Log in

Αλ. Τσίπρας: Είναι ιστορική ευθύνη να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του λαού που μας εμπιστεύθηκε

Την ιστορική, όπως είπε, ευθύνη "να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ΚΕ "είναι αφιερωμένη στην έγκριση του οδικού χάρτη και των αναγκαίων βημάτων για τη μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς".

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την συγκρότηση Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) που θα αναλάβει την έγκριση των πολιτικών κειμένων ενόψει του Συνεδρίου. Η ΚΟΕΑ θα αποτελείται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας , αλλά και από άλλους φορείς.

Παράλληλα, πρότεινε για συντονιστή της Επιτροπής Προγράμματος τον Γιώργο Σταθάκη, προαναγγέλοντας την καμπάνια εγγραφής μελών, δια ζώσης και μέσω διαδικτύου, διαρκείας 3-4 μηνών, που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.''Να υπάρξει προς τούτο ψηφιακή πλατφόρμα'', σημείωσε. Επίσης,  έθεσε ως στόχο να πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για να αποτιμηθεί η πρώτη φορά στην εξουσία της Αριστεράς.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ τονίζοτας ότι, ενώ ένας από τους βασικούς στόχος ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, "όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης", όπως είπε.

"Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20'' να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε", είπε και πρόσθεσε: "Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων".

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, "για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο".

"Και το χειρότερο" συνέχισε, "τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών".

"Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητάγαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη", είπε, προσθέτοντας ότι "οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες".