Log in

Κουμουνδούρου - Μαξίμου: 1-0

Μετά από καιρό, τα χαμόγελα στο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψαν. Το… γκολ που έβαλε η Κουμουνδούρου στο Μαξίμου ήταν σημαντικό και πανηγυρίστηκε αναλόγως. Η παραίτηση Διαματάρη θεωρήθηκε «νίκη ΣΥΡΙΖΑ» και «ήττα της ΝΔ και του Μητσοτάκη προσωπικά». Το κυβερνητικό φιάσκο που κράτησε πάνω από τέσσερις μέρες και οδήγησε στην πρώτη παραίτηση κυβερνητικού στελέχους, πιστώνεται ως επιτυχία της αντιπολίτευσης.

Γράφει ο: 

Ο πρώην, πια, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Απόδημου Ελληνισμού, με τα λάθη, τις παραλείψεις και τα ψέματά του, δημιούργησε τις πρώτες ρωγμές στο άτρωτο μέχρι χθες, προσωπείο της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χθες για φιάσκο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού των… αρίστων.

Το χειρότερο για το Μαξίμου είναι ότι έσπευσε, στην αφετηρία της υπόθεσης Διαματάρη, να καλύψει το τότε κυβερνητικό στέλεχος. Με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την περασμένη Τρίτη, μίλησε για θέμα «που θεωρείται λήξαν», καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις που κρίθηκαν επαρκείς. Αυτό ήταν, όπως λένε στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ξεκάθαρο… αυτογκόλ. Αν τότε, ο Κ. Μητσοτάκης είχε προχωρήσει ο ίδιος στην αποπομπή του υφυπουργού του, η υπόθεση δεν θα είχε πάρει διαστάσεις. Το ότι σύρθηκε ο κ. Διαματάρης στην παραίτηση δύο 24άωρα μετά, αφού προέκυψαν και νέες αποκαλύψεις, αναδεικνύει το λάθος χειρισμό του θέματος, από το κυβερνητικό επιτελείο.

Η αρχική κάλυψη που δόθηκε στον τέως υφυπουργό Εξωτερικών, αφορούσε το σκέλος του «λάθους», όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, που είχε γίνει στο βιογραφικό του. Εκεί ο κ. Διαματάρης δήλωνε ότι κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. Όπως αποδείχτηκε, από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα, πέρασε αλλά… δεν ακούμπησε, δηλαδή δεν αποφοίτησε ποτέ. Ένα λάθος, που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», καθώς στη συνέχεια δεν μπορούσε να αποδείξει ούτε αυτόν τον προπτυχιακό τίτλο σπουδών που είχε δηλώσει ότι κατέχει. Μέχρι και στην… ημερομηνία γέννησης φαινόταν ότι υπάρχει «θολό τοπίο».

Η… σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής αγανάκτησης και οδήγησε τον κ. Διαματάρη στην παραίτηση, ήταν η αποκάλυψη πως είχε βολέψει στη θέση του συμβούλου του, ένα φίλο του που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε βάρος του δημοσίου. Ταυτόχρονα ο κ. Διαματάρης εμφανίστηκε να συνεχίζει τις επαγγελματικές του δραστηριότητας στα κτηματομεσητικά, παρά το γεγονός ότι κατείχε κυβερνητική θέση. Όλα τα παραπάνω, έκαναν πρακτικά αδύνατη την παραμονή του κ. Διαματάρη στα κυβερνητικά έδρανα και ο δρόμος της παραίτησης ήταν μάλλον, προδιαγεγραμμένος.

Στην Κουμουνδούρου πάντως, δηλώνουν ότι η παραίτηση πιστώνεται και ως δική τους επιτυχία. Προετοιμάζονται δε για ανάλογες, «καυτές παρεμβάσεις», από το βήμα της Βουλής πια, μιας και τα νομοσχέδια που θα κάνουν την εμφάνισή τους, μέχρι το τέλος του έτους, είναι πολλά και σημαντικά. Το κυριότερο είναι ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς, που δεν περιέχει τα θετικά μέτρα που περίμενε η μεσαία τάξη…