Log in

Ο Σαμαράς «απασφάλισε» κατά Μητσοτάκη!

«Μαύρο» δεκαπεντάγουστο επεφύλασσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση εντός ενός 48ώρου εις… διπλούν κατά του σημερινού Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι τείνει να ξεπεράσει τις πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει ο: 

Το διπλό χτύπημα κατά του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ μπορεί να ερμηνευθεί κατά ποικίλους τρόπους, σίγουρα όμως αποτελεί την πρώτη «απάντηση» του Αντώνη Σαμαρά στην αναίρεση της υπόσχεσης που είχε λάβει προεκλογικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προώθηση της υποψηφιότητάς του στην θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τελική επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά με πρόσχημα δήθεν αντιδράσεις στελεχών της Κομισιόν για τις θέσεις Σαμαρά στο Σκοπιανό και οι εξηγήσεις που επιχειρήθηκαν να δοθούν με συνάντηση Μητσοτάκη- Σαμαρά που προηγήθηκε της σχετικής ανακοίνωσης, δεν φαίνεται να «έπεισαν» τον πρώην Πρωθυπουργό όπως τεκμαίρεται από την αρθρογραφία του πλέον φιλικού προς αυτόν site.

Ειδικότερα το antinews.gr στις 13 Αυγούστου και υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «τύφλα να ΄χει … ο Τσίπρας» επικρίνει ανοιχτά τον κ. Μητσοτάκη για την επιλογή του νέου Προέδρου της ΕΡΤ.

Γράφει μεταξύ άλλων ο «αδέξιος δεξιός», ψευδώνυμο που συνήθως χρησιμοποιεί γνωστός δημοσιογράφος:

«Χρειάστηκε μόλις ένας μήνας για να καταρρεύσει το προσωπείο του δήθεν ηθικού ηγέτη που έψαχνε απεγνωσμένα η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Δυστυχώς όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτακής κοπιάζει να μας πείσει για το αντίθετο μέσω των κυβερνητικών επικοινωνιακών πομφολύγων που αναπαράγονται σε εκνευριστικό βαθμό από φιλικά ΜΜΕ, η πραγματικότητα δεν διαστρεβλώνεται.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες, η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει αυτό που γράφαμε τις προάλλες. Ότι πρόκειται για... Συριζαίους με γραβάτες.

Και το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν κι αυτοί όπως οι προηγούμενοι το δικό τους καθεστώς στελεχωμένο από δικά τους παιδιά.

Με το που ο Μητσοτάκης και η παρέα του έκατσαν στις αναπαυτικές καρέκλες της εξουσίας αίφνης ξέχασαν τις πομπώδεις προεκλογικές υποσχέσεις περί αριστείας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και καταπολέμησης του νεποτισμού.

Η αρχή έγινε από τον ίδιο, ο οποίος πήρε για δεξί του χέρι στο Μαξίμου τον ανηψιό του.

Ακολούθησε η διατήρηση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που υποτίθεται ότι θα καταργούσε.

Έπειτα είδαμε τοποθετήσεις «κολλητών» υπουργών σε διευθυντικές θέσεις, όπου μπροστά τους ο Καρανίκας είναι τέρας μορφώσεως.

Επιπρόσθετα τοποθετήθηκαν είτε ως υπουργοί είτε ως γραμματείς διάφοροι διαχρονικοί υποστηρικτές της Αγίας Οικογένειας.

Και για κερασάκι στην τούρτα ο Μητσοτάκης μας επιφύλασσε την πρότασή του για την ΕΡΤ.

Επιτέλους... η αξιοκρατία χτυπάει κόκκινο στην ΕΡΤ!!!

Έλεος, ούτε ο Τσίπρας δεν τόλμησε να προτείνει για την ηγεσία της ΕΡΤ τον πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματός του.

Ο Μητσοτάκης, ωστόσο, που προεκλογικά διατράνωνε ότι θα εξαλείψει τα φαινόμενα ευνοιοκρατίας, το τόλμησε.

Και για να μην μείνει παραπονεμένος ο Τσιόδρας που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, τον βόλεψε κι αυτόν στο Μαξίμου, όπως βόλεψε και την Αντωνίου στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματικά μένουμε άναυδοι.»

