Log in

Αλέξη, έχεις... μήνυμα από τη «Μαύρη Λίστα»

Τα μπάνια του λαού τελειώνουν. Ας πούμε, λοιπόν, δύο πράγματα, όπως πάντα, με το όνομά τους.

Γράφτηκε από: 

Η ανοχή του 32% στην Κουμουνδούρου τελειώνει ταυτόχρονα με τις διακοπές του. Ο Αλέξης Τσίπρας -και μαζί του ο χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς- θα (ξανα)γράψει ιστορία.

Ο Αλέξης ή θα (ξανα)γίνει πρωθυπουργός, όπως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες στην Ελλάδα, κτίζοντας από την αρχή τη μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ή θα αποδειχθεί διάττοντας αστέρας της πεφωτισμένης πρωτοπορίας του 3%. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία θα τον... ακολουθήσει.

Τα ψέματα τελειώνουν για τον ίδιο και τον χώρο του. Μέχρι τώρα, για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν διάφοροι. Κυρίως οι... followers του 5%, του 7% και του 15% (και πολύ λέω). Πλέον, ήλθε η ώρα να μιλήσει ο ίδιος ο Αλέξης. Να αποφασίσει σε ποιους θα γίνει follower:

Θα ακολουθήσει τη «ζωντανή κοινωνία» που με τις αδυναμίες και τα στραβά της πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το χέρι -όταν έπρεπε κι ας μην έχει διαβάσει όλο το «Κεφάλαιο»- και από το 4% τον απογείωσε στο 37%, κρατώντας τον, μάλιστα, όρθιο με το 32%, κόντρα σε όλους τους ΣΚΑΪδες και σε όλα τα δικά μας Cambridge Analytica;

Ή θα κάνει like στους «στρατηγούς» της ήττας της «πρώτης φοράς, Αριστερά»; Αυτούς που, επειδή αναδιαμόρφωσαν μαζί με όλους εμάς την κυβερνητική πολιτική τους, δεν ακούμπησαν ούτε τον κρατικοδίαιτο πλοιοκτήτη-γαλάζιο κομματάρχη της ΣΑΟΣ.

Αυτή η απόφαση, ίσως, είναι η πιο δύσκολη για τον Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική του πορεία.

Αναπόφευκτη σύγκρουση

Δύσκολη, αλλά, σίγουρα... γοητευτική.

Δύσκολη γιατί ο Αλέξης οφείλει να συγκρουστεί με παλαιούς, καλούς φίλους και συντρόφους του. Γοητευτική, όμως, γιατί με αυτές τις συγκρούσεις μεγαλώνει το νέο. Και το νέο στην Ελλάδα δεν το έφερε ο Θεοδωράκης με το κόμμα-μη κόμμα. Άλλωστε, αυτό ήταν δημιούργημα του Mega. Έκλεισε το Mega, έκλεισε και το (μη) κόμμα. Το νέο και την ελπίδα την έφερε ο Αλέξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ζωή, όμως, ένα κόμμα, κάθε πολιτικός οργανισμός, ή μεγαλώνει ανοίγοντας τις πόρτες του στον λαό ή καταντά ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ του 40% και του 48% (για τρεις δεκαετίες) δεν κατάντησε τσόντα του Σαμαρά και κόμμα της Novartis και της Siemens εξ αιτίας των εκατομμυρίων followers του στην κάλπη. Οι επαγγελματίες γραφειοκράτες των παρασκηνίων της πολιτικής το κατάντησαν έτσι. Αν, πάλι, κάποιοι στην Κουμουνδούρου επιμένουν να... κουκουεδίζουν -για να μην χάσουν την καρέκλα και τα προνόμιά της- ας μας το πουν να το ξέρουμε, να κανονίσουμε και εμείς την πορεία μας.

Ο λαός της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα δεν είναι δα τόσο αμόρφωτος και τόσο πολιτικά απαίδευτος, που δεν ακολούθησε ούτε στα χρόνια της καταστροφής (μνημόνια) τον Περισσό. Μία φράξια που απολαμβάνει τα κοινοβουλευτικά και οικονομικά... κεκτημένα, αλλά, μέχρι εκεί. Μακριά και αγαπημένοι με τους «πολλούς». Γιατί οι «πολλοί» έχουν μάθει να ζητούν τον λογαριασμό, όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ.

Αλέξη, τώρα ξέρεις. Η σύγκρουσή σου με τη «λογική του 3%» είναι αναπόφευκτη. Εσύ, άλλωστε, πρώτος μίλησες για «δανεική ψήφο».

Σπάστε εδώ και τώρα το... αριστερόμετρο

Εμείς -ο όμιλος της FMVoice- ποντάρουμε τα λεφτά μας (τα... πολλά) στη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τη λογική τού αριστερόμετρου του κάθε Συρμαλένιου. Εκεί θα οδηγήσει τα πράγματα ο πρόεδρος.

Εξάλλου, τη στρατηγική της Προοδευτικής Συμμαχίας τη στηρίξαμε πολύ πριν αυτή δημιουργηθεί. Επιμένουμε ότι, αυτή η στρατηγική πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Όχι βιαστικά και επιπόλαια. Τώρα όμως, όχι την άνοιξη. Γιατί μέχρι τότε ο Μητσοτάκης θα έχει εγκαθιδρύσει απρόσκοπτα το νέο κράτος της Δεξιάς και των «αρίστων» της.

Εξάλλου, την άνοιξη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ομφαλοσκοπεί, μπορεί Μητσοτάκης και Σαμαράς να μας οδηγήσουν, ελέω Προέδρου της Δημοκρατίας, σε εκλογές για να «κάψουν» την απλή αναλογική και να προλάβουν τη φθορά τους, καθώς και την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης.

Για την ενοχλητική... επιμονή μας σε αυτή τη στρατηγική, έχουμε ακούσει πολλά από την Κουμουνδούρου και το -προηγούμενο- Μαξίμου. Δεν μετανιώνουμε. Ούτε αλλάζουμε τις απόψεις μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε «ενοχλητικοί», όπως κάνουμε σε κάθε μορφής εξουσία.

Άλλωστε, δεν αναβαθμίσαμε εμείς στην ΗΔΙΚΑ το πρωτοπαλίκαρο του Βρούτση και έναν εκ των 12 «αρίστων» συμβούλων του Μητσοτάκη στο πρόγραμμα της ΝουΔού. Οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν.