Log in

Ο Μητσοτακισμός του 2%, ο Αντ. Σαμαράς και οι «οπλαρχηγοί» της ΝΔ

Το αντάρτικο κατά του Μητσοτακισμού άρχισε. Ο Αντώνης Σαμαράς και το περιβάλλον του ετοιμάζεται να βγει ανοιχτά κατά του σημερινού Πρωθυπουργού εκτιμώντας ότι ο ποσοστό του Μητσοτακισμού στο εκλογικό σώμα δεν υπερβαίνει το 2%. Αρκεί οι «οπλαρχηγοί» της ΝΔ που «κινδυνεύουν με αφανισμό» αποφασίσουν να τον πολεμήσουν.

Γράφει ο: 

Την επίσημη έναρξη των… εχθροπραξιών στο κυβερνητικό κόμμα λόγω της συμπεριφοράς του Πρωθυπουργού στον Αντ. Σαμαρά για την υπόθεση της υποψηφιότητας του Πρώην Πρωθυπουργού για θέση Επιτρόπου, αναγγέλλει με άρθρο του ιστότοπος που θεωρείται ότι σε μεγάλο βαθμό εκφράζει τις θέσεις του μεσσήνιου πολιτικού.

Με τον τίτλο «ο …πανούργος κύριος Μητσοτάκης το βασικό άρθρο του siteαναφέρεται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι προσπάθειες πολιτικής επιβίωσης του Κ. Μητσοτάκη είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με αυτές του Αλέξη Τσίπρα και ότι το Μακεδονικό μπορεί να αποτελέσει την θρυαλλίδα για τις εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ.

Το άρθρο ξεκινά με το απόφθεγμα «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους κερδίζεις», που ανέφερε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός και εκτιμά το μήνυμα που απηύθυνε με αυτό:

«- Πρώτα σε αγνοούν: Δηλαδή όταν ήμουν ένας απλός βουλευτής και κατόπιν ένας απλός υπουργός κανείς δεν μου έδινε σημασία. Όλοι θεωρούσαν πως ό, τι κάνω το κάνω λόγω ονόματος.

- Μετά σε κοροϊδεύουν: Δηλαδή όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας όλοι με χλεύαζαν, αλλά κατάφερα τελικά να τους πάρω το κόμμα μέσα από τα χέρια.

- Μετά σε πολεμούν: Δηλαδή όταν ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκα βρώμικο πόλεμο με πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για να μην βγω αυτοδύναμος.

- Μετά τους κερδίζεις: Δηλαδή παρά την υποτίμηση, τις κοροϊδίες και τα ανελέητα χτυπήματα κατάφερα να γίνω ο πρώτος αυτοδύναμος πρωθυπουργός της μνημονιακής εποχής. Φάτε τη σκόνη μου λοιπόν...!!!

Και αποδέκτης δεν ήταν κατά κύριο λόγο ο Τσίπρας, αλλά το εσωκομματικό ακροατήριο.

Καθιστώντας του σαφές ότι πλέον αδιαμφισβήτητος αρχηγός είμαι εγώ!»

Στη συνέχεια το μήνυμα ερμηνεύεται ότι : «άδειασε εμμέσως τόσο την κυβέρνηση του Καραμανλή όσο και του Σαμαρά.

Βέβαια με τον δεύτερο ήταν λιγάκι πιο σκληρός και δεν αρκέστηκε μόνο σε έμμεσες μαχαιριές, αλλά και σε άμεσες.

Όπως αυτή για την αντιπροεδρία της Κομισιόν και αυτή που αναμένεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με τις κακές γλώσσες να λένε ότι αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή του Κυριάκου θα πέσει μπουρλότο στο κόμμα. Μέχρι τότε πάντως, πληροφορούμαστε ότι ο Σαμαράς θα σχετίσει το «μπλόκο» στην Ευρώπη με την στάση του στο μακεδόνικο.

Δεν γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει στον Καραμανλή. Εκτιμούμε ωστόσο ότι θα του συμπεριφερθεί ανάλογα.»

