Log in

Σαμαράς: Την έπεσε στα ίσια στον Μητσοτάκη

Το υπερσυντηρητικό προφίλ της ΝΔ ανέδειξε το 13ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος και το χειρότερο όλων είναι ότι την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητεί και επίσημα τη υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά να δει τον... Μέσι!

Γράφει ο: 

Το 13ο Συνέδριο της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι τα συνέδρια κομμάτων όταν κυβερνούν δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικά καθώς διεξάγονται μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα και σε μια «πασαρέλα» της ηγεσίας και των κορυφαίων στελεχών.

Ζαλισμένη ακόμη από τη μέθη της νίκης στις 7 Ιουλίου η ΝΔ πορεύεται πλέον μακριά από τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές, εναρμονιζόμενη πλήρως με τη ακροδεξιά στροφή των συντηρητικών κομμάτων στην ΕΕ. Τρανό παράδειγμα αποτέλεσε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε αναπτύσσοντας τις γνωστές ακραίες θεωρίες του με έμφαση στο προσφυγικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους λέγοντας μεταξύ άλλων

- Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό. Μπαίνουν όσοι θέλουν, ακόμα και από χώρες, όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που δεν έχουν κανένα πόλεμο. Αυτό δεν αλλάζει εύκολα, δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο

- Η κυβέρνηση έκανε άριστα που διευκρίνισε, αρχή-αρχή, ότι από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα γιατί αλλιώς αδικούμε τους νόμιμους μετανάστες

- Όσο εμείς (σ..σ επί ΝΔ) ελέγχαμε τι περνάει από τα σύνορά μας, τη στρόφιγγα την κρατούσαμε εμείς κλειστή. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα στις αρχές του 2015, τη στρόφιγγα την κρατάει πια η Τουρκία και την ανοίγει όποτε θέλει, όσο θέλει, πιέζοντας την Ευρώπη - αλλά κυρίως εκβιάζοντας την Ελλάδα».

- Πραγματικό πρόβλημα τα ανοικτά κέντρα, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και τάχθηκε υπέρ των κλειστών κέντρων, τον διαχωρισμό των παρανόμων κι όσων παρανομούν από τα γυναικόπαιδα και των πολύ πιο γρήγορων αποφάσεων για χορήγηση ασύλου.

- Η ευρώ-γραφειοκρατία, που δεν μπορεί να διευθετήσει τι θα γίνει με τα 4 χιλιάδες «ασυνόδευτα παιδιά», καλό είναι να μη μας κάνει υποδείξεις. Μαθήματα από «ανεύθυνους παρατηρητές», που βλέπουν και σχολιάζουν από μακριά, δεν δεχόμαστε.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας άρον-άρον τις εργασίες του Συνεδρίου γιατί έπρεπε να αναχωρήσει για Μαδρίτη αφενός για να παραστεί σήμερα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική Αλλαγή και αφετέρου για να δει από κοντά το ντέρμπι...Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα(!), αφού υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, φέρνοντας ως παράδειγμα τον αντικαπνιστικό νόμο καθώς είπε ότι «οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού»,

- ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα,, αναφέροντας παράλληλα πως ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας

- προανήγγειλε και την κατάθεση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων, τονίζοντας ότι «Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον «κανόνα»- θα έλθει και στους δρόμους! Μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων».

- έστειλε μήνυμα στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι «μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της, η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφορα την πατρίδα μας».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου σημειώνοντας πως «επί δύο παραγωγικές ημέρες, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ. υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο του: Έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής».

«Το συνέδριο μας ήταν σύγχρονο, καινοτόμο, δημιουργικό. Όπως ταιριάζει σε μια παράταξη μου αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες» είπε χαρακτηριστικά με αφορμή και τη συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ.