Log in

Μητσοτάκης: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι

Το διακύβευμα των πρόωρων εθνικών εκλογών αναμένεται να προσδιορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εντός της εβδομάδας ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος στην Πειραιώς στο πλαίσιο της πανηγυρικής συνεδρίασης των Τομεαρχών του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε οκτώ ευρωβουλευτές, η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ και το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η στρατηγική της ΝΔ απεδείχθη ορθή, αλλά και αποτελεσματική, καθώς, όπως σημείωσε «φάνηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την Ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το Κέντρο».

«Έχουμε, ήδη, από την πρώτη Κυριακή, πέντε περιφέρειες και μπορούμε να κερδίσουμε 12 από τις 13 περιφέρειες στον β΄ γύρο» επισήμανε προσθέτοντας πως θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24 ετών, κάτι που αποδεικνύει πως το κόμμα έχει μέλλον και πως δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως καταλογίζουν οι αντίπαλοι.

Παράλληλα σημείωσε πως η ΝΔ έχει επικρατήσει και στο σύνολο των εργαζομένων, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, νοικοκυρές, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, πλην των ανέργων όπου και εκεί η διαφορά είναι μικρή και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών και των στελεχών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν αντιπάλους από άλλα κόμματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόννησο.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της αυτοδυναμίας, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μη βάζουν ποσοτικούς στόχους. «Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει, ότι ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις» ανέφερε και υπογράμμισε «Παραμένουμε μετριοπαθείς, ο λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας».

Ο Μεϊμαράκης

Για το θέμα του επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε εξάλλου από δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την ώρα που προσερχόταν στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, όπου είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με δεδομένο την πρωτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που κατέγραψε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

«Ήταν μια πρόταση δημόσια δικιά μου, η οποία δεν καταλαβαίνω γιατί πήρε τέτοια έκταση. Το αντίθετο θα έπρεπε να πάρει έκταση: αν έλεγα ότι όποιος και να βγει πρώτος εγώ θα είμαι επικεφαλής. Είναι μια δημοκρατική προσέγγιση και αντίληψη. Θεωρώ όμως ότι αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία και αξία και δεν καταλαβαίνω γιατί, επαναλαμβάνω, μια πολύ δημοκρατική προσέγγιση πήρε τέτοια έκταση και συζητείται τόσο πολύ» είπε

«Εγώ άλλωστε από την πρώτη μέρα σάς είπα ότι μετέχω για τη φανέλα, μετέχω γιατί η παρουσία του πρώην προέδρου δίνει κύρος και τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα σε αυτές τις ευρωκάλπες. Είπα ότι το ευρωαποτέλεσμα είναι αυτό που θα δρομολογήσει εξελίξεις και θεωρώ ότι όλα αυτά πήγαν πάρα πολύ καλά. Τώρα είμαστε σε ώρα μάχης, είναι ώρα μάχης εθνικών εκλογών. Η Ν.Δ. πήγε πάρα πολύ καλά και συμβάλαμε όλοι ενωμένοι, κι εγώ προσωπικά, με μπροστάρη τον Κυριάκο. Αυτό καταγράφηκε. Η ευρωομάδα θα συνέλθει 2 Ιουλίου, άρα πιθανόν μετά τις εθνικές εκλογές. Έχουμε τον χρόνο μας να τα συζητήσουμε. Σημασία έχει η παρουσία μας μέχρι τις 2 Ιουλίου» πρόσθεσε.

Όπως ανάφερε κ. Μεϊμαράκης, αύριο θα αναχωρήσει για Βρυξέλλες επειδή «μετέχω ήδη στην επιτροπή του ΕΛΚ που θα φτιάξει το report, το οποίο θα συζητήσουν οι αρχηγοί που έχουν και τον τελικό λόγο. Θεωρώ ότι η Ν.Δ. θα έχει βαρύνουσα σημασία. Από εκεί και πέρα θα τα δούμε όλα από την επόμενη εβδομάδα».