Log in

Φάλτσα ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική - Ενόχληση Τσίπρα

Άνω - κάτω έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ με την χθεσινή παρουσία του κόμματος στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

Γράφει ο: 

Η αρχική απόφαση που ήταν να μην δυναμιτιστεί το κλίμα, συνοδεύτηκε από τη μη παρουσία στην Επιτροπή των κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη. Όμως στο αίτημα που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αναιρεθεί η εξαίρεση των δύο πρώην υπουργών, υπήρξε ομόφωνη απόρριψη από την πλειοψηφία της ΝΔ. Η επιτροπή απέρριψε και το αίτημα που υπέβαλε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ζητούσε να εξαιρεθούν της διαδικασίας τρία μέλη της επιτροπής, από την πλευρά της πλειοψηφίας οι κύριοι Θάνος Πλεύρης, Κώστας Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, για λόγους μεροληψίας. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, μειοψήφησε και έτσι νομιμοποίησε τη διαδικασία. Αποτέλεσμα του… αυτογκόλ, ήταν να ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα, του Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος είναι ο «ισχυρός άνδρας» της Novartis στην Ελλάδα. Από την πρώτη κιόλας τοποθέτηση του κ. Φρουζή, φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απροετοίμαστος και με πολύ αργά αντανακλαστικά για να χειριστεί την υπόθεση.

Ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε τον περασμένο Μάιο με την Εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη και η σχεδόν άμεση διαρροή που έγινε προς τα ΜΜΕ ήταν μόνο από την πλευρά της ΝΔ! Τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησαν με μεγάλη καθυστέρηση και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να δοθεί και η «άλλη πλευρά» προς τα έξω. Από όλο αυτό το μπέρδεμα, πληροφορίες θέλουν, να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το ποια μορφή αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει. Την πιο επιθετική, που θα έρχεται σε ολομέτωπη και δυναμική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις επιλογές της, ή την πιο ήπια που θα επιδιώκει να προωθεί τις θέσεις της με επιχειρήματα και πιο χαμηλούς τόνους. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη στην προηγούμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, η δυναμική παρουσία των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, απέτρεψε τη διεξαγωγή της και ουσιαστικά έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για να δώσει σκληρή μάχη. Χθες οι συσχετισμοί άλλαξαν…

Ο ίδιος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος με χθεσινοβραδινή δήλωσή του, τοποθετήθηκε επί του θέματος ως εξής: «Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί».