Log in

Αντιφάσεις και μεθοδεύσεις από τον Ν. Μανιαδάκη στην Προανακριτική Επιτροπή

Το αφήγημα της «σκευωρίας» στήριξε επί της ουσίας σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μανιαδάκης στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χθες και η οποία συνεχίζεται σήμερα.

Γράφει ο: 

Ο άνθρωπος, ο οποίος όπως είπε ήταν συνεργάτης όλων των κυβερνήσεων, εμφανίστηκε αποφασισμένος να υπο-στηρίξει τη θεωρία της σκευωρίας μιλώντας εναντίον της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, «καλύπτοντας» την προκάτοχο της Ε. Ράϊκου και «φωτογραφίζοντας»  τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να είπε:

- Είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχω ελεγχθεί από κάθε Αρχή . Αν κι έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο, αφότου άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Αφότου δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη, επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν, βρέθηκα εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνέδεσαν με έναν υπουργό . Μιλώ για τον κύριο Λοβερδο . Κατηγορούμαι ότι χειραγώγησα τον υπουργό. Επί Λοβέρδου δεν υπήρξα ποτέ σύμβουλος στο υπουργείο. Ουδέποτε συνεργάστηκα μαζί του.

-  Η οποιαδήποτε δραστηριότητα μου στο χώρο της Υγείας ξεκίνησε επί υπουργίας Σαλμά. Δέκα μήνες τώρα έχουν ρημάξει την ζωή την δική μου και της οικογενείας μου ενώ έχω εξηγήσει, έχω υποβάλλει υπομνήματα, προκύπτουν από τα αρχεία μου ότι ουδέποτε είχα σχέση με τον Λοβέρδο.

-Για κάποιες εβδομάδες μου ασκούσαν πάρα πολλές πιέσεις οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για να δώσω στοιχεία εναντίον πολιτικών. Εκείνη την περίοδο με πίεζαν για συγκεκριμένους πολίτικους. Έντονες ήταν οι πιέσεις για τον κ.Γεωργιαδη τον κ.Σαμαρα τον κ.Στουρναρα τον κ.Λοβερδο τον κ.Βενιζέλο. Μου δείχνανε δημοσιεύματα με νόμους και υπουργικές αποφάσεις και μου ζητούσαν να τα επιβεβαιώσω. Μου λέγανε ότι έχουμε στοιχεία από άλλους μάρτυρες αλλά θέλουμε να μας το δέσεις και εσύ ως καθηγητής ότι αυτές οι αποφάσεις των πολιτικών αυτών ειναι έκνομες.

-Κάποια στιγμή πάψαμε να δίνουμε καταθέσεις στην Εισαγγελία και πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στη Μιχαλακοπουλου και καταθέσαμε. Εκεί μου είπαν «Πρέπει να συνεργαστείς μαζί μας και να τιμωρήσουμε αυτούς τους ανθρώπους». Κυρίως με πίεζαν για τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σαμαρα. Αυτά μου τα έλεγε η Εισαγγελέας και ήταν παρόντες και οι βοηθοί της.

- Έδινα καταθέσεις σε ένα διαμέρισμα πλησίον της Μιχαλακοπούλου. Με οδηγούσε εκεί μια γυναίκα αστυνομικός.Μου έλεγαν οι εισαγγελείς να μη φοβάμαι καθώς οι κ Σαμαρας και Αδωνις δεν θα επανεκλεγούν. Με ρωτούσαν για πέντε πρόσωπα. Κατά κύριο λόγο για Αδωνι Γεωργιάδη. Μου ασκούσαν  έντονες πιέσεις. Για τον κ. Σαμαρά και Στουρνάρα. Επίσης για Λοβερδο και Βενιζελο. Μου έδιναν δημοσιεύματα του Docoumento και υπουργικές αποφάσεις και μου ζητούσαν να συνηγορήσω πως αυτές οι αποφάσεις ήταν επιζήμιες για το ελληνικό Δημόσιο. Μου τα υποδείκνυαν! « μου έλεγαν πως τα έχουν δέσει και πως ήθελαν να τα επιβεβαιώσω».
Επειδή τους υποδείκνυα και τους υποδείκνυα τις αντιφάσεις των προστατευόμενων μαρτύρων άρχισαν να δυσανασχετούν και με πίεζαν ακόμη περισσότερο για τα πολιτικά πρόσωπα

