Log in

Συνέδριο ΚΙΝΑΛ: Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΝΔ...

Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΝΔ. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του έκτακτου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που ολοκληρώνεται σήμερα με τη ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώνεται σε μια προσπάθεια της ηγεσίας του να σηματοδοτήσει την αντεπίθεση του Κινήματος κυρίως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του άτυπου ανταγωνισμού για την κυριαρχία στο χώρο της κεντροαριστεράς ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Γράφει ο: 

Το... μονοήμερο επί της ουσίας Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη σκιά των αποκαλύψεων για τα θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις ποινικές διώξεις που ζητά να ασκηθούν η Οικονομική Εισαγγελία. Θέμα το οποίο σχολίασε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει η ατζέντα βλέπει η Φώφη Γεννηματά πίσω από τις δικαστικές εξελίξεις για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου του συνεδρίου του η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι οι κυβερνώντες προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά στο Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ό,τι και αν κάνει από 'δω και πέρα, θα του γυρίσει μπούμερανγκ».

«Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη», ενώ επί της ουσίας υποστήριξε ότι το κόμμα της ουδέποτε έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Η Γεννηματά...

Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «Στις εθνικές εκλογές που έρχονται υπάρχει δίλημμα. Δεν είναι όμως ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το δίλημμα των εκλογών είναι Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες» και επισήμανε «Υπάρχει προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης την παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα. Είμαστε εμείς, το Κίνημα Αλλαγής».

Ο Παπανδρέου...

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι «Συντήρηση είναι η Δεξιά, αλλά αλήθεια είναι και ότι συντηρητική είναι και η πολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας ότι «στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ λέει «όχι».

«Λέμε όχι στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα είναι: ουσιαστική αλλαγή ή απλώς παραλλαγή» σημείωσε σε συλλογική στήριξη του εγχειρήματος του Κινήματος Αλλαγής για να εφαρμοστούν πραγματικά προοδευτικές πολιτικές στη χώρα.

Ο Σημίτης...

«Είναι ανάγκη σήμερα να συσπειρωθούμε στην προοδευτική, στη δημιουργική Αριστερά, να διαμορφώσουμε το ΚΙΝΑΛ στον φορέα της μεταρρύθμισης, στον πρωταγωνιστή μιας νέας πορείας της χώρας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, για τους οποίους είπε ότι πρόκειται για δύο κόμματα «που εκπροσωπούν το καθένα με τον δικό του τρόπο τη συντήρηση και την εμμονή σε αδιέξοδες πολιτικές».

Ο κ. Σημίτης υπερασπίστηκε το έργο της πρωθυπουργίας του, το οποίο συνέκρινε με τη σημερινή κυβέρνηση και εκείνη της ΝΔ και, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για ακόμη μία φορά, υποστήριξε ότι «στα τέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, στις αρχές του 2004, το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα είχε φτάσει το 86% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, ενώ δώδεκα χρόνια αργότερα –κι αφού είχαν κυβερνήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ– το 2016, το μέσο ελληνικό εισόδημα ήταν στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού, είχε μειωθεί δηλαδή κατά 20% από το 2004».

Ο Βενιζέλος...

«Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επανέλαβε την ανάγκη στρατηγικής ήττας του κυβερνώντος κόμματος.

«Κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενική που θα νομιμοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απάντησε ο ίδιος «Όχι σε όλες αυτές τις εναλλακτικές. Δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας».

«Η εύκολη απάντηση είναι ότι «θα επιλέξει ο ελληνικός λαός» συνέχισε και υπογράμμισε «Όμως ο λαός πρέπει να ξέρει τι ακριβώς θέλουμε και όχι μόνο για την κομματική μας υπόσταση».