Log in

Υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Αδικαιολόγητα εμβάσματα 243.000 ευρώ στον «κολλητό» του Άδωνι Γεωργιάδη

Για πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και απειλές κατηγορούσαν τον Παύλο Πολάκη τα φίλα προσκείμενα στη ΝΔ μέσα ενημέρωσης  στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χρησιμοποιούσε όντως σκληρή γλώσσα απέναντι στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή. 

Γράφει ο: 

Ο κ. Πολάκης μάλιστα  είχε συμβουλέψει τον Σ. Πουλή να ομολογήσει για τα κλεμμένα προκειμένου να πέσει στα μαλακά από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προκαλώντας και την παρέμβαση τότε του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι αδιανόητο ένας υπουργός να προαναγγέλλει την ποινή που θα επιβληθεί σε έναν πολίτη. Και με τον ίδιο πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω του λογαριασμού του στο twitter να τονίζει «Πολάκη ξύδι! Είσαι σε πανικό,λογικό γιατί είναι πολλά τα σκάνδαλά σου!Είσαι για μία τηλεοπτική αντιπαράθεση;Μην κρύβεσαι και βρίζεις μόνο στο f/b…Γιατί εγώ δεν ΣΚΑΩ! Θα τα λέω και θα τα δείχνω όλα δημόσια μέχρι τέλους!Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια,μην κρυφτείς πίσω από την ασυλία…»

Οι μήνες πέρασαν και ο Π. Πολάκης δικαιώθηκε. Το περιεχόμενο της 4σέλιδης αναφοράς που απέστειλε η Aρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είναι κόλαφος για τον Σταμάτη Πουλή.

Συγκεκριμένα η Αρχή ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν τα δέοντα σε βάρος του εκλεκτού και προστατευόμενου του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς, όπως προέκυψε από ενδελεχή έρευνα, είχε λάβει σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό 243.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία, όταν του ζητήθηκε, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει.

Επίσης η αναφορά ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να διερευνήσουν γιατί ο κ. Πουλής «δεν εντοπίστηκε να έχει υποβάλει καμία Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, ενώ είχε την υποχρέωση εξαιτίας της ιδιότητας του μέλους επιτροπής διαγωνισμών προμήθειας ποσού πάνω των 150.000 ευρώ, σε ΝΠΙΔ επιχορηγούμενου τακτικώς από κρατικούς πόρους τουλάχιστον κατά 50% του ετήσιου προϋπολογισμού του».

Στην αναφορά της προς την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, καταλήγει λέγοντας ότι όπως προκύπτει ο Σταμάτιος Πουλής:

1. Παρέλειψε να υποβάλει δήλωση ανάληψης καθηκόντων (αρχική δήλωση) έτους 2013 και ετήσιες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (δήλωση πόθεν έσχες δηλαδή ως υπόχρεος) για τα έτη 2014 και 2015 ως όφειλε. Το σκέλος αυτό της αναφοράς της αρχής για τη μη υποβολή πόθεν έσχες διαβιβάστηκε αρμοδίως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, ο οποίος θα διατάξει τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

2. Δεν προσκόμισε επαρκή στοιχεία σχετικά με τραπεζικά εμβάσματα σε προσωπικό του λογαριασμό από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τα οποία να προκύπτουν σαφώς ο σκοπός και η αιτία πραγματοποίησής τους, διατηρώντας επιπρόσθετα την επιφύλαξη για το κατά πόσο τα προσκομισθέντα και λοιπά στοιχεία αφορούν πραγματικές και σχετικές με αυτές τις πιστώσεις συναλλαγές.

Ειδικά γα το δεύτερο σημείο η Αρχή επισημαίνει ότι από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών του Στ. Πουλή «κατόπιν της άρσης τραπεζικού απορρήτου» προέκυψε ότι «πραγματοποιήθηκαν πιστώσεις εμβασμάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικού ποσού 243.211,53 ευρώ (από 1/1/2008 και 31/12/2017), εκτός μισθοδοσίας του, χωρίς να αναγράφεται και να προκύπτει ο σκοπός και η αιτία της κατάθεσης» και μάλιστα ότι αμέσως μετά τις πιστώσεις πραγματοποιούνταν σχεδόν ισόποσες αναλήψεις μετρητών.

Ο Στ. Πουλής δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτε, ωστόσο η αμηχανία του ιδίου όπως κι αυτή του Αδ. Γεωργιάδη είναι μεγάλη, καθώς ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ φέρεται υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ λόγω της στήριξης που απολαμβάνει από τον αντιπρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι τελευταίες εξελίξεις όμως μάλλον απομακρύνουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.