Log in

Χαρίτσης ΣΚΑΪ: Η ΝΔ να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για το σκάνδαλο της Novartis

«Εμείς λέμε όλα στο φως για τη Νovartis». Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Γράφει ο: 

«Θεωρείτε ότι οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες δεν είχαν πάρει μυρωδιά για το κύκλωμα με διεθνείς προεκτάσεις που είχε στηθεί γύρω από τη Novartis, και στο οποίο ενεπλάκη μέχρικαι το FBI;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Σαμαρά για το θέμα της Novartis, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «δεν περιμέναμε ο ίδιος ή οι κύκλοι του και οι πηγές του να παραδεχθούν τη δυσαρέσκεια για τον διορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομισιόν. Ο κ. Σαμαράς πέρασε δύσκολη μέρα και έπρεπε να βρει μια κίνηση αποπροσανατολισμού».

«Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται το πάρτυ στο χώρο της υγείας επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα δισεκατομμύρια ευρώ που στοίχισε στα δημόσια ταμεία. Ήρθε η ώρα να διαπιστωθούν και οι ποινικές ευθύνες», τόνισε, και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζεται αλά καρτ και όταν δεν μας αρέσουν οι αποφάσεις της να μιλάμε για «σκευωρία» όπως η Ν.Δ.», πρόσθεσε.

Ο Αλ. Χαρίτσης, αναφερόμενος στον διορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά στην Αντιπροεδρία της Κομισιόν, έκανε λόγο για μια «καλή ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη» να ρωτήσει τον Επίτροπο «κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανταλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη μείωση των συντάξεων», όπως τον κατηγορούσε τότε η Ν.Δ.. Ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε, εξάλλου, ότι ο κ. Σχοινάς είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και «κράτησε μια στάση που προώθησε θετικά τα εθνικά συμφέροντα».

Ο κ. Χαρίτσης εκτίμησε ότι η ΝΔ ανοίγοντας ζητήματα όπως αυτό των μετακλητών υπαλλήλων «που έχουν απαντηθεί και έχουν κλείσει», θέλει να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση. Η όλη συζήτηση περιβάλλεται από «ακραίο λαϊκισμό» και υπογράμμισε ότι «η δημόσια συζήτηση πρέπει να γίνεται με στοιχεία». Στη βάση αυτή, υπενθύμισε ότι «ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε ήδη από το 2015 σε πλήρη καταγραφή των μετακλητών υπαλλήλων, ενώ για πρώτη φορά τους ενέταξε στο ενιαίο μισθολόγιο, και έτσι έγινε η πλήρης καταγραφή και του κόστους τους».

«Ως τότε δεν ξέραμε πώς είχε καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να γεμίσει δύο ορόφους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθυμισης το 2014 με μετακλητούς», τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι «στην πραγματικότητα είναι αυτοί που τώρα αυξάνουν τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, με το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος που πέρασαν». Εξήγησε συγκεκριμένα ότι με το ν/σ αυτό «δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο Μαξίμου, το πρωθυπουργικό γραφείο και τις υπηρεσίες που συνδέονται με αυτό, ενώ παράλληλα καταργούνται οι διαβαθμίσεις στις αμοιβές τους στη βάση των τυπικών προσόντων». «Αυτή είναι η αριστεία της Ν.Δ.», είπε, θυμίζοντας την περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη που διόρισε διευθυντή στο γραφείο του χωρίς πτυχίο.

Για τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι «παραποιούν την πραγματικότητα», αφού «περιλαμβάνουν και όλους τους μόνιμους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, που δεν διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ παλιότερα, ενώ περιλαμβάνουν ως προς τις αμοιβές, και αυτές των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων». Για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδ. Κωνσταντινόπουλο ανέφερε ότι «έκανε τον λαγό της κυβέρνησης», με τις δικές του δηλώσεις επί του θέματος.

Όσον αφορά τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, επανέλαβε πως «μέσα σε τέσσερις ημέρες η Ν.Δ. απεμπόλησε τη δυνατότητα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων κατά 1%», αναφερόμενος στο «μαξιλάρι» του καταπιστευτικού λογαριασμού. «Δημιουργείται έτσι ανοιχτή πληγή στην οικονομία, καθώς δεν θα υλοποιηθούν σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.