Log in

ΝΔ: Ανησυχεί για "συνεργασία" ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις δημοτικές

Η εκλογική ανασφάλεια της ΝΔ έχει χτυπήσει κόκκινο, σε σημείο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του ακόμη και για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας σχετικά με την χωροταξική κατανομή των εκλογικών κέντρων ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γράφει ο: 

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Δ.Σ. στην πλατεία Συντάγματος, θα εγκαταστήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος. Για τη Ν.Δ. αποφασίστηκε ότι τα εκλογικά της περίπτερα για τις ευρωεκλογές όπως και του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη μπορούν να εγκατασταθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Η κατανομή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. που εξαπέλυσε επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα"! Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι "Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο, προχώρησε σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών. Αποφάσισαν ετσιθελικά να τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος μόνο τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους".

Δηκτική ήταν η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων καθώς τόνισε πως η Ν.Δ. πρέπει να παρακολουθήσει "μαθήματα σεβασμού στην αναλογικότητα και την ισότητα, που με ευλάβεια ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων τα τελευταία οκτώ χρόνια". Και επισήμανε "η Ν.Δ. δεν είχε λέξη να πει για την απόφαση - σταθμό του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να αποκλείσει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή από την κατανομή προεκλογικών χώρων προβολής. Επίσης αποσιωπά προκλητικά το γεγονός ότι τα μέλη της δημοτικής της παράταξης προτίμησαν να κρυφτούν, βγαίνοντας από την αίθουσα, κατά τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία".

Ιδιαίτερα αιχμηρή και η απάντηση από την πλευρά του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων, Παύλου Γερουλάνου, που κάνει λόγο για συνωμοσιολογία στη Ν.Δ.

"Τσάι και συμπάθεια στο γεμάτο τεστοστερόνη Γραφείο Τύπου της ΝΔ που ανακάλυψε συνωμοσίες και πραξικοπήματα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα... εκλογικά περίπτερα (αν είναι δυνατόν)" αναφέρει το γραφείο Τύπου του Π. Γερουλάνου και επισημαίνουν:

"Για να μην συγχύζονται οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» άφησε το θέμα εν λευκώ στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο παζλ χωροταξίας εκλογικών περιπτέρων δεκάδων κομμάτων και συνδυασμών ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης σε δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

"Αλήθεια όμως, αρχίζουμε να ανησυχούμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στη Ν.Δ. που πίστεψαν ότι αυτό το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό που να δικαιολογεί δελτίο τύπου...Κοιτάξτε το παιδιά" σχολιάζει τέλος το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου και με το εξής υστερόγραφο με νόημα προς τη ΝΔ "Υ.Γ. Παιδιά, η σωστή ημερομηνία για καταδίκη πραξικοπήματος με Δελτίο Τύπου είναι η 21η Απριλίου".