Log in

Μητσοτάκης και Καραμανλής στο γήπεδο... «Ανδρέας Παπανδρέου»

Με ονομαστική αναφορά στους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους ΟΝΝΕΔίτες να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κυριάκο θυμήσου, οι νέοι είναι μαζί σου» ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να στείλει μήνυμα νίκης και συσπείρωσης της γαλάζιας παράταξης ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης της Κυριακής.

Γράφει ο: 

Σε μια συγκέντρωση που απλά γέμισε το κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρεόυ» στο Περιστέρι, τη ώρα που οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν σαφώς μεγαλύτερες ακόμη και με βάση την τηλεοπτική εικόνα, αυτό που κρατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δήλωση του Κώστα Καραμανλή.

Μια δήλωση συστράτευσης βέβαια αναμενόμενη, με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν ότι υπονομεύει την ηγεσία της ΝΔ ενόψει και των εκλογών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα κοινωνικής δικαιοσύνης κόντρα στο νεοφιλελεύθερο δόγμα Μητσοτάκη.

«Είμαστε όλοι εδώ, συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε με νόημα «ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση. Χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους μη ευνοημένους. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι στη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να αναδείξει τις προγραμματικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας και τα διλήμματα της εκλογικής μάχης, αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τα όσα είπε για το Περιστέρι που βγάζει ψυκτικούς. Έτσι υπογράμμισε τους δεσμούς του με τη Δυτική Αττική. «Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι θέλει να εκπροσωπήσει τους απλούς ανθρώπους. «Η μεγάλη νίκη ξεκινά από τα Δυτικά» είπε.

Επίσης έριξε ξανά γέφυρες στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. και του Ποταμιού. «Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα τώρα. Εδώ εγώ μιλάω σήμερα στο κλειστό «Ανδρέα Παπανδρέου» είπε με νόημα και πρόσθεσε «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η ψήφος των πολιτών δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα και κάλεσε τους συνταξιούχους να στείλουν το λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ. Περιέγραψε το σχέδιο του για μείωση φόρων με τέσσερις κύριους άξονες και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως θα έχει επίπτωση στη τσέπη του μέσου Έλληνα και των πιο αδύναμων. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των λιγότερο προνομιούχων πολιτών και περιοχών, καθώς και της δημόσιας υγείας και παιδείας, ενώ έμφαση έδωσε και στο ζήτημα της ασφάλειας.

Κάλεσε τέλος σε εγρήγορση τη γαλάζια βάση μέχρι την Κυριακή. “Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει παντού. Σε κάθε πόλη και κάθε συνοικία. Κανένας δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει και καθαρή λύση. Η αλλαγή θα έλθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ» υπογράμμισε.