικό πρόγραμμα γεμάτο σκιές, προσδοκώντας να τον ψηφίσουν οι κεντροαριστερές χίμαιρες.»

Και το επιμύθιον του άρθρου με παραινέσεις εν είδει προειδοποιήσεων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη :

«Συνεπώς, εάν δεν θέλει να επικρατήσει χάος στη χώρα στην περίπτωση που γίνουν επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική, όπως είπε στη ΔΕΘ, πρέπει να κοιτάξει δεξιά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος...»

Η κρίση στην ΝΔ φαίνεται ότι μόλις αρχίζει. Ούτε και την ανάγκη να …ψαρέψει στα …θολά νερά του Κέντρου δεν αναγνωρίζουν στον Πρόεδρο της ΝΔ οι «Ηρακλείς του στέμματος». Το επόμενο επεισόδιο πλησιάζει …