Log in

ΝΔ: Οι «Κούληδες» υπονομεύουν τον Μεϊμαράκη

Την ώρα που ο Κώστας Καραμανλής έχει «οχυρωθεί» στη σιωπή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του, ο μόνος ίσως αυτή τη στιγμή που εξακολουθεί να εκφράζει τις αρχές και τις αξίες του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Γράφει ο: 

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σε μια κρίσιμη καμπή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ηγείται του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος, με τη ελπίδα να τον «ξεφορτωθεί» από τα εσωκομματικά δρώμενα, καθώς ο λόγος του δεν συνάδει με τα σχέδια του αρχηγού για το μέλλον της χώρας και της γαλάζιας παράταξης.

Σαφώς αποστασιοποιημένος από το φλερτ της ηγεσίας με τη ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει θέσει ψηλά τον πήχη για τον Κυρ. Μητσοτάκη μιλώντας για καθαρή νίκη και όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορές με νόημα, αφού ποτέ δεν ξεχνά το «παιχνίδι» που έπαιξαν στην πλάτη του κατά την εκλογή προέδρου του κόμματος το 2016 τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης με την στήριξη που παρείχαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο στο όνομα της παράταξης παρά την πικρία που τον διακατέχει για τη συμπεριφορά των συνυποψηφίων του παραμένει «στρατιώτης» της παράταξης και δεν φοβάται να μπει στη δοκιμασία του σταυρού, παρότι το κόμμα όχι μόνο δεν τον στηρίζει αλλά μπορεί και να τον υπονομεύει με σκοπό τον εξοστρακισμό του από το κόμμα που θέλει να «στήσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι η πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι ίσως μια άτυπη «ρέβανς» απέναντι στους εσωκομματικούς αντιπάλους του.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στα Ιωάννινα εξέφρασε την εκτίμηση του ότι οι ευρωεκλογές θα «είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές», ωστόσο τόνισε πως ο ίδιος «μάχεται για την ευρωβουλή και την ψήφο στην Ευρωβουλή». Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο πριν την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση, επισήμανε ότι «στην εκλογική αναμέτρηση που κυριαρχεί η ευρωκάλπη, θα πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και είμαι σίγουρος πως αφού τα κάνουν αυτά, θα ψηφίσουν την ΝΔ».

Σε ερώτηση σχετική με το πολιτικό κλίμα μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, είπε πως «η εθνική εσωτερική κατάσταση, είναι μία παράμετρος, η οποία θα επηρεάσει πάρα πολύ την ψήφο της ευρωβουλής» ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε «Αυτή τη φορά όμως πιστεύω, ότι ακριβώς επειδή η Ευρωβουλή έχει πάρα πολλά ζητήματα να κουβεντιάσει και να αποφασίσει, θεωρώ πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την σκέψη τους και την έννοια τους και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά κυρίως πρέπει να την έχουν και στους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή».

Ρωτήθηκε επίσης για το κλίμα διεξαγωγής των εκλογών και ανέφερε πως θεωρεί ότι «πράγματι γίνονται με όρους εθνικών εκλογών, γιατί πράγματι έχουν να στηθούν κάλπες 4 χρόνια» και υπογράμμισε «πρέπει να μιλήσουμε ευρωπαϊκά στους Έλληνας πολίτες» και πρόσθεσε, ότι ο ίδιος ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, προσπαθεί έστω και εάν αυτό δεν προκαλεί το ενδιαφέρον , να μιλά όσο το δυνατόν στην κατεύθυνση αυτή.

«Οι ευρωεκλογές βέβαια θα κρίνουν το πώς θα πορευτούμε και στις εθνικές εκλογές. Θα είναι ένα πρόκριμα οπωσδήποτε. Και για αυτό ακριβώς, μάχομαι για να έχει η ΝΔ ένα μεγάλο προβάδισμα, μια μεγάλη διαφορά, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εθνικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.