Log in

Aναταράξεις σε ΝΔ και Χαριλάου Τρικούπη από τις δηλώσεις Μαλέλη

"Δεν θα φοβηθούμε τις δεύτερες εκλογές αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο".

Γράφει ο: 

Η δήλωση του γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη στο ραδιοσταθμό "Νews24/7" προκαλεί ήδη έντονες αναταράξεις στη ΝΔ και τη Χαριλάου Τρικούπη και συγκεκριμένα στους θιασώτες της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων πριν και μετά τις εθνικές εκλογές, στο πλαίσιο του "αντιΣΥΡΙΖΑ" μετώπου. Από την Πειραιώς μάλιστα στέλνουν ήδη το μήνυμα "αυτοδυναμία ή χάος"!

Προς το παρόν είναι άγνωστο, αν η δήλωση Μαλέλη, είναι προσωπική άποψη ή εκφράζει την ηγεσία το ΚΙΝΑΛ και ιδίως τη Φώφη Γεννηματά. Πάντως αναδεικνύει την ανησυχία της Χαρ. Τρικούπη από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που αποτυπώνουν ποιοτικά και αριθμητικά τη δυσφορία του κεντροαριστερού χώρου στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σίγουρα ο κ. Μαλέλης κινήθηκε σε διαφορετική "γραμμή" από αυτή που πρόσφατα έχει υιοθετήσει η πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας "Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία" σημειώνοντας με νόημα "και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ", γιατί "εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση".

Κατά τον ίδιο επίσης ο πήχης για το κόμμα του στην εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. "Ενα 6%-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει", παρατήρησε επίσης με νόημα και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Θετικό γεγονός

"Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ", σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος "να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση".

"Συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι ολέθριο για τη χώρα και την κοινωνία... Εδώ υπάρχει μια ανάκαμψη συνολικά, και της οικονομίας και της κοινωνίας και μια οπισθοδρόμηση πολιτική δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα. Αυτό αποτυπώνεται και σε δηλώσεις στελεχών, και πυκνώνει μια τάση για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης"επισήμανε και μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι "έχουν μάθει να χάνουν στις εκλογές" και υπογράμμισε ότι "όλοι συμφωνούν ότι η ψαλίδα μειώνεται δραματικά".

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και γενικότερα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι "τα διλήμματα είναι πραγματικά", ενώ στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, απάντησε "Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Εμείς λέμε καθαρά το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης. Τα άλλα κόμματα είναι απολύτως αδύνατο να διαφύγουν των ιστορικών, θεμελιωδών ερωτημάτων που ανακύπτουν".