Τι προκύπτει από όλα αυτά ;

« Ο Μητσοτακισμός ήρθε για να μείνει» αποφαίνεται ο αρθρογράφος που συνεχίζει :

«Συνεπώς ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να απαλλαγεί από τα «κομματικά βαρίδια» για να χτίσει το δικό του κόμμα με στόχο τον απόλυτο έλεγχο. Ακριβώς ό, τι κάνει κι ο Τσίπρας. Πρόκειται περί απλών πολιτικών κινήσεων επιβίωσης.

Στην προκειμένη ο Τσίπρας είναι σε ευνοϊκότερη θέση γιατί οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι δεν είναι του ίδιου βεληνεκούς με του Μητσοτάκη.

Άραγε θα στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημά του Κυριάκου;

Φρονούμε ότι ο Αλέξης έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει... ζωντανός.

Το 32% που πήρε στις εκλογές είναι αποκλειστικά δική του επιτυχία.

Το 40% που πήρε ο Μητσοτάκης ήρθε αφενός γιατί έβαλαν πλάτη κυρίως ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Καραμανλής, αφετέρου γιατί ο κόσμος ήθελε πάση θυσία να φύγει ο Τσίπρας.

Που σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν ψηφίστηκε για το πρόγραμμά του, ασχέτως αν στο Μαξίμου πιστεύουν το αντίθετο.

Το καθαρό ποσοστό του Μητσοτακισμού όπως έχει καταγράψει η ιστορία κινείται μεταξύ του 1 και 2 τοις εκατό.

Άρα όταν οι «οπλαρχηγοί» της ΝΔ αποφασίσουν να τον πολεμήσουν κινδυνεύει με αφανισμό.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους λόγους που οδήγησαν στο 19% που πήρε ο Σαμαράς στις πρώτες εκλογές το 12’. Ονόματα δεν λέμε... άλλωστε τα ξέρετε.»

Και οι ψηφοφόροι του 40% ; Αυτοί « πέρα από το εσωκομματικό μέτωπο που δημιουργείται με δική του ευθύνη, ο Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει τόσο την ανακολουθία του όσο και τις μελλοντικές πράξεις του με κίνδυνο οι ψηφοφόροι που τον τίμησαν για να φύγει ο Τσίπρας να του κουνήσουν το μαντήλι.

Συγκεκριμένα:

- Επί της ουσίας συνεχίζει την οικονομική πολιτική που σύναψε ο Τσίπρας με τους δανειστές, με λίγες περισσότερες ανάσες ζωής για τους πολίτες.

- Έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα στο Μακεδόνικο.

- Δεν προτίθεται να δώσει καθαρές λύσεις στο μεταναστευτικό.

- Ενδεχομένως έπειτα από πιέσεις να συναινέσει σε λύση για το κυπριακό παρόμοιας με του σχεδίου Ανάν και σε πιθανή συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

- Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

- Οι αγαστές σχέσεις με τον «κουμπάρο» πιθανότατα να ενώσουν τους λοιπούς επιχειρηματίες εναντίον του.

- Οι ψηφοφορίες για την αλλαγή της απλής αναλογικής και της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού να αποτύχουν και να του δέσουν τα χέρια.»

Συμπέρασμα:

«Τα μέτωπα είναι πολλά και δεν είμαστε σίγουροι ότι ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να αντεπεξέλθει για έναν απλό λόγο.

Δεν θα υπάρχει η φθορά του Τσίπρα για να την εκμεταλλευτεί και να κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να τις κάνει, αλλά θα είναι αντιμέτωπος με την δική του. Λέμε όποτε γιατί ακούγονται διάφορα σενάρια περί πρόωρων εκλογών λόγω της απλής αναλογικής κ.λπ....

Ίσως να τον υποτιμούμε κι εμείς και στο τέλος να καταφέρει πάλι να βγει νικητής. Κάλλιστα το γνωμικό που χρησιμοποίησε στη ΔΕΘ θα μπορούσε να τον δικαιώσει εκ νέου».