- Τον Νοέμβριο 2017 μου είπαν οι εισαγγελείς σταμάτα την κατάθεση σου γιατί έρχεται ο άλλος μάρτυρας. Έπεσα επάνω στον Δεστεμπασιδη!
Τον είδα στο ασανσέρ Η Μαραγγέλη επίσης ήταν εντός στη ΓΑΔΑ. Την είδα επίσης. Η Τουλουπάκη με προέτρεψε να μπω στο πρόγραμμα των  ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2017 με την υπαγωγή μου στο Ελληνικό πρόγραμμα ταυτόχρονα με προέτρεψε να μπω στο αμερικανικό πρόγραμμα. Μου είπαν πως θα υπάρξει και οικονομικό όφελος. Η πρώτη συνάντηση με πράκτορες του  FBI  έγινε στο γραφείο της κ. Τουλούπακη. Ο Ντζουράς μου κανόνισε το ραντεβού. Με πράκτορες . Όχι με εισαγγελείς!  

- μου προτάθηκε να συνεργαστώ μαζί τους, ήθελαν να μάθουν να είδα υπουργούς να χρηματίζονται, αν είδα βαλίτσες, είπε πως δεν είδα τίποτα

- Κάπουα στιγμή μου είπε η κυρία Τουλουπάκη «έχουμε μπλέξει με σένα γιατί οι μάρτυρες έχουν καταθέσει πολύ επιβαρυντικά στοιχειά για σένα». Της απάντησα «Κυρία Εισαγγελεύ συνεργαζόμαστε τόσο καιρό, σας έχω δώσει τόσα στοιχειά και κάθεστε και πιστεύετε αυτούς που ψεύδονται αφοί δεν ξέρουν ούτε το όνομα της γυναίκας μου;». Μου απάντησε «Δε σε πιστεύουμε. Εξακολουθείς να καλύπτεις τους πολίτικους. Εντάξει για τον Στουρνάρα, ήταν καθηγητής σου. Καταλαβαίνουμε ότι θέλεις να τον καλύψεις. Δώσε μας στοιχεία για τον Γεωργιάδη. Αν δεν μας δώσεις συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα θα δούμε τί θα κάνουμε μαζί σου. Αν μας κατονομάσεις συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα θα διαπραγματευτώ με τους ανωτέρω για το μέλλον σου».

Εν κατακλείδι ο κ. Μανιαδάκης και σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέδειξε καμία διάθεση να αναιρέσει όσα κατέθεσε ως προστατευόμενος μάρτυρας εναντίον πολιτικών προσώπων μετά μάλιστα από σχετική ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Γ. Μπούγας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούγας ρώτησε τον διωκόμενο για το σκάνδαλο Novartis: «Ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα Ιωάννης Αναστασίου έχετε εμπλέξει στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα. Επιμένετε σε αυτές τις καταθέσεις;».

Ο  Ν. Μανιαδάκης σύμφωνα με πληροφορίες αντί να διαψεύσει όσα κατέθεσε ως «Ιωάννης Αναστασίου» εναντίον των Μ. Σαλμά, Αντ. Σαμαρά αλλά και για τις σκιώδεις πρακτικές στην τιμολόγηση φαρμάκου, είπε: «Θα σας παρακαλούσα να κατανοήσετε ότι για αυτές τις καταθέσεις έχω καταστεί κατηγορούμενος από τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Τους κ.κ. Σαλμά, Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Λυντζέρη»!