Log in

Πάτρα-Πύργος: Για να πετάξουν έξω τον Εμφιετζόγλου

Τον ρόλο του dealer συμφερόντων υποδύεται η κυβέρνηση και στον κατασκευαστικό τομέα. Πρώτο δείγμα γραφής η εθνική οδός Πατρών - Πύργου που σπεύδει (Κ. Καραμανλής) να ακυρώσει ένα κρίσιμο έργο για την Δυτική Ελλάδα που είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Γράφουν: Νίκος Μανεσιώτης - Τασία Σιούσιουρα

Με δικαιολογίες τον Καλογρίτσα και προσχήματα το -δήθεν- μικρότερο κόστος του έργου, σχεδιάζει την ακύρωση των οκτώ δημοπρασιών στις οποίες είχε σπάσει το μεγάλο αυτό οδικό έργο. Ένας από τους πραγματικούς κρυφούς στόχους των Μητσοτάκη - Καραμανλή και ΣΙΑ είναι να πετάξουν έξω από τα κομμάτια του έργου που έχει ήδη αναλάβει ο γνωστός από το παρελθόν της Μηχανικής, ο μεγαγαλοεργολάβος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Αν και σκληρός δεξιός ο κ. Εμφιετζόγλου δεν ήταν ποτέ αρεστός στην οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλλον δεν συμβάδιζαν και τόσο τα συμφέροντά τους.

Πέρα όμως από τα επιχειρηματικά παιχνίδια της κάθε οικογένειας και της κάθε εξουσίας, αυτό που έχει πραγματική αξία και σημασία είναι το έργο για την Ηλεία, την Δυτική Πελοπόννησο, τα νότια Επτάνησα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα. Γι' αυτό σύσσωμη η αγορά και η κοινωνία όλων αυτών των περιοχών της χώρας, έχουν ξεσηκωθεί για να αποτρέψουν τις απαραάδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Καραμανλή. Ένα έργο που είναι έτοιμο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια θα μπλέξει με τις μεθοδεύσεις Καραμανλή σε νέες πολύχρονες περιπέτειες πολιτικών - δικαστικών - γραφειοκρατικών και φυσικά επιχειρηματικών συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί -αν ολοκληρωθεί- μετά το 2030. 

Επαναπροκηρύσσουν το έργο με το επιχείρημα του μειωμένου κόστους

Τις οκτώ συμβάσεις με τις οποίες θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Ο αρμόδιος υπουργός εξετάζει σοβαρά να επαναπροκηρύξει το έργο με το σκεπτικό της ενιαίας δημοπρασίας και το επιχείρημα του μειωμένου κόστους.

Υπενθυμίζουμε ότι για τις πέντε από τις οκτώ εργολαβίες έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, ενώ οι άλλες τρεις βρίσκονται υπό δημοπράτηση.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία του ομίλου Καλογρίτσα (Τοξότης) έχασε οριστικά τις δυο εργολαβίες. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αφού προηγουμένως είχε κηρύξει έκπτωτη την κοινοπραξία από τα τμήματα 1 (Δουνέικα – Πύργος) και 4 (Βάρδα – Κυλλήνη) στην νότια πλευρά του έργου, λόγω µη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης, στη συνέχεια απέρριψε τις σχετικές ενστάσεις της κοινοπραξίας.

Όπως λέει ο νόμος και η διεθνής πρακτική, αφού κηρύσσεται έκπτωτος ο πρώτος μειοδότης (Καλογρίτσας), το υπουργείο θα πρέπει να καλέσει τον αμέσως επόμενο μειοδότη (Εμφιετζόγλου σε κοινοπραξία με την ιταλική GD Infrastrutture). Άρα αν κυβέρνηση εφαρμόσει τον νόμο λύνεται το πρόβλημα χωρίς καθυστερήσεις. Όμως αν το έργο επαναπροκηρυχθεί από την αρχή, αυτό σημαίνει ότι αντί να ολοκληρωθεί το 2022 θα ολοκληρωθεί το 2030.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τον Ιούνιο η κοινοπραξία της ιταλικής εταιρείας GD Infrastrutture με την Μηχανική του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου είχε καταθέσει πρόταση για τις δύο αυτές εργολαβίες, τονίζοντας ότι είναι πρόθυμη να αναλάβει την κατασκευή τους με τις ίδιες εκπτώσεις του «ΤΟΞΟΤΗ», προσκομίζοντας τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει εγκριθεί από την ΕΕ, με χρηματοδότηση ύψους 293 εκατ. ευρώ, αν όμως αλλάξει η σύμβαση τότε η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, γιατί κάθε λύση απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ.

