Log in

Ο Μητσοτάκης μιλά και το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξηγεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί λένε  11 ημέρες πριν από τις εκλογές, από την Πειραιώς να «ρυμουλκήσει» τον πρωθυπουργό σε μια αντιπαράθεση προγραμματικού χαρακτήρα και όχι σε μια στείρα ανταλλαγή συνθηματολογίας αναδεικνύοντας τις προγραμματικές προτάσεις της ΝΔ  για την οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ατζέντα.

Γράφει ο: 

Μόνο που οι νεοφιλελεύθερες ιδέες  του προκαλούν σάλο και μοιάζουν με εφιάλτη για το μέλλον των εργαζομένων και των συνταξιούχων, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω το τίτλο του φαβορί των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων της 26ης Μαϊου και των εθνικών εκλογών το φθινόπωρο.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ στο Αιγάλεω αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. ζήτησε από το συγκεντρωμένο πλήθος να μην τον γιουχάρουν αλλά να του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του στη ζωή, διότι όσο και να τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, του ξεφεύγουν στις τελευταίες συνεντεύξεις και δεν το κρύβει ποια είναι η Ελλάδα που οραματίζεται, το σχέδιο του και το πρόγραμμά του.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσια Υγείας. Ειδικότερα  ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη αποκομματικοποίησης του Κράτους, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τερματιστεί η πρακτική δεκαετιών του ορισμού αποτυχημένων πολιτευτών στις διοικήσεις νοσοκομείων. 

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί η διοίκηση ενός μεγάλου νοσοκομείου σε σύμπραξη µε τον ιδιωτικό τομέα. «∆εν µε νοιάζει το νοσοκομείο να είναι κρατικό, µε νοιάζει η υγεία να είναι δηµόσια, αυτό µε ενδιαφέρει, το Δηµόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκη κρατικό. Και εάν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παρέχει μια υπηρεσία µε καλύτερη ποιότητα και σε χαμηλότερο κόστος από ό,τι το Κράτος, δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί αυτό να µη γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως το γραφείο Τύπου της ΝΔ έσπευσε για μια ακόμη φορά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι  η πρόταση Μητσοτάκη στηρίζει εμπράκτως την ούτως ή άλλως θεσμοθετηµένη σύμπραξη δηµόσιου και ιδιωτικού τομέα, µε στόχο, όπως λέγεται, να αναβαθμιστούν τα δηµόσια νοσοκομεία, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν καλύτερες δηµόσιες υπηρεσίες Υγείας, µε κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες.

«Το δικό µας πρόγραμμα για τη δηµόσια Υγεία δεν έχει καμία σχέση µε αυτό του πολακικού ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, θεωρώντας ότι με τις προτάσεις της ΝΔ  θα πάψουν οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δηµόσια νοσοκομεία και κάποια διαγνωστικά κέντρα, µε δαπανηρές συνέπειες για τους πολίτες.

Κατά τα λοιπά η ηγεσία της ΝΔ επιμένει πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν απονέμει 13η σύνταξη, αλλά ένα προεκλογικό επίδομα στοχεύοντας στην «εξαπάτηση του ελληνικού λαού», ενώ στο μέτωπο της ασφάλειας τονίζει  ότι επείγει η πολιτική και επιχειρησιακή υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ.

Από χθες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Λάρισα και σήμερα θα επισκεφθεί Τρίκαλα και Καλαμπάκα και το βράδυ μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.