Log in

Συνέδριο ΝΔ: Σαμαράς με στίγμα Όρμπαν και Σαλβίνι

Αν η πρώτη μέρα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ σημαδεύτηκε από τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού  Κ. Καραμμανλή που καλούσε τον Κ. Μητσοτάκη να στηρίξει τους ασθενέστερους, η δεύτερη, δηλαδή χθες, στιγματίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά που έκανε μια ομιλία καθαρά ρεβανσιστικού χαρακτήρα με ακροδεξιό πρόσημο.

Γράφει ο: 

 
Ο πρώην πρωθυπουργός αφού κάλεσε σε πανστρατιά για συντριπτική νίκη στις επόμενες εκλογές, καθώς η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση αλλά και ευρεία πλειοψηφία για αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι «ο Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε από την Ευρώπη την έννοια της Αριστεράς, έδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, την οποία παλαιότερα ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε πράξη εσχάτης προδοσίας, ε, αυτός την έκανε, υπέγραψε μία συμφωνία με τα Σκόπια που ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευτώ και αν περάσει δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού, καθώς η Συμφωνία οξύνει το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκει και τη Βουλγαρία».
 
Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανέφερε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπερφορολόγισης της μεσαίας τάξης, είναι εκείνοι που κλαίνε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, χωρίς να σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε χάσει... Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας... Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες της με τον λαϊκισμό τους».
 
Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και στις αντιδράσεις που προκαλεί σημείωσε ότι «οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους δίχως να σπάνε και να καίνε και τους καθύβρισαν από την κυβέρνηση... Και λίγες μέρες μετά που βγήκαν οι γνωστοί άγνωστοι για να κάψουν ελληνικές σημαίες και να σπάσουν με μίσος για τα πάντα, η κυβέρνηση Τσίπρα τους χάιδεψε. Γιατί είναι τα δικά τους παιδιά, το παρακράτος».  
 
Για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, είπε ότι «ήμουν και είμαι αντίθετος με το να δοθεί το όνομα Μακεδονία, γιατί το όνομα θα συμπαρασύρει εθνότητα και γλώσσα και αιτήματα για αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων μέσα στην Ελλάδα. Όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί το αρνήθηκαν, ο κ. Τσίπρας το έκανε».  

Κάνοντας επίσης έμμεση αναφορά στην υπόθεση Novartis, είπε με έμφαση «Να θυμούνται ότι εγώ δεν ξεχνάω και να ξέρουν ότι όταν λέω πως θα τους πάω μέχρι τέλους, το εννοώ».  
 
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «επικίνδυνο για πολλά, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει κόκκινες γραμμές, ό,τι του ζητούν το κάνει. Η υποχωρητικότητα απέναντι σε ισχυρούς και ανίσχυρους γείτονες είναι πρωτοφανής, και δεν το κάνει από ανάγκη, το κάνει από επιλογή» και πρόσθεσε «Ακούμε να υπερηφανεύεται γιατί μπαίνει στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Το σημαντικό δεν είναι να φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις, το σημαντικό είναι να έχεις ψηλά το κεφάλι όταν βγαίνεις».

«Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την παρέα τους με χλιδάτα εδέσματα: Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα… χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη» είπε χαρακτητιστικά.

«Η χώρα χρειάζεται μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση αλλά και ευρεία πλειοψηφία και αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής. Η νίκη πρέπει να είναι συντριπτική, χρειαζόμαστε πανστρατιά, δεν περισσεύει κανείς. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, αλλά τώρα χρειάζεται ο μέγιστος συναγερμός" τόνισε και κατέληξε δείχνοντας τον πρόεδρο του κόμματος, είπε "Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώσανε, πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη, πάμε για την ανάσταση της Ελλάδας».  
 
ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό άνοιγμα...

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. «Δεν πρόλαβε να τελειώσει τα λεγόμενά του ο κ. Μητσοτάκης και αυτός που πραγματικά διοικεί το κόμμα, ο κ. Σαμαράς, με μια ομιλία βγαλμένη από την εποχή του εμφυλίου, κατάφερε να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας όσα είπε προχθές ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Σαμαράς «έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά, στις υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή καταλήψεις, και έδωσε στο "ευρωπαϊκό" προφίλ της Ν.Δ.».

«Τι παραπάνω να περιμένει κανείς από τους επαγγελματίες υπερπατριώτες, που έστησαν  την πολιτική τους καριέρα στο Μακεδονικό, αλλά ξεχνούν την πατρίδα και σώζουν τη παρτίδα όταν έχουν απέναντι τους τη Novartis»  κατέληξε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.