Προσέξτε τους χαρακτηρισμούς: « προσωπείο δήθεν ηθικού ηγέτη», «Αγία Οικογένεια», «Ο Μητσοτάκης και η παρέα του», «Συριζαίοι με …γραβάτες». Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους χαρακτηρισμούς που αποδομούν ολοκληρωτικά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Μαξίμου.

Αλλά το antinews.gr δεν έμεινε μόνο σε αυτά: Χθες προχώρησε σε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με εξίσου βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ. Αυτή τη φορά ο τίτλος ήταν «Όχι σκανδαλώδεις «αντιγραφές» της ατζέντας του προκατόχου σας, κύριε Μητσοτάκη...»

Το άρθρο που υπογράφεται από την Κρινιώ Καλογερίδου διαπιστώνει ήδη πέντε κορυφαία λάθη που έχει διαπράξει κατά τον πρώτο μήνα της θητείας του ο νέος Πρωθυπουργός:

Νούμερο 1 λάθος: Κάποιες επιλογές προσώπων σε θέσεις-κλειδιά της δημόσιας διοίκησης δείχνουν ότι ανταμείβετε τους καθ' έξιν χειροκροτητές, «σημαιοφόρους» και φωνακλάδες, που είναι συχνά «ενοικιαζόμενοι» χαμαιλέοντες οι οποίοι μεταπηδούν εύκολα από κόμμα σε κόμμα, και όχι τους άξιους ομοϊδεάτες σας που έχουν το θάρρος της γνώμης και σας ασκούν ενίοτε κριτική, για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα.

Νούμερο 2 λάθος: Το δυσάρεστο είναι ότι μ' αυτούς τους κομματικούς κλώνους (που έδιναν το παρόν στα συνέδρια του κόμματος υπό μορφή κλακαδόρων), τους συγγενείς και τους παρατρεχάμενους των κυβερνητικών αξιωματούχων στελεχώνετε τα υπουργεία σας ξεχνώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις σας «περί αριστείας, διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Νούμερο 3 λάθος: Κατά το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», το «άχρηστο» Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε ξαφνικά σε χρήσιμο!!!.. Γιατί άραγε; Μήπως για κομματικά ρουσφέτια, παρόμοια με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως για να αποκατασταθεί η νέα διευθύντριά του, Μαρία Αντωνίου, που δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

Νούμερο 4 λάθος: Πώς γίνεται να είναι επικεφαλής - και καλώς - του Υπουργείου Ανάπτυξης ένας βουλευτής ικανός και πατριώτης (ο Άδωνις Γεωργιάδης), Μακεδόνας στην καταγωγή, με Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ έναν νεοφιλελεύθερο (της ανύπαρκτης εκλογικά «φιλελεύθερης συμμαχίας»), ιδεολογικό συνοδοιπόρο του ΣΥΡΙΖΑ στο «Σκοπιανό», ο οποίος μιλούσε μέχρι πρότινος στις προεκλογικές ομιλίες του κόμματός του για «μακεδονική μειονότητα» και στήριζε τα αιτήματα των ψευτομακεδόνων;

Νούμερο 5 λάθος: Πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - παρά τους προεκλογικούς «κεραυνούς» του και τη συμμετοχή βουλευτών του, μεταξύ των οποίων και ο νυν Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στα πανελλαδικά-πανεθνικά συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία - να ακολουθεί κατά πόδας τον προκάτοχό του στο θέμα της «συμφωνίας των Πρεσπών», η οποία είναι ασύμφορη εθνικά και γι' αυτό δε θα τη συνυπέγραφε ποτέ ο ίδιος, κατά δήλωσή του;

Και το άρθρο καταλήγει με την προειδοποίηση:

«Όταν βγάζουν οι Έλληνες πρωθυπουργό γυρίζοντας στην πλάτη στον προηγούμενο, τον βγάζουν για να δώσει το στίγμα του στα μεγάλα θέματα της πατρίδας και της κοινωνίας κι όχι για να λειτουργεί σαν... «επιτελικός» περιφερειάρχης ή στρατηγός βυζαντινού «Θέματος» δίνοντας την εικόνα στους Ευρωπαίους και τους Ατλαντιστές ότι η χώρα που κυβερνά είναι χωριό-αποικία τους».

Τόσο πολύ εκτιμούν στο επιτελείο Σαμαρά τον Κ. Μητσοτάκη που το έχουν «ικανό» να λειτουργήσει ως περιφερειάρχης ή στρατηγός βυζαντινού «Θέματος»!