Log in

Ο Φιντέλ Κάστρο «πάτησε» Μαξίμου!

Ας το διευκρινίσουμε εξαρχής: Ο ηγέτης της επανάστασης της Κούβας έχει αποχαιρετίσει το μάταιο τούτο κόσμο από το Νοέμβριο του 2016. Ας μην ανησυχούν επομένως οι απανταχού νέο-φιλελεύθεροι , δεν μπορεί πλέον να …μαγαρίσει το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γράφει ο: 

Όμως από την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου έχει εγκατασταθεί ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης ως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής. «Ο γνωστός μαδουρολόγος σύμβουλος του Μητσοτάκη» έγραψε ένα μέσο φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ κάποιο άλλο έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «πρόκειται για τον δημοσιογράφο, που πριν από μερικά χρόνια σήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων με το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ του για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα», επιδιώκοντας να συσχετίσει τα δύο θέματα.

Κρίνουμε αναγκαίο να ανακαλέσουμε και τα δύο μέσα ενημέρωσης στην… τάξη. Πρώτον είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται έστω έμμεσες αναφορές για « ξεπλήρωμα γραμματίων» και για υπονοούμενη «στρατευμένη δημοσιογραφία» . Όσοι υπαινίσσονται αυτά δεν γνωρίζουν καλά την δημοσιογραφική θητεία του νέου συμβούλου των Πρωθυπουργού. Μάλλον περιορίστηκαν να διαβάσουν το «λιτό» βιογραφικό του, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Διότι αν έψαχναν καλύτερα , θα μάθαιναν περισσότερα. Ο κ. Πιπίνης σε παλαιότερα βιογραφικά του μας έλεγε πολλά για αυτόν: Όπως ότι «είναι ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο (1968-1975), ο οποίος υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκαετία του 1970 στη Λατινική Αμερική, αλλά και μέντορας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.» Θέμα οικογενειακής ευθύνης δεν υπάρχει αλλά για να τα τονίζει αυτά ο κ. Πιπίνης φαίνεται ότι νιώθει πολύ υπερήφανος για τον θείο του «μέντορα του Ούγκο Τσάβες» , όπως και ότι κατά την επιτυχημένη καριέρα του έχει εξασφαλίσει συνέντευξη από τον μέντορα του Νικολάς Μαδούρο ( σ.σ Αυτός υπήρξε ως γνωστόν ο Ούγκο Τσάβες).

Η σεμνότητα του νέου Πρωθυπουργικού συμβούλου τον κάνει να παραλείπει και κάποιες πτυχές της δημοσιογραφικής του δραστηριότητας , όπως ότι εργάστηκε για το TeleSUR τηλεοπτικό δίκτυο της Βενεζουέλας. Τι είναι το TeleSUR ; Σύμφωνα με την wikipedia «Το Telesur είναι ένα τηλεοπτικό δίκτυο επίγειων και δορυφορικών τηλεοπτικών εκπομπών της Λατινικής Αμερικής που εδρεύει στο Καράκας της Βενεζουέλας και χρηματοδοτείται πρωτίστως από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας με πρόσθετη χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις της Κούβας, της Νικαράγουας, της Ουρουγουάης και της Βολιβίας . Ξεκίνησε το 2005, υπό την κυβέρνηση του Hugo Chávez , με σκοπό να είναι "λατινική σοσιαλιστική απάντηση στο CNN». Τα εύσημά μας στον κ. Πιπίνη και υποθέτουμε ότι αυτό ακριβώς το σημείο του βιογραφικού του, άνοιξε τις «πύλες του Μαξίμου».

Αγνοούμε ποιες ήταν τότε οι απόψεις του κ. Πιπίνη για τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο νέος ειδικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη έκανε χθες μια ακόμη δημοσιογραφική επιτυχία , με την εξασφάλιση συνέντευξης του οικονομολόγου Εδουάρδο Παρέδες πρέσβη του «μεταβατικού Προέδρου» της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό. Σε αυτή εκτός των άλλων ο κ. Παρέδες ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ( που έχει αναγνωρίσει τον μεταβατικό Πρόεδρο από τις 12 Ιουλίου) να πάρει μέτρα «ώστε να λάβει τέλος ο σφετερισμός της πρεσβείας».

Τώρα πως θα γίνει αυτό αφού εισβολή αστυνομικών δεν επιτρέπεται σε έδαφος άλλης χώρας όπως θεωρείται η πρεσβεία της Βενεζουέλας , αρνείται να το αποκαλύψει. Πάντως να σημειώσουμε ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον κ. Γκουαϊδό καμία δεν ζήτησε εκκένωση της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Αντίθετα ευρωπαϊκοί παράγοντες μετά την έμπνευσης Γκουαϊδιό στρατιωτικής στάσης- οπερέτας της περασμένης άνοιξης κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντί του και ζητούν από δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Λατινοαμερικανικής χώρας να «καθίσουν» στο τραπέζι του διαλόγου.

Για το δίκαιο της υπόθεσης να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη του κ. Παρέδες προς τον κ. Πιπίνη δόθηκε πριν την ανακοίνωση της νέας επίσημης ιδιότητας του δεύτερου , όπως διευκρινίζεται και από την εφημερίδα που την φιλοξενεί. Άλλωστε από τούδε και στο εξής ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ θα έχει άλλα βαριά καθήκοντα: Πρέπει να ασχοληθεί εκτός των άλλων και με τους εμπρησμούς των τροπικών δασών της Αμαζονίας που απειλούν την οικολογική ισορροπία του πλανήτη …

Προφανώς θα συμβάλλει στην αναμενόμενη ( το καλό πάντα , αργεί) κυβερνητική ανακοίνωση και στον καταμερισμό ευθυνών στον ακροδεξιό ( κατά την «Καθημερινή» ) Προέδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο, που θεωρεί υπεύθυνες για την καταστροφή τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις !