Log in

Προανακριτική: «Εκτός εαυτού» ο ΣΥΡΙΖΑ με την προκλητική στάση Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ.

Η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε κόκκινο χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής σε μια σαφή προσπάθεια να πολώσουν το κλίμα, ζήτησαν την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από μέλη της Επιτροπής, επειδή το ΚΙΝ.ΑΛΛ ζήτησε τη κλήτευση ως μάρτυρες στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για "π@π@ριές" προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι έλεγαν πως είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση έγινςε ο παρακάτω διάλογος:

Β. Κεγκέρογλου: Να εξαιρεθούν Τζανακόπουλος- Πολάκης από μέλη της Επιτροπής για να κληθούν ως μάρτυρες.

Π. Πολάκης: Αυτά είναι π@π@@ιες! Μόνο σηκωτούς θα μας βγάλετε από εδώ μέσα. Θα είμαστε στην εξεταστική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά. Είναι προσυνεννόηση ΚΙΝΑΛ-ΝΔ.

Δ. Μαρκόπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην Επιτροπή.

Π. Πολάκης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως ύποπτους όχι ως μάρτυρες.

Δ. Μαρκόπουλος: Εσείς βγήκατε στον ΑΝΤ1 και είπατε ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από που τους γνωρίζετε;

Κ. Καραγκούνης: Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση και μέρος της δικογραφίας δεν τους φιμώνουμε, αντιθέτως τους δίνουμε βήμα να φωτίσουν την υπόθεση.

Γ. Ραγκούσης: Αυτή η πρόταση αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Προκλητικό και άστοχο το αίτημα εξαίρεσης των δύο.

Δ. Τζάνακόπουλος: Να εξεταστεί ο ρόλος και η σχέση του Θανάση Πλεύρη με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Θ. Πλεύρης: Εγώ, πάντως, πηγαίνω στα δικαστήρια το πρωί και όχι το βράδυ.

Η ένταση πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και εκτός της αίθουσας όπου ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση της επιτροπής. Ο Παύλος Πολάκης πλησίασε φανερά εξοργισμένος τον Θάνο Πλεύρη κατηγορώντας τον ότι η συμπεριέλαβε εκ των υστέρων, με δόλιο τρόπο και με λαθροχειρία, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στη λίστα των μαρτύρων.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος βουλευτών ενώπιον των κοινοβουλευτικών συντακτών:

Π. Πολάκης: Τι κάνεις ρε δίνεις συνέντευξη; Λέω ότι είσαι καραγκιόζης μέγας. Γιατί άλλαξες το συνημμένο και μετά προσέθεσες εμάς. Μόνο τα δικά μας μικρά ονόματα δεν ξέρατε; Η ξεφτίλα κι ο ορισμός της. Αποφάσισαν  μετά με τον Κεγκέρογλου να βάλουν εμάς ως μάρτυρες

Θ. Πλεύρης: Τεχνικά πως μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο;

Π. Πολάκης: Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες. Έσωσαν στην αρχή των άλλων τις προτάσεις και δεν μας το μοίρασαν (σ.σ. της ΝΔ την πρόταση), πήγαν και το έφτιαξαν και μετά μας το έδωσαν

Δ. Μαρκόπουλος: Αλλόφρων φώναζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος άντε ρε και άντε ρε  τέτοιο ήθος

Π. Πολάκης: Τι είπες εσύ τώρα; Είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό είσαι,  ένα έμμισθο  παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μη μας πιάνεις  εμάς στο στόμα σου. Το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια. Δεν είμαστε σαν κι εσένα πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι  χαρακτήρων. Άντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο!

Ενώ ο Δ. Τζανακόπουλος περνώντας από το σημείο απευθυνόμενος στον Θ. Πλεύρη του είπε "δεν μιλάω με φασίστες".  

Λίγη ώρα αργότερα, η συνεδρίαση της Προανακριτικής ολοκληρώθηκε, έχοντας λάβει απόφαση να καλέσει ως πρώτους μάρτυρες τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος θα προσέλθει την επόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, και τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αθανασίου», Νίκο Μανιαδάκη. Στη ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το ζήτημα της εξαίρεσης μελών της Επιτροπής, αν και με βάση το Κώδικα Ποινική Δικονομίας είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κώλυμα αφού οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσαν ποτέ ως μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis.

Α.Μ.