Log in

Novartis: Τι αποκαλύπτει η ελβετική κρατική τηλεόραση για Φρουζή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το ουσιαστικό έργο της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τις καταθέσεις μαρτύρων, το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης RSI για το σκάνδαλο Novartis ήρθε να καταρρίψει την επιχειρηματολογία ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής περί σκευωρίας.

Γράφει ο: 

Σε συνδυασμό μάλιστα με τη συνέντευξη του Δημήτρη Τσοβόλα (συνηγόρου του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης), ο οποίος μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών τόνισε ότι όταν παραιτήθηκε η πρώην Εισσαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελ. Ράικου, δεν είχε έρθει το έγγραφο του FBI που κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και ότι τα δύο έγγραφα ήρθαν μετά την παραίτησή της και επομένως, "για ποια πίεση μιλούν ότι ασκούσε η κυβέρνηση και ο κ. Παπαγγελόπουλος, αφού δεν υπήρχαν αυτά τα έγγραφα;" αποδομείται πλήρως όλο το σκεπτικό πάνω στο οποίο "στήθηκε" η Προανακριτκή Επιτροπή. Σημειωτέον με 6 διαφοροποιήσεις στην κάλπη, όλες από βουλευτές της ΝΔ.

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης και τα όσα λέει ανερυθρίαστα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ότι δηλαδή «η εταιρία μπορεί να χρημάτιζε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά έσωζε ζωές" σηματοδοτούν ουσιαστικά το φιάσκο του κυβερνώντος κόμματος που επιχειρεί εδώ και μήνες να κρυφτεί πίσω από το σκάνδαλο με θεωρίες σκευωρίας που στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Οι πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, τον υποχρεώνουν βέβαια να μιλήσει πλέον ανοιχτά με ονόματα και διευθύνσεις και να πει ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν και τι αποδείξεις έχει περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.  

"Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουμε τι θα συμβεί στο Υπουργείο Υγείας. Τα ίδια άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις μας πληροφορούν, πριν τις πάρουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους επηρεάσουμε εκ των προτέρων"  λέει επίσης στο ίδιο ντοκιμαντέρ  ο γνωστός στο πανελλήνιο κ. Φρουζής, σε βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του FBI και το οποίο αποκαλύπτει η ελβετική τηλεόραση.  

Προφανώς οι έρευνες του  FBI και το ελβετικό ντοκιμαντέρ ρίχνουν βαριά τη σκιά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πετάξει το "μπαλάκι" της... σκευωρίας στη Βουλή μέσα από τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής με εξιλαστήριο θύμα τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Και επειδή στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος γνωρίζουν ότι η θεωρία περί σκευωρίας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ επιχειρούν να να κατασκευάσουν ένα νέο σενάριο περί  ενός "παραδικαστικού" κυκλώματος που λειτουργούσε με εντολές άνωθεν.

Να σημειωθεί ότι αύριο στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για τους πρώτος μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν, με τη ΝΔ να προσπαθεί πρώτη όλων να είναι η Ελ. Ράικου προκειμένου να επαναλάβει τις τελευταίες καταθέσεις της στον Άρειο Πάγο και να διαμορφώσει κλίμα για κυβερνητικές παρεμβάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ στο έργο της δικαιοσύνης.