Log in

Γεροβασίλη: Η ΝΔ δημιουργεί σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο της Novartis

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ, με τις μεθοδεύσεις της, δημιουργεί ένα νέο «σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο της Novartis» εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη.

Γράφει ο: 

Με δήλωσή της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η πρόταση της ΝΔ για να προχωρήσει σε σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εκτός από έναν «προφανή και απαράδεκτο αντιπερισπασμό», αποτελεί και μια «ευθεία και προκλητική απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη».

Η τοποθέτηση της κυρίας Γεροβασίλη εστιάζεται στο γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Σταύρος Καλαφάτης με όσα ανακοίνωσε «επιβεβαίωσε όλα όσα είχε φροντίσει να διοχετεύσει στον Τύπο εδώ και αρκετές ημέρες. Επιβεβαίωσε δηλαδή αυτό που ήδη ξέρουμε. Ότι η κυβέρνηση, πριν καν ανοίξει για το κοινοβούλιο η κλειστή δικογραφία για τη δήθεν σκευωρία είχε ήδη λάβει γνώση του περιεχομένου της και είχε πάρει τις αποφάσεις της».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου συνεχίζουν τις μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του. Προσθέτει δε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο».

Η κυρία Γεροβασίλη εκτιμά ότι δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος της διαβίβασης της δικογραφίας «για τη δήθεν σκευωρία στην Βουλή. Αντίθετα, συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας. Στο πόρισμα αυτό περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου».

«Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis», προσθέτει η κυρία Γεροβασίλη. «Αυτή είναι η πραγματική δικογραφία, της οποίας η διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, που η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για κατάρρευση της δήθεν σκευωρίας. Αυτή είναι η δικογραφία που θα έπρεπε να απασχολεί όλους και όχι η ψευδοδικογραφία Σαμαρά – Βενιζέλου περί σκευωρίας».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο στόχος της ΝΔ από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα «είναι να τρομοκρατήσει τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς που διεξάγουν την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis και η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη. Με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό. Αποτυγχάνει όμως και στα δύο».

Η κυρία Γεροβασίλη από την πρωτοβουλία της ΝΔ, διαπιστώνει δύο ομολογίες του κ. Μητσοτάκη:
- Πρώτον, ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. Ό,τι λοιπόν παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο.


- Και δεύτερον ότι ο κος Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής. Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν , μπροστά στο φιάσκο εμφανίζεται διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο αλλά και στον εσωκομματικό εφιάλτη.

Η κυρία Γεροβασίλη, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ και σημερινό πρωθυπουργό να αφήσει τους τακτικισμούς και τις ισορροπίες, «που ούτως ή άλλως δεν του βγαίνουν, και ας έχει για μια φορά το σθένος να έρθει αντιμέτωπος με τα ατοπήματα και τις χυδαιότητες του παρελθόντος του. Ας αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας εξεταστική, προανακριτική, ή ό,τι άλλο θέλει για όλα τα πρόσωπα. Γιατί τότε θα αποκαλυφθεί και το σύνολο τους σκανδάλου Novartis αλλά και το μέγεθος της απάτης του».