Log in

ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. με μια φωνή κατά Αλέξη Τσίπρα για τα θετικά μέτρα

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στη ΝΔ. Το πακέτο θετικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση υπέρ των πολλών, εν αντιθέσει με την ΝΔ που προσπαθεί να κρύψει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της με επιθέσεις για το ύφος και το ήθος της εξουσίας Τσίπρα. 

Γράφει ο: 

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον εκτεθειμένος στα μάτια της κοινωνίας καθώς στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον  ΑΝΤ1 δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως "αυτή την εποχή δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη". Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ωστόσο τον διέψευσαν, αφού  στο πακέτο των θετικών μέτρων που ανακοινώθηκε στο Ζάππειο, συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση μόνιμης 13ης σύνταξης!

Πάντως ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής  υποδέχθηκαν με σκληρές ανακοινώσεις τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο μέτρα ψηφοθηρικού χαρακτήρα. 

ΝΔ: Υιοθετεί δεσμεύσεις μας
 
"Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία" τονίζει η ΝΔ.

Και αφού αναφέρει ότι "Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα" επισημαίνει "Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους". 

Και καταλήγει "Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα".

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Κύριε Τσίπρα στο Ζάππειο μας τα ‘ παν κι άλλοι

"Σήμερα ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα' υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής και τονίζει "Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο. Η απόγνωση και ο πανικός τον οδηγούν. Κύριε Τσίπρα στο Ζάππειο μας τα ‘ παν κι άλλοι".

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ, αναφέρει ακόμη "Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρε, 1 επιστρέφει" και ότι "Με την πολιτική του εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οδηγεί την οικονομία, σε αργό θάνατο. Και το χειρότερο. Αντί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένει σ’ αυτά που δεσμεύτηκε. Δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει. Εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές, τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες".

"Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει. Την καταδίκη του Ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει" υπογραμμίζει τέλος η Χαρ. Τρικούπη.