Log in

Αλ. Τσίπρας: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην ανατραπεί το σχέδιο στήριξης των πολλών

«Ξέσπασμα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, ελπίδας και ανατροπής», χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, με την οποία έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Γράφει ο: 

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη του λαού, ότι η οικονομική τους δύναμη, η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση, αρκούν για να μας οδηγήσουν στα σκοτάδια των μνημονίων. Παίρνουν την απάντησή τους: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω! Όπως το ’15 έτσι και σήμερα. Δίνουμε απάντηση σε όσους σχεδίαζαν χωρίς τον ελληνικό λαό», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο το πολιτικό σχέδιο, με τα μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς που προτείνει. «Εμείς την Κυριακή δεν ζητάμε απλά την εμπιστοσύνη ή την επιδοκιμασία σας. Ζητάμε την εμπιστοσύνη στα μέτρα ελάφρυνσης στα όσα εξαγγείλαμε, ζητάμε τη δύναμη για να μην μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω. Για να μπορέσουμε από Δευτέρα, σε συνεργασία με άλλες προοδευτικές κυβερνήσεις να κλείσουμε το δρόμο προς τον ανθέλληνα Βέμπερ, τον δρόμο του προς την Κομισιόν».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «μαρτυριάρη» τον πολιτικό του αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποκάλυψε το πολιτικό του σχέδιο. «Όσο και αν προσπάθησαν να το κρύψουν, δεν τα κατάφεραν. Ο κ. Μητσοτάκης αποδείχτηκε εξαιρετικά μαρτυριάρης για το σχέδιό του. Μας είπε στη ΔΕΘ πριν από δύο χρόνια ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Αν ήταν ταινία θα είχε τίτλο “το ΔΝΤ ξανάρχεται”. Θα είχε χορηγό τους βιομηχάνους και την ολιγαρχία. Βασικά κεφάλαια θα ήταν η επταήμερη εργασία, η κατάργηση της 13ης σύνταξης, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, η κατάργηση του οκτάωρου, η διάλυση της δημόσιας υγείας για χάρη των ιδιωτών, η επαναφορά του 1 προς 5 στο δημόσιο, οι απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών».

Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε διεξοδικά τις πτυχές του προγράμματός του, τόσο για το 2019, όσο και για το επόμενο έτος. Τόνισε ότι όσο η οικονομία ανακάμπτει, τόσο θα λαμβάνονται μέτρα στήριξης για τους πολλούς, στις πλάτες των οποίων άλλωστε έπεσαν τα μεγαλύτερα βάρη της κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε στην ομιλία του να αναφερθεί στους νέους «στους 17άρηδες, τους 20άρηδες, τη γενιά του τώρα, τη γενιά του μέλλοντος». Τόνισε ότι είναι η ευκαιρία τους να προσέλθουν στις κάλπες και να δείξουν ότι αναλαμβάνουν τη ζωή τους και ότι διώχνουν το φασισμό και την ακροδεξιά.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέβασε στο βήμα τόσο την υποψήφια περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, όσο και τους υποψηφίους δημάρχους Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο και Πειραιά, Νίκο Μπελαβίλα. Και είχε έναν καλό λόγο για όλους.

Για την κυρία Δούρου είπε ότι της φορτώθηκαν οι ευθύνες για τα πάντα επειδή δεν συμβιβάστηκε με τους μεγαλοκαναλάρχες. «Γι’ αυτό θα την ξαναεκλέξουμε» είπε χαρακτηριστικά. Για τον Νάσο Ηλιόπουλο πρόσθεσε ότι είναι αυτός που έδωσε αγώνες για να στηρίξει τους εργαζόμενους και μπορεί να γίνει «ο πιο νέος δήμαρχος στην Αθήνα, που δεν χρειάζεται τα τζάκια και την οικογενειοκρατία». Και για τον Νίκο Μπελαβίλα ότι τα έχει βάλει με την ολιγαρχία του Πειραιά.

Πολυμέσα