Θύελλα αντιδράσεων από πολίτες και φορείς της περιοχής

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί σε φορείς και πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής το ενδεχόμενο ακύρωσης των διαγωνισμών και κάνουν λόγο για ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας», καθώς ανησυχούν ότι το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή θα καθυστήσει πάρα πολύ. Προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που ακυρωθεί το έργο ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τεχνικό Επιμελητήριο Ηλείας: Απαιτεί άμεση και ξεκάθαρη ενημέρωση

Την έντονη αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας προκάλεσε η απόφαση του κ. Καρμανλή. Ο νομός Ηλείας δεν αντέχει να ξαναδεί το ίδιο έργο οπισθοδρόμησης και δεν είναι δυνατόν σε κάθε εναλλαγή κυβέρνησης να ξαναρχίζουμε από την αρχή και έπειτα να συζητάμε για το τι έγινε λάθος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο απαιτεί άμεση και ξεκάθαρη ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο –υπουργείο, Γενική Γραμματεία, αναδόχους, κατασκευαστές– για τα εφικτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του και για καθεμία από τις εργολαβίες. Ζητά επίσης τη συστράτευση όλων των αιρετών εκπροσώπων και φορέων του νομού για δυναμική αντίδραση σε περίπτωση απένταξης του έργου από την κυβέρνηση της ΝΔ, με έσχατο μέτρο τις κινητοποιήσεις κατά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου 2020.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας:

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηλείας, ύστερα από τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του κ.Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τις προοπτικές του έργου της Ν.Ε.Οδού Πάτρα-Πύργος, εκφράζει την εξής άποψη.

Την παρούσα φάση και θεωρώντας ως δεδομένα με την ελάχιστη ενημέρωση που έχουμε ότι:

1ον Οι πέντε (5) εκ των οκτώ (8) εργολαβιών είναι ήδη σε εξέλιξη στο πεδίο και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης

2ο Η χρηματοδότηση των 300 εκατομμυρίων είναι εξασφαλισμένη

3ο Στις δύο (2) εκ των οκτώ (8) εργολαβιών έχει κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος και αναμένεται να κληθούν οι επόμενοι στη σειρά ανάδοχοι

4ο Για τη μία (1) εκ των οκτώ (8) εργολαβιών έχει κατατεθεί ένσταση στο ΣΤΕ

πιστεύουμε ότι η μοναδική οδός για την υλοποίηση του έργου είναι το αρμόδιο Υπουργείο να ασκήσει πιέσεις ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κλήσης των επόμενων αναδόχων, και να επισπευσθεί η διαδικασία εξέτασης της ένστασης στο ΣΤΕ για να μη χαθεί άλλος χρόνος. Στην περίπτωση που παρόλα αυτά και αποδεδειγμένα, οι τρεις (3) προβληματικές εργολαβίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος τότε προτείνουμε να ενοποιηθούν σε μία και να επαναδημοπρατηθούν μαζί με το τμήμα Πύργος-Τσακώνα.

Ο Νομός Ηλείας δεν αντέχει να ξαναδεί το ίδιο έργο οπισθοδρόμησης.

Δεν είναι δυνατόν, σε κάθε εναλλαγή κυβέρνησης να ξαναρχίζουμε από την αρχή και έπειτα να συζητάμε για το τι έγινε λάθος.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηλείας απαιτεί:

- ξεκάθαρη ενημέρωση από όλους του εμπλεκόμενους στο έργο, Υπουργείο-Γενική Γραμματεία-Ανάδοχους Κατασκευαστές του έργου, για το ποια είναι τα εφικτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου και για κάθε μία από τις εργολαβίες

- κοινοβουλευτική δράση από όλους τους βουλευτές Ηλείας-Αχαϊας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με ορατά αποτελέσματα

- συστράτευση όλων των αιρετών εκπροσώπων και φορέων του Νομού για δυναμική αντίδραση σε ενδεχόμενο απένταξης του έργου με έσχατο μέτρο κινητοποιήσεις κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου 2020.

Ή τώρα ή ποτέ.