Log in

Όταν ο Πάνος Καμμένος αυτοαναιρείται και αυτοϋπονομεύεται

Η ιδεολογικοπολιτική απόσταση που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι τεράστια και αυτό φάνηκε σχετικά γρήγορα με την προώθηση νομοσχεδίων για τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και κορυφώθηκε με το Μακεδονικό ζήτημα.

Γράφει ο: 

Ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τιμήσει στο ακέραιο το... «σύμφωνο συμβίωσης» με τον Πάνο Καμμένο με σκοπό την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων «θυσίασε» δύο υπουργούς: τον Νίκο Κοτζιά (Μακεδονικό) και τον Νίκο Φίλη (Εκκλησία-θρησκευτικά), ενώ παράλληλα παρείχε πολιτική κάλυψη και στήριξη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σε δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα με τη πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο ο κ. Καμμένος φανερά αγχωμένος από τις δημοσκοπήσεις που εδώ και καιρό τον θέτουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού, αποφάσισε με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών να τα παίξει όλα για όλα, «απειλώντας» ακόμη και με πτώση της κυβέρνησης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί πολιτικά.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συζήτηση για το Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ το είπε σχεδόν ευθέως και εύστοχα: ήθελε να γίνει ο νέος Αντώνης Σαμαράς! «Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα γρήγορα τον πολιτικό σχεδιασμό σου να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» τόνισε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

Είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς του είπε ότι ακυρώνει τα όσα θετικά έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με την ερμαφρόδιτη στάση του δεν βλάπτει πολιτικά την κυβέρνηση, αλλά τον εαυτό του. Και βέβαια η αναφορά το περί «νέου Σαμαρά» ίσως να σηματοδοτεί και μια πρόβλεψη για το πολιτικό μέλλον του μέχρι πρότινος «κυβερνητικού εταίρου». Δηλαδή ότι όλα αυτά που λέει και κάνει δείχνουν ότι έναν μόνο στόχο μπορεί πλέον να έχει: να επιστρέψει στη Ν.Δ., πριν ή μετά τις εκλογές.  

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» που μέχρι χθες ασκούσε δριμεία κριτική με αφορμή τις ουκ ολίγες επιθέσεις εναντίον του εξέφρασε εκ νέου την άποψη ότι υπήρξε σχέδιο για την «αποδόμηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το οποίο γνώριζε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας» και σημείωσε «Απ’ ό,τι απεδείχθη, όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων σε κυβερνητικές θέσεις».

Επέκρινε επίσης τους Ελ. Κουντουρά, Β. Κόκκαλη και Τ. Κουίκ για τη στάση που κράτησαν και αναφερόμενος στον Νίκο Βούτση, είπε ότι...«έχει αποδείξει ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει ποτέ», ωστόσο ξεχωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη, ως ειλικρινή, καθώς «ότι έχει να το πει, το λέει ευθέως».