Log in

"Διοικητικό και πολιτικό έγκλημα" με υπογραφή Σαμαρά η απόλυση Μπουλούτα

Έτσι χαρακτήρισε η ΟΙΕΛΕ την απόλυση της αδικοχαμένης Ευφροσύνης Μπουλούτα, καθηγήτριας του Κολεγίου Αθηνών, επειδή μονόγραψε την κόλα του γιου του Αντώνη Σαμαρά λόγω αντιγραφής, ενώ τη ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε αγωγή κατά του ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με αφορμή την μετα-θάνατο δικαίωση της εκπαιδευτικού από το υπουργείο Παιδείας!

"Η αγωγή στρέφεται εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών, εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας, προσπαθεί να φιμώσει τα στόματα των ανθρώπων που αμφισβήτησαν τους ισχυρούς, αυτούς που με αλαζονεία προσπάθησαν να αλώσουν τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης" δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΟΙΕΛΕ, στις 14 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδία άσκησε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο κατά του Αντ. Σαμαρά για συκοφαντική δυσφήμηση, την οποία ωστόσο δεν δημοσιοποίησε. "2,5 μήνες μετά ο ο Αντ. Σαμαράς προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο εναντίον του προσώπου μου και όλης της ομοσπονδίας. Πώς μέσα σε 1,5 μήνα ορίστηκε δικάσιμος στο Μονομελές Περιουσιακών Διαφορών και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1, τη στιγμή που η δικιά μου αγωγή εκκρεμή. Είναι περίεργο" πρόσθεσε ο Μ. Κουρουτός.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της ΟΙΕΛΕ δόθηκαν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το δίκιο ήταν με την καθηγήτρια. "Κυνηγήθηκε και σήκωσε το ανάστημά της απέναντι στους ισχυρούς" τόνισε ο πρόεδρος του ΟΙΕΛΕ, καθώς η ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα εκθέσεις από ελέγχους που αποδεικνύουν πως ήταν επαρκέστατη στα καθήκοντά της.

Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους

Όπως ανέφεραν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, "στις 14 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μη λαμβάνοντας απάντηση στο εξώδικο που κατέθεσε προς τον κ. Σαμαρά, κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία δεν έχει ακόμη συζητηθεί χρονικά και, φυσικά, δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση γι’ αυτήν".

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως παρότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση δυόμισι μήνες μετά, στις 20/11, εναντίον της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και εναντίον δημοσιογράφων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών "και μάλιστα μέσω της διαδικασίας περιουσιακών διαφορών", τελικά ορίστηκε άμεσα δικάσιμος για την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, "και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1».

Στη διεξαγωγή της δίκης αναμένεται να παρασταθεί σύσσωμο το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ με στόχο όχι μόνο να λάμψει η αλήθεια για την υπόθεση, αλλά και να δικαιωθεί η μνήμη της Ευ. Μπουλούτα. "Τα στοιχεία μας είναι αδιαμφισβήτητα, καλούμε ως μάρτυρες υπεράσπισης δημόσιους λειτουργούς που γνωρίζουν άριστα την υπόθεση" είπαν στη συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμένα:

- την τότε Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Χρήστου
- την τότε αρμόδια σχολική σύμβουλο φυσικών επιστημών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας κ. Γεωργιάδου
- τον τότε Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας κ. Φαλούκα.

"Επειδή μέσω της σπίλωσης μιας νεκρής, προκλήθηκε ο κλάδο μας, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία" τονίζουν τα στελέχη της ΟΙΕΛΕ και επισημαίνουν "Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Γιατί η μάχη αυτή δε σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τη Φώφη Μπουλούτα και τη δικαστική μας διαμάχη με τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά σχετίζεται:

- με την ισονομία και την ισοπολιτεία.
- με το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και την ισότιμη και θεσμικά κατοχυρωμένη παροχή του στα ιδιωτικά σχολεία.
- με τον σεβασμό στα ανθρώπινα και στα εργασιακά δικαιώματα.
- με την προάσπιση των πολιτικών ελευθεριών και της απαραβίαστης συνταγματικά δυνατότητας του συνδικαλίζεσθαι.
- με τη διαχρονική επιβολή του άγραφου νόμου του ισχυρού.

Α.Μ.