Log in

Σπυράκη: Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις εκλογές

"Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες. Όποτε και αν στηθούν". Αυτό τόνισε η Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας "η μία και μοναδική ημερομηνία των εκλογών που δεν αλλάζει είναι οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 26 Μαΐου".

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε μάλιστα πως η Νέα Δημοκρατία επιχειρώντας να αντιμετωπίσει φημολογίες, σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου από την πλευρά του Υπουργείου των Εσωτερικών, ζητά τη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής ώστε να πληροφορηθεί επισήμως και με όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογικές αναμετρήσεις: οι ευρωεκλογές, οι δημοτικές εκλογές και οι περιφερειακές εκλογές.

"Οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες θα υποστηρίξουν την πρόταση της ΝΔ σε όλες τις κάλπες" δήλωσε και υπογράμμισε "Η ΝΔ θα είναι κυρίαρχη σε όλες τις κάλπες, στην Ευρωκάλπη που έχει ορισθεί να στηθεί 26 Μαΐου και σε όλες τις άλλες κάλπες. Οι μέρες αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν" .

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ την Τετάρτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση με Έλληνες που μένουν στο Βέλγιο ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη Σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Σάββατο 23 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και την Δευτέρα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Λήμνο.

Όσον αφορά τα την πολιτική επικαιρότητα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε:

- για το Σκοπιανό

"Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα, όπως διαβάζουμε στον Τύπο, θα περιλαμβάνει και μια προσπάθεια να πλαισιωθεί από επιχειρηματίες. Είναι πάντως γνωστό ότι τα κρασιά της Μακεδονίας αντιμετώπισαν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στη διεθνή έκθεση ProWein, παρά το γεγονός ότι ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος προ πολλού ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας.

Σήμερα, χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019".

- για τη διοργάνωση κομματικών εκδηλώσεων στο Μαξίμου

"Αυτή η πρακτική είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας. Οι Έλληνες βλέπουν και κρίνουν".

- για τα επεισόδια στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

"Η τήρηση της νομιμότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Αυτό ισχύει σε όλους τους χώρους, είτε συμβαίνει στις γειτονιές, είτε συμβαίνει σε χώρους αθλητικών διοργανώσεων. Η Νέα Δημοκρατία όπως ξέρετε αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται".

- για τον Μανώλη Πετσίτη

"Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με την οποία στο βιβλίο των επισκεπτών της ΔΕΠΑ της 11ης και 12ης Απριλίου του 2017 ο Μανώλης Πετσίτης, υπάλληλος των ELFE του κ. Λαυρεντιάδη, επισκέπτεται τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Θεόδωρο Κιτσάκο ως εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση μετά από αυτό είναι πολλαπλώς έκθετη. Και φυσικά δεν περιμένουμε την απάντηση στο ερώτημα με τίνος εντολή ο κατά τον κ. Παππά «ιδιωτικός υπάλληλος» εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου. Περιμένουμε, ωστόσο, από τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν την έρευνα που διεξάγει για το θέμα".