Log in

Το FBI «πίεζε» τον Μανιαδάκη να δώσει τον Λοβέρδο!

Η περίπτωση Μανιαδάκη χρήζει πλέον ψυχιατρικής προσέγγισης καθώς με τις συνεχείς «κωλοτούμπες» στη κρίσιμη διαδικασία διερεύνησης του σκανδάλου Novartis έχει καταστεί αναξιόπιστος. Πλέον προσπαθεί να μας πείσει ότι ολόκληρο FBI καταζητούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον πίεζε να «δώσει» το πρώην υπουργό Υγείας!

Γράφει ο: 

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Real Νews ο  καθηγητής που ήταν ένας από τους προστατευόμενος μάρτυρες με τον κωδικό «Γιάννης Αθανασίου» δηλώνει ότι δέχθηκε έντονες πιέσεις από το FBI προκειμένου δώσει στοιχεία για πολιτικούς και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην κατάθεση του στις αρχές φέρεται να αναφέρει «Έχω συναντηθεί με τις Αμερικανικές Αρχές σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς. Η κυρία Τουλουπάκη με προέτρεψε να ενταχθώ στο πρόγραμμα καθώς υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο κ. Ντζούρας (σ.σ. επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς) μου οργάνωσε συνέντευξη με υπάλληλο του FBI κατά την υπαγωγή μου στο ελληνικό πρόγραμμα προκειμένου οι αμερικανικές Αρχές να αξιολογήσουν αν θα ήθελαν να με εντάξουν στο δικό τους πρόγραμμα προστασίας. Μετά τη συνέντευξη επικοινώνησαν μαζί μου οι Αμερικανοί απευθείας και συγκεκριμένα η δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που συντόνιζε το αμερικανικό κλιμάκιο».

Μάλιστα φέρεται να τονίζει ότι  στις συναντήσεις οι Αμερικανοί πράκτορες επαναλάμβαναν τα ίδια ακριβώς λόγια με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, λέγοντας του ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό, καθώς και  για δική του εμπλοκή σε δωροδοκία του, και ότι αν δεν ομολογήσει θα στραφούν εναντίον του.

Ο Ν. Μανιαναδάκης φέρεται να σημειώνει ακόμη στην κατάθεση του «Στις 29 Αυγούστου του 2018 συναντήθηκα με τους Αμερικανούς στο Νιου Τζέρσεϊ, με πρωτοβουλία δική τους, στο ομοσπονδιακό κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την ίδια ομάδα ατόμων. Πριν από τη συνάντηση αυτή, στις 14 Αυγούστου 2018, με παρότρυναν οι Αμερικανοί να υποβάλω ηλεκτρονικά αίτηση περί προστασίας, ανωνυμίας και μεταγενέστερα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας, εφόσον το επιθυμούσα… Στη συνάντηση με τους Αμερικανούς, που κράτησε 8 ώρες, μου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και εκβιαστικά προκειμένου να δώσω στοιχεία για πολιτικούς και συγκεκριμένα για τον κ. Λοβέρδο. Επαναλάμβαναν τα ίδια ακριβώς λόγια με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, λέγοντάς μου ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό, καθώς και δική μου εμπλοκή σε δωροδοκία του, χωρίς να μου αποκαλύπτουν το όνομα αυτού, και ότι, αν δεν ομολογήσω θα στραφούν και αυτοί εναντίον μου και θα μου ασκήσουν δίωξη».

«Παρά την κατατρομοκράτησή μου -συνεχίζει- τους δήλωσα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και ότι δεν πρόκειται να καταθέσω τίποτα για κανέναν, οτιδήποτε κι αν μου συμβεί. Μετά από πολύωρες πιέσεις, μου είπαν ότι το πολιτικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονταν ήταν ο κύριος Λοβέρδος. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα μια ανακούφιση διότι κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, δεδομένου ότι με τον κύριο Λοβέρδο ουδεμία σχέση είχα ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι καταθέτοντας επί πέντε ώρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, ο Ν. Μανιαδάκης έκανε λόγο για χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας. Πριν μάλιστα από 10-11 μήνες περίπου, είχε επιχειρήσει να διαφύγει με όλη την οικογένειά του και την οικοσκευή στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ενώ παράλληλα οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριό του.