Log in

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τα ποντάρετε όλα στο μαύρο και σας βγήκε κόκκινο

Το ιδεολογικοπολιτικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μη περικοπή των συντάξεων τονίζοντας ότι "σήμερα αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι βαθειές ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης μας και της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη".

Γράφει ο: 

"Δεν είναι λοιπόν ούτε παροχολογία ούτε δώρα αυτά που δίνουμε" σημείωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή τις θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ και πρόσθεσε "Είναι ανάσες αναγκαίες και δίκαιες για το κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, για τους απόμαχους της βιοπάλης που είδαν τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις τους να βυθίζονται και μαζί να βυθίζεται και η αξιοπρέπειά τους".

"Εμείς, λοιπόν, δεν κάνουμε παροχές" επισήμανε και υπογράμμισε "αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή και πρωτόγνωρη λιτότητα των ημερών σας και γι΄ αυτό όσοι πιπιλάτε την καραμέλα της παροχολογίας, να δείξετε λίγο σεβασμό".

"Όταν εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο τελειώνει, δεν το είπαμε στον αέρα. Και μιλούν λοιπόν για παροχολογία και για δωράκια. Η αξιωματική αντιπολίτευση, οι συμπαραστάτες της στα ΜΜΕ και διάφοροι δημοσιολογούντες. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπω στην ουσία αυτού του παραλογισμού" ανέφερε ο πρωθυπουργός και στηλίτευσε τη στάση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε χαρακτηριστικά "ο τζογαδόρος στη ρουλέτα ποντάρει ακόμα και τα ρούχα που φοράει στον τελευταίο γύρο, έτσι και αυτοί πόνταραν πολιτικά ότι είχαν και δεν είχαν, όλα στο μαύρο" και συμπλήρωσε "Όλα στο μαύρο, αλλά τελικά βγήκε κόκκινο"!

Σχολιάζοντας το tweet του κ. Μητσοτάκη ότι "Οι νέοι δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση" είπε "Κανένας νέος άνθρωπος κ.Μητσοτάκη δεν επιλέγει να εργάζεται ανασφάλιστος. Αναγκάζεται." και πρόσθεσε "Δεν θα βαφτίσετε λοιπόν τον πολιτικό σας κυνισμό ως επιλογή των νέων ανθρώπων".

Ήρθε η ώρα να ψηφίσετε με τα δυο χέρια την κατάργηση του μέτρου. Η Βουλή σήμερα αποφασίζει την κατάργηση της εφαρμογής του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων" τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί ιδεολογικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων και με το μυαλό στην ελίτ και στα κρατικοδίαιτα συμφέροντα, την ώρα που "3,5 εκατομμύρια των συμπολιτών μας που θα λάβουν από 200 ως και 1200 μέρισμα, από το συνολικό ποσό των 710 εκατομμυρίων που εξασφαλίσαμε με την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος. Όλοι αυτοί, θα περάσουν τις γιορτές όπως τους αξίζει. Με περισσότερη ελπίδα και προσμονή"

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε:

"Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, τι θα συμβεί με τις κύριες συντάξεις από 1/1/2019;

Γνωρίζετε, πάρα πολύ καλά, ότι η προσωπική διαφορά, έτσι όπως περιγράφεται στο νομοσχέδιο μεταφέρει το πρόβλημα τρία χρόνια αργότερα. Στέλνετε, συνειδητά, στο μέλλον άλυτα προβλήματα. Και αυτό συνιστά πολιτική ανευθυνότητα.

Το κάνατε, μάλλον, γιατί γνωρίζετε ότι δεν θα είστε στην κυβέρνηση το 2019 για να διαχειριστείτε το πρόβλημα.»

26 Ιανουαρίου του 2016.

Ήταν η πρώτη παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ως αρχηγός της ΝΔ, στην προ ημερησίας συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Ωραία πρεμιέρα είχατε κάνει. Αξέχαστη. Σαν την Πορτογαλία στο Euro του 2004. Πέσατε διάνα κ. Μητσοτάκη".